Ταξιδεύοντας με Μ.Α.μ.Α στις Πρέσπες (ΦΩΤΟΣ)

Ταξιδεύοντας με Μ.Α.μ.Α στις Πρέσπες (ΦΩΤΟΣ)

Την Τετάρτη 16 /10/2024 ,ο σύλλογός μας ταξίδεψε στις όμορφες Πρέσπες!

Τα παιδιά μας είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εκδρομή μας με βίντεο, χάρτες και πληροφορίες που βρήκαν στο διαδίκτυο,ώστε να μην αγχωθούν για το τί θα συναντήσουν.

Η διαδρομή μέσα από τα βουνά ήταν μαγεία, με τη φύση σε ανεπανάληπτα φθινοπωρινά χρώματα!Φτάνοντας στις Πρέσπες ,η λίμνη και το όμορφο παραδοσιακό χωριό Ψαράδες μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

H καλύτερη στιγμή της εκδρομής μας, η βαρκάδα στις λίμνες. Εμπειρία μοναδική για τα παιδιά μας! Θαυμάσαμε σπηλιές που μόνασαν μοναχοί και εκκλησίες πετρόκτιστες που στέκουν 1500 χρόνια όρθιες!

Τη βαρκάδα μας συνόδευαν κορμοράνοι και γλάροι !Έπειτα απολαύσαμε το καφέ μας και το φαγητό μας στο χωριό και φύγαμε ήρεμοι και γεμάτοι εικόνες!

Η απόδραση στις Πρέσπες αποτελεί μέρος του project –δράση του συλλόγου μας “Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό”, που έχει ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2020 με αποδράσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας!Το ΔΣ του συλλόγου σε συνεργασία με το επιστημονικό –εκπαιδευτικό προσωπικό μας ,επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών μας.Αφού επιλεχθεί ο προορισμός, τα παιδιά μας προετοιμάζονται μέσα από συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις στις δομές μας Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 1&2, ώστε να γνωρίζουν τί ακριβώς θα κάνουν στο συγκεκριμένο προορισμό, ούτως ώστε το άτομο που βρίσκεται στο φάσμα να είναι προετοιμασμένο αισθητηριακά και να μπορεί να ευχαριστηθεί την εκδρομή τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του. Όσοι έχουν άτομα στο φάσμα, μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σχεδιασμός για μία οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με το αυτιστικό άτομο χωρίς στρεσογόνες -δυσάρεστες καταστάσεις.Γονείς και παιδιά περάσαμε υπέροχα!Ανυπομονούμε για τον επόμενο προορισμό!

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BOΡΑΣ Κορυφή

BOΡΑΣ Κορυφή "Σοκόλ" ή Γεράκι (1827μ.) Κυριακή 20...

Η κορυφή Σοκόλ βρίσκεται  εντελώς  απομονωμένη  ...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Οι Αστυνομικοί προσφέρουν χωρίς να υπολογίζουν τον εαυτό τους»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Οι Αστυνομικοί προσφέρουν...

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του...

Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε σήμερα (20 Οκτωβρίου 2024) ...

Με 10 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 23/10 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Με 10 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 23/10 το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα...

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Κουλάλης σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Κουλάλης σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 20...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ξεκίνησε η λειτουργία της Πλατφόρμας Συμμετοχής (ΠΛαΣ) του εθνικού προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης “Κωνσταντίνος Δοξιάδης”

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ξεκίνησε η λειτουργία της...

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας...

Την Τετάρτη 30 Oκτωβρίου  Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αλεξάνδρειας

Την Τετάρτη 30 Oκτωβρίου Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας...

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για...

Η Απελευθέρωση του Ξηρολιβάδου

Η Απελευθέρωση του Ξηρολιβάδου

Συντάκτης: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΤο Ξηρολίβαδο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...