Επίσκεψη του Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε συνεταιριστικές οργανώσεις

Επίσκεψη του Κώστα Καραπαναγιωτίδη σε συνεταιριστικές οργανώσεις

Επίσκεψη σε συνεταιριστικές οργανώσεις και βιομηχανίες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Βέροιας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος  Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης μαζί με μέλη του συνδυασμού  «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ειδικότερα ο κ. Καραπαναγιωτίδης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης  των συνεταιριστικών οργανώσεων και βιομηχανιών VENUS, ΑΛΜΜΕ, ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ και ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ. 

Στις συναντήσεις αυτές έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τη φετινή παραγωγή ροδάκινου η οποία αναμένεται να είναι αρκετά καλή και συζητήθηκε η πορεία των εξαγωγών και η διακίνηση των νωπών φρούτων προς την αγορά της Ρωσίας. Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευμάτων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τέθηκαν εναλλακτικές λύσεις.   

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Καραπαναγιωτίδη με το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη ζητήθηκε η συμπαράστασή του για την εξεύρεση λύσης, αν υπάρξει πρόβλημα, προτείνοντας ως εναλλακτική λύση τη διακίνηση των εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς το Νοβοροσίσκ.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και βιομηχανιών ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ο ίδιος ήταν πάντοτε δίπλα στους παραγωγούς, τους συνεταιριστές και τους αγρότες και ότι το ίδιο θα κάνει και ως Δήμαρχος Βέροιας στηρίζοντας τις εξαγωγές προϊόντων των συνεταιρισμών και των ιδιωτικών μονάδων της περιοχής μας με συνεχείς επαφές με φορείς άλλων κρατών, ανοίγοντας νέους δρόμους στο εμπόριο και την προώθηση των προϊόντων και συντονίζοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου, με στόχο την οικονομική  ανάπτυξη και την εδραίωση της περιοχής μας στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές.

Τόνισε ακόμη  την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων σε μόνιμη βάση για την προβολή του ροδάκινου και των τοπικών προϊόντων που παράγει η περιοχή μας, καθ’ ότι η Ημαθία καλύπτει το 40% της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας. Προς τον σκοπό αυτό προτάθηκε και η πραγματοποίηση καμπάνιας έτσι ώστε τα μαγαζιά εστίασης να σερβίρουν κομπόστα και άλλα τοπικά προϊόντα σε επισκέπτες του δήμου μας.  

Έγινε επίσης συζήτηση για τη συντήρηση και τη λειτουργία των βιολογικών μονάδων των συνεταιρισμών και των βιομηχανιών και διαπιστώθηκε η ετοιμότητά τους ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και  αναλώσιμων ειδών στο Κοινωνικό Φαρμακείο Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο για τη δωρεά φαρμάκων και αναλώσιμων...

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τμήματος Κοινωνικής...

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαρητήριο του 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ...

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Επιτυχόντες του ΓΕΛ Μελίκης στην Τριτοβάθμια...

Η Δ/νση και οι Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Μελίκης...

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας  και στην καινούργια σας ζωή!

5ο ΓΕΛ Βέροιας: Καλή αρχή στις σπουδές σας και στην...

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος...

Η Πανήγυρις της Αγίας  Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής αθληφόρου, πολιούχου της Μελίκης

Η Πανήγυρις της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής...

Γράφει ο Αντώνης Κ. ΤσιπρόπουλοςΜε κατάνυξη,...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ  Η αλήθεια που … «σίγησε» στην τελετή έναρξης των Αγώνων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ Η αλήθεια που...

 Του Μάκη ΔημητράκηΠριν από λίγες ημέρες...

Τάσος Μπαρτζώκας: Στηρίζουμε έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία

Τάσος Μπαρτζώκας: Στηρίζουμε έμπρακτα τους...

Ως μία διάταξη που μας πηγαίνει μπροστά ως κοινωνία,...

Παραπλανητική διαφήμιση δωρεάν μαθημάτων βοηθού φαρμακοποιού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παραπλανητική διαφήμιση δωρεάν μαθημάτων βοηθού...

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το Περιφερειακό Τμήμα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...