Προφυλακίστηκε ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο στα διόδια Πολυμύλου Kοζάνης, το οποίο οδήγησε στον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη πέντε. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση του 38χρονου. Στην ανάκριση, που διήρκησε πάνω από 5 ώρες, ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε και ότι τηρούσε τα όρια ταχύτητας.
Σύμφωνα με το Kozan.gr o οδηγός στην απολογία του φέρεται να είπε μεταξύ άλλων «Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους» ενώ όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Λάζαρος Κομπουλίδης «Με 51χλμ του κινείτο η νταλίκα 1 λεπτό πριν το τροχαίο, με όριο ταχύτητας τα 60χλμ.»
Σε βάρος του οδηγού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος (κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή.
«Το αποτέλεσμα της ανάκρισης, κατά σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ήταν η προφυλάκισή του. Δεν μας εξέπληξε, είναι τόσο βαρύ το τραγικό αυτό δυστύχημα που αντιλαμβανόμαστε ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν από την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του, Λάζαρος Κομπουλίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ζητήθηκε και κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της απολογίας, το ανακτηθέν βίντεο της Εγνατίας οδού, που δείχνει τι ακριβώς έχει συμβεί πριν το δυστύχημα. Οπως είπε, «είναι τέτοια η πεποίθηση μας για το συμβάν που ζητήσαμε εμείς να κατατεθεί τώρα το συγκεκριμένο υλικό στη δικογραφία».
https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/522414/troxaio-sto-polymylo-kozanis-sti-fylaki-o-odigos-tou-fortigoy-kalytera-na-eixa-kaei-mazi-tous