Το ΠΑΣΟΚ ο μεγάλος νικητής του ντιμπέιτ και η αξιολόγηση των υποψηφίων

Το ΠΑΣΟΚ ο μεγάλος νικητής του ντιμπέιτ και η αξιολόγηση των υποψηφίων

Αναμφισβήτητα το ντιμπέιτ της προηγούμενης Τρίτης μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ήταν μια διαφορετική version σε σχέση με τις τηλεμαχίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ξεφύγαμε από τους ξύλινους παράλληλους μονολόγους και είχαμε απευθείας συνομιλία μεταξύ των τηλε-μονομάχων, έστω και με τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει. Δεν υπήρχε χρόνος να αναπτυχθούν εκτενώς πολιτικές θέσεις και αναλώθηκαν περισσότερο σε εσωτερικούς μεταξύ τους διαγκωνισμούς και «χτυπήματα», σε πλαίσια πολιτικού πολιτισμού.  Έχοντας κατά νου ότι ο στόχος στα ντιμπέιτ είναι πρωτίστως να μην χάσεις ας κάνουμε μια προσέγγιση για την επίδοση του κάθε υποψηφίου.
Ο Ν. Ανδρουλάκης ως αρχηγός δέχθηκε όπως αναμενόταν την περισσότερη πίεση, ωστόσο στάθηκε πολύ καλά, ήταν προετοιμασμένος, γνώριζε τα θέματα και δεν αιφνιδιάστηκε. Σίγουρα δεν έχασε και ίσως βγαίνει και κερδισμένος από την συνολική εικόνα που έδειξε.
Ο Π. Γερουλάνος θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερα προετοιμασμένος, με ώριμο πολιτικό λόγο, άνεση, ιδιαίτερα διαβασμένος και με ευστοχία στις παρεμβάσεις που έκανε προς τους ανθυποψηφίους του. Με ευγένεια μεν αλλά καυστικός όπου έπρεπε, «έσφαξε με το γάντι» την Άννα Διαμαντοπούλου με την φράση: «Άννα που ήσουν όλα αυτά τα χρόνια;» Σίγουρα κέρδισε πόντους από την εμφάνισή του.   
Η Ν. Γιαννακοπούλου έμεινε κατά την γνώμη μου σε ένα «ρηχό» επαναστατικό μοτίβο επίθεσης προς τον Ανδρουλάκη, καταγγέλλοντας χειρισμούς και αποδίδοντας αυταρχισμό. Έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές είπε την λέξη «εγώ» και εκτός του φυσικού δυναμισμού της δεν βρίσκω άλλο θετικό σημείο. Νομίζω ότι η παρουσία της έδειξε ότι έχει μέλλον στο ΠΑΣΟΚ, αλλά επί του παρόντος ίσως είναι ακόμη «άγουρη» για αρχηγός.
Η Αν. Διαμαντοπούλου έδειξε την μεγάλη πολιτική της εμπειρία, αφού δέχθηκε ευθείες επιθέσεις για την μακρόχρονη κομματική απουσία και το πολιτικό φλέρτ με τον Κ. Μητσοτάκη, ωστόσο με λεπτό χειρισμό απέφυγε την σύγκρουση, χωρίς όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις. Σίγουρα μια ενωτική εμφάνιση με ποιότητα, αλλά η υπογράμμιση και υπενθύμιση στον πολύ κόσμο της απουσίας της ίσως της στοιχίσει.
Ο Χ. Δούκας έχω την εντύπωση ότι ήταν ο χαμένος του ντιμπέιτ, αφού δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένος και έδειξε να αιφνιδιάζεται, παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι θα δεχθεί επιθέσεις ειδικά στο θέμα δήμαρχος-αρχηγός, που δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση. Λίγο ξύλινος, στριμώχτηκε και δεν απάντησε στην ερώτηση του κ. Κουβαρά για την φορολόγηση των υπερκερδών και «παραπάτησε» στο θέμα των 12 μιλίων.
Ο Μ. Κατρίνης έδειξε δυναμισμό, προσπάθησε να πετάξει από πάνω του τον τίτλο του αουτσάιντερ(αντέδρασε σε ανάλλογη ερώτηση Κουβαρά), χωρίς όμως νομίζω να το καταφέρει. Σίγουρα κερδισμένος, αλλά όχι σε σημείο ανατροπών.
Συμπερασματικά, ο σίγουρος νικητής του ντιμπέιτ ήταν το ΠΑΣΟΚ, αφού εισήγαγε ως πιλότο έναν νέο τρόπο τηλεμαχίας, πιο άμεσο, που επιδέχεται βελτιώσεων και ίσως είναι «μπούσουλας» για επόμενες τηλεμαχίες. Υπήρχαν κόντρες μεταξύ των υποψηφίων, αλλά σε πολιτισμένο κλίμα, δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς έχει σφυγμό, αλλά βρίσκεται σε μια διαδικασία αναγέννησης. 
Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ γεμίζουν τα ταμεία του κράτους  και «στραγγίζουν» τους φορολογούμενους

Φόρος εισοδήματος και ΦΠΑ γεμίζουν τα ταμεία του...

Η θετική πορεία των εσόδων, που οφείλεται στις...

Το σαθρό και αδιάφορο ελεγκτικό σύστημα εξίσου υπεύθυνο με το μοιραίο παιχνίδι του λούνα παρκ για την απώλεια του 19χρονου Γιάννη

Το σαθρό και αδιάφορο ελεγκτικό σύστημα εξίσου...

‘Είναι αδιανόητο το μέγεθος της τραγωδίας που...

Δεξιά στροφή Μητσοτάκη και πορεία Τζιτζικώστα προς την ηγεσία της Ν.Δ. μέσω Βρυξελλών;

Δεξιά στροφή Μητσοτάκη και πορεία Τζιτζικώστα προς...

Το πρόσφατο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ....

Μήπως πρέπει να παρέμβει ο δήμος Βέροιας για τα προβλήματα με το ίντερνετ;

Μήπως πρέπει να παρέμβει ο δήμος Βέροιας για τα...

 Τον τελευταίο χρόνο εκτεταμένες εργασίες έχουν γίνει...

Μετά τις «ρωγμές» ήρθε και το αυτογκόλ Αυγενάκη!

Μετά τις «ρωγμές» ήρθε και το αυτογκόλ Αυγενάκη!

 Και ενώ το μελάνι από την χθεσινή θέση μας με τίτλο...

Ρωγμές στην παντοκρατορία Μητσοτάκη;

Ρωγμές στην παντοκρατορία Μητσοτάκη;

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες ότι...

Ο λαός «μίλησε»...αλλά τα κόμματα ψάχνονται!

Ο λαός «μίλησε»...αλλά τα κόμματα ψάχνονται!

Προσπαθώ να θυμηθώ αντίστοιχη κατάσταση στα κομματικά...

Μόνο ενιαίο κόμμα κεντροαριστεράς  και όχι συνεργασία μπορεί να παίξει παιχνίδι εξουσίας

Μόνο ενιαίο κόμμα κεντροαριστεράς και όχι συνεργασία...

Όταν η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να ανασυντάξει το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Την Παραμονή Χριστουγέννων (Παρασκευή 24/12) οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ΑΚΟΥ 99.6, θα βγουν από το στούντιο και θα μεταφερθούν στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας(Προφ. Ηλία και...

Με αφορμή τις ανταλλαγές ανακοινώσεων μεταξύ Παύλου Παυλίδη και Δημάρχου και την αποτυχημένη χθεσινή σύσκεψη στο δημαρχείο για το θέμα του βιολογικού, το μόνο που έχω να πω είναι ότι το θέμα είναι πολύ...

  Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει μια κανονικότητα στην καθημερινότητά μας, απομακρύνοντας οποιαδήποτε σκέψη και λογική λοκντάουν, ωστόσο η απόφαση για τις παρελάσεις και το «γιαλαντζί» κόκκινο σε...

Η Βέροια, αλλά και γενικότερα η Ημαθία είναι από τις περιοχές με πλούσια νερά, ενώ ουδέποτε υπήρχε ούτε καν ως σκέψη η έννοια λειψυδρία. Δυστυχώς αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα αφενός να μην υπήρχε ποτέ...