Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Μακροχώρι :  Ενημερωτική εκδήλωση  για τα οπωροφόρα δέντρα, τις ευκαιρείς και τις προκλήσεις στην σύγχρονη εποχή

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Μακροχώρι : Ενημερωτική εκδήλωση για τα οπωροφόρα δέντρα, τις ευκαιρείς και τις προκλήσεις στην σύγχρονη εποχή

 Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Βέροιας, το Κέντρο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, σας προσκαλούν στην ανοιχτή για το κοινό, ενημερωτική εκδήλωση - εσπερίδα με θέμα: ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2, ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΑΚ ΒΕΡΟΙΑΣ), στις 4 Οκτωβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00.

 Σήμερα περισσότερο από κάθε φορά όλοι εμείς που θέλουμε και επιθυμούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προτείνουμε στους γεωργούς μας τα απαραίτητα εργαλεία, τρόπους και μεθόδους για να συνεχίσει η ενασχόληση τους με την γεωργία, να αποδίδει σε ποιότητα, ποσότητα και τιμή.

Καθημερινά και ιδιαίτερα τα προηγούμενα  χρόνια οι γεωργοί  και η πολιτεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως οι συνθήκες ακραίου καύσωνα που επικράτησαν τον Αύγουστο του 23 κατά την διαφοροποίηση των οφθαλμών των δέντρων, την  μικρή έκθεση των  οπωροφόρων  στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, οι  έντονες και μακράς διάρκειας βροχοπτώσεις κατά την ανθοφορία ή λίγο πριν την συγκομιδή των οπωροφόρων.

Όλα τα προηγούμενα έχουν ένα αίτιο τις καιρικές συνθήκες και ένα αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και την απώλεια του γεωργικού εισοδήματος.

Επομένως εάν επιθυμούμε  την επιβίωση του στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας που ακούει στο όνομα πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση τότε πρέπει:

  • η πολιτεία άμεσα να βρει τρόπους  αναπλήρωσης του γεωργικού εισόδημα που χάνεται στηρίζοντας έτσι έμμεσα  τους τοπικούς εμπόρους, την εστίαση, τα κατάστημα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων και εν γένει την τοπική οικονομία.
  • η Γεωπονική Επιστήμη να δώσει πρόσθετα εργαλεία στους αγρότες για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την νέα αιτία που μειώνει το γεωργικό εισόδημα και ακούει στο όνομα κλιματική αλλαγή πλέον των εχθρών και ασθενειών που παραδοσιακά μάθαμε να αντιμετωπίζουμε και
  • ο ΕΛΓΑ να ολοκληρώσει τις απαραίτητες  αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης της Φυτικής και Ζωικής  Παραγωγής.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της εσπερίδας έχει ως εξής:

18:00  Προσέλευση και εγγραφή συμμετεχόντων.

18:30  Έναρξη και Χαιρετισμοί.

19:00 Εισήγηση του κ. ΒΑΪΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, πρόεδρο του Συλλόγου    Γεωπόνων Ν. Ημαθίας, με θέμα: «Επιδοτούμενα Προγράμματα Αγροτών και Ομάδων Παραγωγών μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».  

 19:10 Εισήγηση της Δρ. ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΔΡΟΓΟΥΔΗ, Διευθύντρια Ερευνών του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας με θέμα: «Η χρονική εξέλιξη του "χειμερινού ψύχους” στη Νάουσα, οι επιπτώσεις του στα οπωροφόρα δένδρα και μέτρα αντιμετώπισης».

19:25 Εισήγηση του Δρ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Εντεταλμένος Ερευνητής του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δέντρων Νάουσας «Μέθοδοι υπολογισμού της συσσώρευσης του χειμερινού ψύχους- απαιτήσεις ποικιλιών σε ψύχος».

19:40 Εισήγηση του κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ, Αντιπρόεδρο ΕΘΕΑΣ με θέμα: «Επικαιροποίηση του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ και αποτελέσματα της καταγραφής των παραμορφωμένων πυρηνοκάρπων».

 19:50 Συζήτηση και ερωτήσεις επί των τοποθετήσεων – Λήξη Ημερίδας. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βέροιας 30/9 - 5/10

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι ολοκληρώνεται ο ...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ...

 «Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα, παρουσιάζονται στη Νάουσα

«Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα,...

Οι εκδόσεις «ατέχνως» σας προσκαλούν στην παρουσίαση...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ  ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΚΑΙ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣήμερα στην...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ  ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ...

Του Τάσου ΒασιάδηΗ τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και...

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Φυτειά

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την...

Τελείται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό...

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΓια να πει κανείς, φίλοι...

Α Δ Ο Λ Ε Σ   Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Α Δ Ο Λ Ε Σ Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Μ` αρέσει που θαρθουνε βροχές,που  θαρθούν  οι άγγελοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...