ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη της Κοινωνίας Πολιτών στο ΄Υφάδι΄

Επίσκεψη της Κοινωνίας Πολιτών στο ΄Υφάδι΄

Σήμερα Τετάρτη 14/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ρίζος συνοδευόμενος από υποψήφιους της «Κοινωνίας Πολιτών»  επισκέφθηκε το «Υφάδι», το δημιουργικό εργαστήριο για ενήλικα ΑμεΑ της Νάουσας και της  γύρω περιοχής.

Από το «Υφάδι» παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ευγενία Ζάλιου, τα μέλη του Δ.Σ. και οι εθελοντές Ψαθάς Φώτης , Βασιλείου Αγγελίνα , Καραγιάννη Βάσω, Μπαξεβάνου Άρτεμις, Καράμπελα Ναυσικά, Τριανταφυλλίδου –Παλλαπαίδου Σοφία  και η εκπαιδεύτρια τους  Ευαγγελία Γκανέτσιου και φυσικά τα παιδιά του «Υφαδιού».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων, θέσεων για τα ενήλικα ΑμεΑ και γενικότερα την ανάγκη ευαισθησίας και πολιτικής από την κοινωνία και την Δημοτική Αρχή.

Από την κα Ζάλιου τονίστηκε ιδιαίτερα ότι για 14 ολόκληρα χρόνια το «Υφάδι» λειτουργεί χάρη στην πρωτοβουλία του συλλόγου, δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση και τα έξοδα (λειτουργικά- εκπαιδεύτριας) καλύπτονται από τις εκθέσεις των παιδιών , τις προσφορές των κατοίκων της Νάουσας και την εθελοντική εργασία ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας. 

Επίσης αναφέρθηκε ότι με τη συμμετοχή του συλλόγου και των παιδιών σε δράσεις ( Special Olympics, εκπαιδευτικές δραστηριότητες , κατασκηνώσεις ) εντός και εκτός Ελλάδας και οι συνεχείς διακρίσεις ενισχύουν το έργο του συλλόγου, το ηθικό των παιδιών και προβάλλουν το κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της Νάουσας. Αξίζει να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες και η ανάγκη μέριμνας από την πολιτεία είναι βασική.

Ο Δημήτρης Ρίζος τόνισε ότι κύριο χαρακτηριστικό της «Κοινωνίας Πολιτών» είναι η κοινωνική πολιτική και η ουσιαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί (γυμναστές, μουσικοί κ.λ.π.) έχουν την δυνατότητα κατά στην διάρκεια της εργασίας τους να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στα ενήλικα ΑμεΑ και τόνισε τον συντονιστικό ρόλο που πρέπει να έχει ο Δήμος προς τους ευαισθητοποιημένους επιστήμονες (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κ.λ.π.) της πόλης μας ώστε να στηρίξουν όλη την προσπάθεια του εργαστηρίου . Σημείωσε την ανάγκη εύρεσης μεγαλύτερου και λειτουργικότερου χώρου καθώς επίσης την αξιοποίηση προγραμμάτων προκειμένου να επιδοτηθεί  και να ενισχυθεί το ουσιαστικό έργο του «Υφαδιού».

Κλείνοντας ανέφερε ότι η σημερινή επίσκεψη είναι αρχή μιας συνεχούς ουσιαστικής υποστήριξης από πλευράς της «Κοινωνίας Πολιτών» και του ίδιου προσωπικά, στο έργο του εργαστηρίου και τους ανθρώπους του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Γραφείο Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση σχετικά  με την Πανώλη μικρών  μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Από το Γραφείο Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση...

Στις 11 Ιουλίου 2024, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της...

Βέροια: Έκτακτη διακοπή νερού χθες λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, από τις εργασίες του φυσικού αερίου

Βέροια: Έκτακτη διακοπή νερού χθες λόγω βλάβης στο...

Σε έκτακτη διακοπή νερού προχώρησε χθες Πέμπτη 25...

Στην Μ. Σάντα την Κυριακή 28/7 το 40νθήμερο μνημόσυνο της Αργυρώς Ιακωβίδου

Στην Μ. Σάντα την Κυριακή 28/7 το 40νθήμερο μνημόσυνο της...

Τελείται την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου...

Βέροια:  Στην Ανδρούτσου και Μαυρογένους  οι εργασίες εκσκαφής φυσικού αερίου

Βέροια: Στην Ανδρούτσου και Μαυρογένους οι εργασίες...

 Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας ενημερώνει ότι,...

Την Κυριακή 28 Ιουλίου το 40νθήμερο μνημόσυνο του Αθανασίου Παπαδόπουλου

Την Κυριακή 28 Ιουλίου το 40νθήμερο μνημόσυνο του...

Τελείται την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων...

Δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, γέφυρες και γήπεδα, στα προ ημερήσιας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, γέφυρες και...

Στην καθημερινότητα του δήμου και των πολιτών, σε...

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στον Πλάτανο Ημαθίας

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στον...

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25ης Ιουλίου, o Σεβασμιώτατος...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο:  50 χρόνια Δημοκρατίας! Η διατήρησή της δεν είναι δεδομένη και η ενδυνάμωσή της πρέπει να αποτελεί καθημερινό στόχο όλων μας!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο: 50 χρόνια...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...