Δεν φαίνεται να προχωρά η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα που προγραμματιζόταν για τα τέλη Απριλίου, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, Ελλάδας – Τουρκίας μετά και τις εξελίξεις με την σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
Για το θέμα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είπε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία όπου η κατάσταση παραμένει ρευστή και ανησυχητική. Σχετικά με όσα συμβαίνουν με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης η θέση μας παραμένει αταλάντευτη και συνεπής ότι παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές και οφείλονται πάντοτε πειστικές απαντήσεις για κάθε επικαλούμενη παραβίασή τους. Υπό αυτές τις συνθήκες καθίσταται δυσχερές όπως αντιλαμβάνεστε να οργανωθεί άμεσα στην Άγκυρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».
Πάντως οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν θα συναντηθούν κανονικά στις 3-4 Απριλίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.