Νέα απόφαση θέτει ξανά σε αργία τον  Δήμαρχο Νάουσας- Έντονο επεισόδιο και σύλληψή του, στα γραφεία της Υπηρεσίας στη Βέροια Νίκος Κουτσογιάννης: «Σκάνδαλο μεγατόνων με υπογραφή του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης»

Νέα απόφαση θέτει ξανά σε αργία τον Δήμαρχο Νάουσας- Έντονο επεισόδιο και σύλληψή του, στα γραφεία της Υπηρεσίας στη Βέροια Νίκος Κουτσογιάννης: «Σκάνδαλο μεγατόνων με υπογραφή του διορισμένου Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης»

Με νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης τίθεται εκ νέου σε αργία. Η απόφαση προκάλεσε την  έντονη αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος όπως τονίζει σε δήλωσή του «θα προβεί άμεσα σε προσφυγή κατά της παράνομης και εκτρωματικής απόφασης στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας» και καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί  η αδικία σε βάρος του ζητώντας την απομάκρυνση του  Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης.

Δήλωση Κουτσογιάννη

Σε αυστηρό τόνο ο Κ. Κουτσογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Χθες το μεσημέρι και ενώ βρισκόμουν για υπηρεσιακούς λόγους στη Θεσσαλονίκη επιδόθηκε στο γραφείο μου το νέο ανοσιούργημα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης με το οποίο με θέτει σε αργία.

Η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκα για παράβαση καθήκοντος καταδεικνύει την προβληματική λειτουργία του συστήματος της δικαιοσύνης καθώς με καταδικάζει για παράνομο ηθικό όφελος (!).

Η απόφαση αυτή παρότι πρωτοφανής στα χρονικά της ποινικής δικαιοσύνης και στερούμενη νομικής βάσης, σε κάθε περίπτωση όμως δεν στοιχειοθετούσε τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση αιρετού σε αργία, δηλαδή την πρόκληση σκοπούμενης οικονομικής ζημίας στον Δήμο.

 Κι όμως!

Με μια ασύλληπτης ανηθικότητας απόφαση ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέβη σε αυθαίρετη συμπλήρωση του κατηγορητηρίου μιας και αυτή τη φορά με θέτει σε αργία για αδίκημα που ΔΕΝ κατηγορήθηκα ποτέ!

Μόνο ένας άνθρωπος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη αποστολή θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια μεγίστη αθλιότητα.

Καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση της συντελεσθείσας αδικίας σε βάρος μου και συνάμα να απομακρύνει από τη θέση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αυτή την πληγή της αυτοδιοίκησης.

 Καλώ επίσης την ΚΕΔΕ να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την προστασία των αιρετών από τις αυθαιρεσίες των διορισμένων και επικίνδυνων «στελεχών» της δημόσιας διοίκησης.

Δηλώνω πως δεν αναγνωρίζω την απολύτως παράνομη απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης και θα προβώ άμεσα σε προσφυγή κατά της παράνομης και εκτρωματικής απόφασης στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας για την ακύρωση και εξαφάνιση της, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσω στην υποβολή μηνύσεων κατά των υπευθύνων αλλά και των ηθικών αυτουργών που δεν διστάζουν να σηκώσουν τηλέφωνα και να απαιτήσουν την εξόντωση μου.

Απευθύνομαι στον λαό του Δήμου της Νάουσας και δηλώνω πως κανένας εντολοδόχος, ούτε και τα αφεντικά του – όσο ψηλά κι αν βρίσκονται – δεν θα κάμψουν το φρόνημα μου και δεν θα καταφέρουν να πετύχουν την ηθική, ψυχολογική και οικονομική εξόντωση μου για την οποία παλεύουν τόσα χρόνια.

Ο Δήμος της Νάουσας, παρά τις ορέξεις αυτών που δεν μπορούν να αποδεχτούν την ήττα τους στις εκλογές, θα συνεχίσει να προοδεύει με τον νόμιμα εκλεγμένο Δήμαρχο του μπροστάρη».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσογιάννης είχε τεθεί και παλαιοτέρα σε αργία με αφορμή καταδίκη για την ίδια υπόθεση, η οποία είχε ανακληθεί μετά την αναίρεση εκείνης της καταδίκης από τον Άρειο Πάγο για τυπικούς λόγους.



Επεισόδιο με σύλληψη του δημάρχου Νάουσας στην Αποκεντρωμένη μετά την απόφαση να τεθεί σε αργία

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη ασκήθηκε χθες σε βάρος του δημάρχου Νάουσας, Νίκου Κουτσογιάννη μετά από καταγγελία του προϊσταμένου του διοικητικού τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνου Βρανά στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας. Η καταγγελία αφορά στην διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης περιουσίας νωρίτερα χθες το πρωί, όταν ο δήμαρχος Νάουσας αγανακτισμένος από την απόφαση αργίας του, πήγε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στη Βέροια και επιτέθηκε φραστικά στον κύριο Βρανά, ενώ προκάλεσε φθορές και στο γραφείο του. Κλήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΑΟΥ δεν κατατέθηκε μήνυση από τον κ. Βρανά, αλλά ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δήμαρχος Νάουσας και να οδηγηθεί στο Α.Τ. Βέροιας, απ’ όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με εντολή της Εισαγγελέως υπηρεσίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου:  Συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Βέροιας

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου: Συνεδρίαση λογοδοσίας της...

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής...

Έφυγε από τη ζωή η Γιαννούλα Δεγνέ σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Γιαννούλα Δεγνέ σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ευεργετικό για την οικονομική στήριξη και τη θεσμική αναμόρφωση της Αυτοδιοίκησης το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ευεργετικό για την οικονομική...

Για ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου...

Ξεκίνησαν οι Δράσεις για την Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια

Ξεκίνησαν οι Δράσεις για την Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην...

 Η "Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου...

Ευχαριστίες σε όσους ανταποκρίθηκαν  στη δράση συλλογής σχολικών ειδών  “Προσφέρουμε Σχολικά – Χαρίζουμε Χαμόγελα στα  παιδιά!” του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Ευχαριστίες σε όσους ανταποκρίθηκαν στη δράση...

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Λαφαζάνη Ελένη και τα...

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση σε...

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Προστασίας...

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - Πρόσκληση σε  ενημερωτική Ημερίδα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - Πρόσκληση σε ...

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων...

Βέροια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο λόγω κατεδάφισης ετοιμόρροπου στην οδό Σμύρνης

Βέροια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο λόγω...

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...