Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε., στα πλαίσια υλοποίησης του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας «LOCAL TOUR», διοργανώνει την εκδήλωση ”ΤΡΩΜΕ …ΤΟΠΙΚΑ”. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τίμιων προϊόντων του τόπου μας, μέσα από μια βιωματική γαστρονομική εμπειρία, προσβάσιμη τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης της διατροφής και του τουρισμού, όσο και στο ευρύ κοινό.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προετοιμαστούν και θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες μια σειρά από εδέσματα που δημιούργησε και θα προετοιμάσει ο σεφ Δημήτρης Μάντσιος, με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών. Σε αυτά περιλαμβάνονται προζυμένιο ψωμί με ξινοτύρι και λιαστή ντομάτα, κεφτεδάκια με άρμη, πεταρούδια με κρέμα ΠΟΠ μπάτσιου, καρέ μόσχου με ξινόμαυρο κρασί, νηστίσιμο κριθαρώτο με λαχανικά και καραμελωμένα φύλλα κρούστας με κρέμα πατισερί και κύβους κομπόστας ροδάκινου.
Ιδιαίτερα φροντίδα υπάρχει για τους μικρούς μας φίλους, για τους οποίους έχει ετοιμαστεί ξεχωριστό μενού, πάντα με χρήση τοπικά παραγόμενων πρώτων υλών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλσύλλιο στις Σαραντόβρυσες την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 13:00, στο τέλος της ποδηλατάδας και της πεζοπορίας στην ανθισμένες ροδακινιές που διοργανώνει ο Τ.Ο.Β. Βέροιας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.