Για πρώτη φορά στην ιστορία των 23 ετών του θεσμού, μαθητές από τον νομό Ημαθίας προκρίνονται στον Πανελλήνιο Τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist — και μάλιστα δύο, και οι δύο στην απαιτητική εφαρμογή Excel!
Πρόκειται για τους: Δαβίδ Παπαφιλίππου, μαθητή της Β’ Λυκείου από το 1ο ΓΕΛ Νάουσας και Ευρυδίκη Τσενεκίδου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου από το Γενικό Λύκειο Πλατέος-Κορυφής.
Οι δύο διακριθέντες μαθητές συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 34 κορυφαίους μαθητές από όλη την Ελλάδα, που θα αγωνιστούν στον τελικό του διαγωνισμού. Στόχος τους δεν είναι απλώς μια διάκριση – είναι το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στις ΗΠΑ.
Και οι δύο είναι υπότροφοι του προγράμματος ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin, μέσω του οποίου προετοιμάστηκαν μεθοδικά υπό την καθοδήγηση της Αλκμήνης Γαϊταντζή, πρωταθλήτριας Excel 2023. Η συμμετοχή τους έρχεται ως επιστέγασμα προσωπικού κόπου και εκπαιδευτικής καθοδήγησης.
«Ο Δαβίδ και η Ευρυδίκη είναι παιδιά που μας θυμίζουν τι σημαίνει αφοσίωση και θέληση. Μου αρέσει που κοιτούν ακόμα πιο μακριά – προς το Παγκόσμιο. Είναι προνόμιο για εμένα να τους βλέπω να διακρίνονται. Η Ημαθία έχει πλέον τη δική της θέση στον ψηφιακό χάρτη ταλέντων της Ελλάδας!» δήλωσε η καθηγήτρια Αλκμήνης Γαϊταντζή.
Οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν την σχολή πληροφορικής ExpertIN
Ο Πανελλήνιος Τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Απριλίου στην Αττική, υπό τη διοργάνωση της TÜV AUSTRIA Hellas και του πιστοποιητικού φορέα ACTA – Τεχνοβλαστός του ΑΠΘ.
Καλή επιτυχία στους πρωτοεμφανιζόμενους της Ημαθίας!