Απολογισμός δραστηριότητας από την παράταξη

Απολογισμός δραστηριότητας από την παράταξη "ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας"

Αδυναμία αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων και συνεχή μετάθεση ευθυνών καταλόγισε στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.


Η παράταξη παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της και τις διεκδικήσεις της για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της περιφέρειας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη συγκρότησή της.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος, η παράταξη υπέβαλε συνολικά 32 ερωτήσεις προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για αντίστοιχα προβλήματα, εκ των οποίων οι 23 απευθύνονταν προς τη διοίκηση με αίτημα για γραπτή απάντηση και οι υπόλοιπες 9 αφορούσαν σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις της παράταξης στις τέσσερις συνεδριάσεις λογοδοσίας του περιφερειακού συμβουλίου. «Η γενική εικόνα είναι ότι η διοίκηση της Περιφέρειας είναι μία διοίκηση περιορισμένης ευθύνης. Κάθε φορά που υποδείξαμε προβλήματα και προτείναμε λύσεις η απάντηση ήταν είτε ότι τα προβλήματα δεν υπάρχουν ή έχουν αντιμετωπιστεί και το συνηθέστερο ότι ευθύνεται κάποιος άλλος. Η μετάθεση ευθυνών για μεγάλα θέματα, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η λειψυδρία, το κυκλοφοριακό είναι μία πολιτική, η οποία δεν ευνοεί τη διοίκηση μίας μεγάλης περιφέρειας, διότι παραπέμπει τις προτάσεις και τις λύσεις συνέχεια αλλού», τόνισε.

Ο επικεφαλής της παράταξης σημείωσε πως μόνη εξαίρεση είναι η πρόταση που υπέβαλε τον Φεβρουάριο για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιφέρειας. Όπως είπε, ο περιφερειάρχης δέχτηκε τις προτάσεις και κυρίως αυτή για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής στο περιφερειακό συμβούλιο, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και την αναθεώρηση του πλαισίου σύνταξης των μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας, ωστόσο έκτοτε καμία σχετική πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί, ενώ ούτε καν συγκροτήθηκε η επιτροπή. Αντίστοιχη τύχη, πρόσθεσε, είχαν και οι προτάσεις της παράταξης για τη λειψυδρία, οι οποίες υποβλήθηκαν στην τέταρτη συνεδρίαση λογοδοσίας.

Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρθηκε στο Flyover, το οποίο χαρακτήρισε αχρείαστο έργο που όχι μόνο δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό, αλλά θα το επιδεινώσει, καθώς θα ενθαρρύνει τη χρήση του ΙΧ. Για το δε Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ανησυχία για την ασφαλή λειτουργία του, επισημαίνοντας ότι η λειτουργός εταιρεία ανέλαβε το έργο το φθινόπωρο του 2023, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια χρειάζονται 18 μήνες συνεχούς λειτουργίας. «Γι' αυτό και έχουμε εγκαίρως ζητήσει από τη λειτουργό εταιρεία να διαβεβαιώσει υπεύθυνα το επιβατικό κοινό ότι στο τέλος του Νοεμβρίου το μετρό θα λειτουργήσει εμπορικά και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σε άλλη περίπτωση ας μετατεθεί η λειτουργία του για τον Απρίλιο του 2025.

Στο θέμα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Μαρία Αγγελιδάκη, η οποία έκανε λόγο για ένα κακοσχεδιασμένο σύνολο ασυνάρτητων μεταξύ τους παρεμβάσεων που θα επιδεινώσουν την εικόνα της παραλίας.

Η περιφερειακή σύμβουλος Σερρών, Μαρία Παπαδημητρίου, μίλησε για τις πρόσφατες πυρκαγιές στις Σέρρες, όπου, όπως είπε, υπήρξε αδράνεια και έλλειψη συντονισμού, με αποτέλεσμα να μαίνονται για τρεις εβδομάδες, για τα σχέδια εγκατάστασης ΑΠΕ σε καμένες περιοχές, αλλά και για τις κοπές δέντρων στον ποταμό Αγγίτη με αφορμή την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας και εκπρόσωπος της παράταξης στην Επιτροπή Ανάπτυξης, Φώτης Χατζόγλου, εστίασε στη μαζική έκδοση αδειών για ΑΠΕ χωρίς συνολικό πλαίσιο και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές κοινωνίες, στην έλλειψη συγκοινωνιών στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, αλλά και στα προβλήματα περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Τάφρου 66.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βέροιας 30/9 - 5/10

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι ολοκληρώνεται ο ...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ...

 «Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα, παρουσιάζονται στη Νάουσα

«Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα,...

Οι εκδόσεις «ατέχνως» σας προσκαλούν στην παρουσίαση...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ  ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΚΑΙ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣήμερα στην...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ  ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ...

Του Τάσου ΒασιάδηΗ τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και...

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Φυτειά

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την...

Τελείται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό...

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΓια να πει κανείς, φίλοι...

Α Δ Ο Λ Ε Σ   Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Α Δ Ο Λ Ε Σ Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Μ` αρέσει που θαρθουνε βροχές,που  θαρθούν  οι άγγελοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...