ΕΛΛΑΔΑ

Στις 20-9-2024 η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση»  του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία, ΕΣΠΑ 2021-2027»

Στις 20-9-2024 η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία, ΕΣΠΑ 2021-2027»

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Προγράμματος “Κεντρική Μακεδονία”, ΕΣΠΑ 2021-2027) , με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνη στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει ότι την Παρασκευή 20/09/2024 και ώρα 14:00 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη Δράση «Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση» του Προγράμματος «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 2021 – 2027, χωρίς καμία δυνατότητα επιπλέον παράτασης.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης για τη Δράση υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων https://opske.gr/el σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, ως ισχύει.

Επισημαίνεται ότι για τη συγκεκριμένη Δράση : 

• Έχει στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των τομέων προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (S3), όπως αυτοί εξειδικεύονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της στήριξης υφιστάμενων, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη και διάχυση νέων τεχνολογιών, τον τεχνολογικό τους μετασχηματισμό, την μεγέθυνση (scale up), την εξωστρέφεια (έμφαση τόσο στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίες – GVC, όσο και στην προώθηση προϊόντων υψηλής τεχνολογικής αξίας) και την προώθηση της διττής μετάβασης, δηλαδή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της κυκλικής οικονομίας. 

• Οι εν λόγω τομείς δραστηριότητας είναι: Αγροδιατροφική Αλυσίδα, Βιοεπιστήμες-Υγεία-Φάρμακα, Ψηφιακές Τεχνολογίες, Αεϊφόρος Ενέργεια, Περιβάλλον και Κυκλική Οικονομία, Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα •Υλικά, Κατασκευές & Βιομηχανία, Τουρισμός, Πολιτισμός & Δημιουργικές Βιομηχανίες 

• Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών, και με την προϋπόθεση ότι το επιχειρηματικό τους σχέδιο συνδέεται τεκμηριωμένα με τους ως ανωτέρω τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

• Ο συνολικός προϋπολογισμός (Δημόσια Δαπάνη) της Δράσης ανέρχεται σε 65 εκ. ευρώ. 

• Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 60.000€ έως και 400.000€ και δεν δύναται να υπερβαίνει το διπλάσιο του υψηλότερου κύκλου (2021-2022).Το ποσοστό επιχορήγησης είναι 45%. 

• Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης της Δράσης (13/12/2023). Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της πράξης, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησής (αποτέλεσμα αξιολόγησης). 

• Οι επιλέξιμες δαπάνες, θα πρέπει να εξυπηρετούν τις περιοχές παρέμβασης της/των απόληξης/εων που θα επιλεγούν, και να αφορούν σε: 

-Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρο. 

-Παραγωγικό & Μηχανολογικό Εξοπλισμό. 

-Εξοπλισμό για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. 

-Ψηφιακό εξοπλισμό γραφείου & Λογισμικό. 

-Ηλεκτρικά Μεταφορικά Μέσα. 

-Παροχή Υπηρεσιών (συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες λογισμικού, πιστοποιήσεις, σχεδιασμός/ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών, μεταφορά τεχνογνωσίας). 

-Προβολή (συμμετοχή σε εκθέσεις & λοιπά έξοδα προβολής). 

-Νεοπροσλαμβανόμενο προσωπικό. 

-Έμμεσες δαπάνες (7% επί των επιλέξιμων άμεσων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου). 

H Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ΕΣΠΑ 2021-2027.

Για κάθε επιπρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται : www.kepa-anem.gr (πληροφορίες εδώ), Tηλ. 2310-480.000/Εσωτ: Επιλογή 2 (εσ. 3), Ώρες επικοινωνίας: 9:00-13:30) Επίσης, μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα υποβολής ερωτημάτων της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ, εδώ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μονόδρομος οι ισχυρές  ένοπλες δυνάμεις

Μονόδρομος οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

Του Μάξιμου ΧαρακόπουλουΚανείς εχέφρων δεν είναι κατά...

Τέλος εποχής  για την ΕΛΤΑ courier -Αναμένεται συγχώνευση  - απορρόφησή της  από τη μητρική εταιρεία

Τέλος εποχής για την ΕΛΤΑ courier -Αναμένεται συγχώνευση ...

Τέλος εποχής διαφαίνεται για τις υπηρεσίες courier των...

Στον Απόστολο Τζιτζικώστα τo χαρτοφυλάκιο  των «Βιώσιμων Μεταφορών και του Τουρισμού»

Στον Απόστολο Τζιτζικώστα τo χαρτοφυλάκιο των...

-Το νέο Σώμα των Επιτρόπων παρουσίασε η Πρόεδρος της...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  Ημερίδα για τις καινοτόμες ειδικότητες στις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ημερίδα για τις...

 Ημερίδα για την εισαγωγή καινοτόμων ειδικοτήτων στις...

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης και...

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024 Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024...

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και...

Παρουσιάστηκαν χθες τα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Σπίτι μου ΙΙ» για 30.000 νέους με ευνοϊκούς όρους

Παρουσιάστηκαν χθες τα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και...

Τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, για το στεγαστικό...

Ξεκίνησαν  οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΔΥΠΑ – HUAWEI σε ψηφιακές δεξιότητες για άνεργες γυναίκες

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης...

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...