Από τον Τομέα Αγροτικού της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, γνωστοποιούνται τα εξής:
«Ο τελευταίος τριήμερος παγετός που έπληξε τις καλλιέργειες στην περιφέρεια της Ημαθίας, και δη τις δενδρώδεις, με καταστροφικά για τους παραγωγούς αποτελέσματα, απέδειξε για ακόμη μία φορά με παταγώδη τρόπο την ευκολία των υποσχέσεων από πλευράς κυβέρνησης και την δυσκολία υλοποίησής τους, έως και την πλήρη απραξία.
Εδώ και μία εξαετία που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία η υπόσχεση για τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η συμπερίληψη και άλλων ζημιογόνων αιτίων λόγω κλιματικής κρίσης, αλλά και η γρηγορότερη ανταπόκριση στην διαδικασία εκτιμήσεων και αποζημιώσεων αποδείχτηκαν γράμμα κενό. Θαυμάζουμε την σπουδή των βουλευτών και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας στην έκδοση άμεσων ανακοινώσεων με την συνοδεία των απαραίτητων φωτογραφιών, (ενίοτε και προγενέστερων) για τις εκάστοτε ζημίες, όπως θαυμάζουμε και την ανυπαρξία και την αδιαφορία τους από κει και μετά.
Σε έναν αγροτικό κόσμο που προέρχεται από μία δύσκολη χρονιά όπου οι «άκαιρες και έντονες» βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2024 αχρήστευσαν ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής, (το οποίο φυσικά δεν μπήκε καν στην διαδικασία αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και εδώ παράτυπα ή και «παράνομα» έχουμε την μη εφαρμογή του κανονισμού), κάτι για το οποίο ακολούθησαν υποσχέσεις αποζημίωσης από τον κ. Σταμενίτη και τους τοπικούς βουλευτές προς τους αγρότες με την διερεύνηση εξωασφαλιστικής αποζημίωσης.
Οι αγρότες μας ξέρουν πολύ καλά πλέον ποιος στηρίζει ποιόν. Ποιος στήριξε το οικογενειακό τους εισόδημά με σεβασμό και δικαιοσύνη, χρόνια τώρα, και ποιος τους κοροϊδεύει διαρκώς με ψεύτικες υποσχέσεις και φιλοδωρήματα. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την άνιση και άδικη αντιμετώπιση των αγροτών και αφενός βρίσκεται αρωγός στα δίκαια τους, αφετέρου δε έχει να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της χαμένης τους αξιοπρέπειας, πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσει άμεσα και χωρίς παρεκκλίσεις».