Κύριε Διευθυντά
Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της επισκεψιμότητας σε μουσεία &αρχαιολογικούς χώρους, άλλους μπορεί να τους ενθουσίασε και άλλους τους προβλημάτισε ,σκεπτόμενοι την χρονολογική δημιουργία τους αλλά και την εθνική σημασία που έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Βεργίνας μας.
Επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει σήμερα ικανοποίηση στην ,συνεχώς φθίνουσα οικονομικά, πόλη μας από τα διθυραμβικά δημοσιοποιούμενα αποτελέσματα αυτά από το υπουργείο και τους φορείς!
Ισχνά τα οφέλη στην πόλη μας που θα έπρεπε να αποτελεί σταθμό των χιλιάδων επισκεπτών της Βεργίνας η μεγάλου μέρους αυτών.
Αλλά πως να αποτελέσει σταθμό και τόπο διαμονής όταν τα λεωφορεία και τα βαν που καταφθάνουν δεν μπορούν να σταθμεύσουν ούτε για απο-επιβίβαση των επισκεπτών, νούμερο ένα προϋπόθεση!
Επεσήμανα και κατά το παρελθόν τι γίνεται σε άλλες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ευρώπης, πχ στην Βαρκελώνη η οποία με 1 εκατομμύριο κατοίκους υποδέχεται κάθε χρόνο 12 εκατομμύρια τουρίστες.
Τα λεωφορεία από τα πέριξ και κοντινές πόλεις παρκάρουν σε ειδικούς χώρους για 10 λεπτά αυστηρά ,αποβιβάζουν τους επιβάτες και τους παραλαμβάνουν μετά από 6-8 ώρες από το ίδιο κεντρικό σημείο αφού ανακατευθύνονται για μόνιμο πάρκινγκ σε καθορισμένους χώρους με πληρωμή!
Νομίζω ότι οι αρμόδιοι τουρισμού εκτός από όρεξη για δουλειά θα έπρεπε να εντρυφούν σε εμπειρίες, μεθόδους και δοκιμασμένες πρακτικές ανεπτυγμένων τουριστικά πόλεων.
Αυτό θέλει και κόπο και τρόπο!
Να σημειώσω ακόμη ότι κατά την διαδρομή από το προάστειο που μέναμε μέχρι την Βαρκελώνη δεν υπήρχαν σηματοδότες-φανάρια παρά μόνον κυκλικοί κόμβοι!...Εδώ?!
Επίσης η ανάδειξη ταυτόχρονα με την Βεργίνα του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, της Παναγίας Σουμελά, της Μίεζας-σχολή Αριστοτέλη, της Παναγίας Δοβρά-Αγίου Λουκά, της Χάβρας-Μπαρμπούτα, των γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων κλπ θα βοηθούσε στον στόχο μας.
Tουριστική ανάπτυξη σημαίνει ευημερία των δημοτών, δουλειά για όλους και ζωντάνεμα μιας μαραζωμένης πόλης.
Με καλή θέληση και διάθεση
Αργύρης Φουκαλάς