Τάσος Μπαρτζώκας  στη Βουλή: Στόχος να αποκτήσουμε καλύτερη, αποδοτικότερη  και πιο ισχυρή  Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Στόχος να αποκτήσουμε καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση!

            Στην Ολομέλεια της Βουλής και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετήθηκε χθες ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις μελετημένες και αναγκαίες αλλαγές που φέρνει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες διευκολύνουν τους πολίτες, αλλά κυρίως συνδράμουν την προσπάθεια που ξεκίνησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ενισχυθεί η θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

            Έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας για ενίσχυση των ΟΤΑ συνιστά  η αύξηση κατά 53 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που χορηγεί το Κράτος σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ ειδικά για το 2024 οι πόροι αυτοί αυξάνονται κατά 108 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές τους και να ξεπεραστούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες τους.

            Σημαντική η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους Δήμους ακόμα και σε 60 δόσεις, με πρόνοια για σχεδόν ολοκληρωτική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες!

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε στον Υπουργό, κ.Λιβάνιο, και το θέμα που είχε αναδείξει με πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτησή του και για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι  με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στο Δήμο Βέροιας, οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται -όπως και πριν- στην καθαριότητα παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ μετά την κατάργηση του νομικού προσώπου του Δήμου, δεν λαμβάνουν πια το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ούτε λαμβάνουν την παροχή γάλακτος. Με δεδομένη τη φύση της εργασίας που εκτελούν, είναι επιβεβλημένη η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, αλλά και η παροχή των ανάλογων επιδομάτων.»

            Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκε και  η προσπάθεια του Υπουργείο Εσωτερικών για ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των χερσαίων συνοριακών σταθμών της χώρας μας, οι οποίοι παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή μία εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο που επιτελούν.

            Συνολικά, ο Τάσος Μπαρτζώκας υπογράμμισε, πως η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οραματίστηκαν και υλοποιούν πολιτικές για μία ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν  είναι απλώς δεκανίκι της Κεντρικής Κυβέρνησης, αλλά μπορεί να σταθεί αυθύπαρκτη, δίπλα στον δημότη και στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό...

ΒΕΡΟΙΑΑποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή...

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 29/10/24 έως 1/11/24

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Χρονογράφημα - Κίνδυνος ανάφλεξης στο Αιγαίο

Χρονογράφημα - Κίνδυνος ανάφλεξης στο Αιγαίο

Του Φοίβου ΙωσήφΝόμιζα ο άμοιρος ότι οι Βασιλιάδες...

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ  ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ...

Γράφει ο  Θωμάς ΓαβριηλίδηςΦιλόλογος-ΣυγγραφέαςΗ...

Το έπος του ‘40

Το έπος του ‘40

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. Χαλκιά Η επέτειος της 28ης...

Μήνυμα ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που...

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τώραπου είναι μεσ’ το μυαλό μαςκαι στις καρδιές μαςτο...

Μήνυμα  για την επέτειο του ΟΧΙ

Μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ

Ημαθιώτισσες, ΗμαθιώτεςΗ Εθνική Επέτειος της 28ης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...