Σήμερα συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, την τραγική εκείνη ημέρα που έμεινε στην ιστορία ως «το Μαύρο Πάσχα των Θρακών», στις 6 Απριλίου 1914.
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας αποτίοντας τιμή στους αδικοχαμένους Θράκες στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βέροια.
Στο τέλος της τελετής, σε προσωπική του ανάρτηση ο βουλευτής Ημαθίας δήλωσε με συγκίνηση:
«Στη μνήμη του Θρακικού Ελληνισμού, κατέθεσα στεφάνι, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους Θράκες αδερφούς, που σφαγιάστηκαν και εκτοπίστηκαν από τους γενοκτόνους Νεότουρκους, το "Μαύρο Πάσχα" της 6ης Απριλίου του 1914.»
Η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο ημέρα πένθους, αλλά και ημέρα ευθύνης και συλλογικής μνήμης, για να μην ξεχαστεί ποτέ η Ιστορία.