Χθες το πρωί ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας συνέχισε τις επισκέψεις του σε χωριά της περιοχής, συνομιλώντας με παραγωγούς που δοκιμάζονται από τις συνέπειες του παγετού. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Πατρίδα, τον Τρίλοφο, τη Φυτειά, την Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Γεώργιο, όπου πραγματοποίησε αυτοψίες στις πληγείσες καλλιέργειες και διαπίστωσε το τεράστιο εύρος της ζημιάς.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: “Καμία καλλιέργεια που επλήγη δεν πρέπει να μείνει εκτός αποζημίωσης! Η πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα απαιτήσει χρόνο, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ολιστικό σχέδιο στήριξης, το οποίο θα περιλαμβάνει άμεσες προκαταβολές αποζημιώσεων και γρήγορες, δίκαιες εκτιμήσεις, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση της τοπικής οικονομίας.”
Ο Τάσος Μπαρτζώκας δεσμεύεται να εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτική του δυνατότητα για την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών. Κανένας αγρότης και καμία πληγείσα καλλιέργεια δεν θα μείνουν απροστάτευτοι!