ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιάστηκαν χθες τα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Σπίτι μου ΙΙ» για 30.000 νέους με ευνοϊκούς όρους

Παρουσιάστηκαν χθες τα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Σπίτι μου ΙΙ» για 30.000 νέους με ευνοϊκούς όρους

Τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, για το στεγαστικό πρόβλημα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, οι οποίες θα αγγίξουν τα 2,5 δισ. ευρώ και θα στοχεύουν στη μείωση του υψηλού κόστους στέγασης, στην αύξηση της ιδιοκατοίκησης, την απόκτηση σπιτιών από νέα ζευγάρια, την άμβλυνση στρεβλώσεων στην αγορά κατοικίας και στην ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών ακινήτων, παρουσίασε χθες η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

 «Με το «Σπίτι μου Ι» και το «Σπίτι μου ΙΙ» και στο τέλος αυτής της διαδρομής, 30.000 νέοι, ζευγάρια και οικογένειες θα φύγουν από το ενοίκιο και θα μπορούν να φύγουν από την οικογενειακή εστία. Θα έχει τεθεί η βάση για μια αυτόνομη ζωή με περισσότερη ανεξαρτησία», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη, υπογραμμίζοντας ότι από το «το Σπίτι Ι», το 68% των δανείων έχει χορηγηθεί σε άτομα που δηλώνουν εισόδημα από 12.000 έως 24.000. Το 19% σε άτομα τα οποία δηλώνουν από μηδέν έως 12.000 ευρώ τα οποία, όπως σημείωσε, υπό κανονικές συνθήκες τραπεζικής πίστης δεν θα μπορούσαν καν να προσεγγίσουν στις τράπεζες για δανειοδότηση.

Πρόγραμμα «Σπίτι ΙΙ»

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι ΙΙ». Τα δάνεια για εργένηδες, ζευγάρια και όσους έχουν μέχρι και δύο παιδιά θα είναι στο 50% άτοκα χρηματοδοτούμενα από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το υπόλοιπο 50% θα είναι έντοκο τραπεζικό δάνειο. Για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους το ποσοστό επιδότησης του επιτοκίου διαμορφώνεται στο 75% που σημαίνει ότι αν το εμπορικό επιτόκιο είναι 4% για κάποιον που έχει μέχρι και δύο παιδιά, θα πέφτει στο 2%. Για κάποιον που έχει τρία ή περισσότερα παιδιά θα πέφτει στο 1%.

Η διάρκεια του δανείου που μπορεί να δοθεί κυμαίνεται από τα 3 μέχρι και τα 30 έτη. Όσο μεγαλύτερη η διάρκεια τόσο μικρότερη μηνιαία δόση. Η ηλικία του αγοραστή 25 έως 50 χρόνια, είναι η διεύρυνση του ηλικιακού κριτηρίου σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Ποσό δανείου μέχρι 190.000 ευρώ ή το 90% του συμβολαίου όποιο είναι μεγαλύτερο, σε καμία περίπτωση το δάνειο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 190.000 ευρώ.

Αυτό που ενδιαφέρει πολλούς, καθώς κρίνει και την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι βεβαίως το εισοδηματικό κριτήριο.

Διευρύνεται και αυτό. 20.000 ευρώ για τον άγαμο, 28.000 ευρώ για τον παντρεμένο και 4.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε παιδί. Αν μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια, τότε το όριο διαμορφώνεται στις 31. 000 ευρώ και υπάρχει προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι θα δοθούν πάνω από 2 δισ. για προγράμματα που θα ανακουφίζουν το πρόβλημα της στέγασης.

  Ανακαινίζω - Νοικιάζω - Στο 60% η επιδότηση

Η Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε και στις βελτιώσεις στο «Ανακαινίζω Νοικιάζω» και στα υπόλοιπα στεγαστικά προγράμματα του Υπουργείου. Σε λίγες μέρες θα έρθει η διάταξη για τη βελτίωση των όρων του Προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω». Η επιδότηση ανεβαίνει στο 60% και ανέρχεται έως τις 8.000 ευρώ για ανακαίνιση έως 13.330.  Οι όροι που παραμένουν: - Να έχουν το 50% και άνω της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας - Οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ - Το ακίνητο πρέπει να είναι μέχρι 100 τ.µ. και να µην έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένο. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης και...

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024 Ανακηρύχθηκαν οι 6 υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024...

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και...

Ξεκίνησαν  οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΔΥΠΑ – HUAWEI σε ψηφιακές δεξιότητες για άνεργες γυναίκες

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης...

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00...

Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση στη ΔΥΠΑ

Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για δωρεάν...

Παράταση μέχρι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, για την...

Ανατροπή με το τέλος επιτηδεύματος που παραμένει για τα «μπλοκάκια»

Ανατροπή με το τέλος επιτηδεύματος που παραμένει για...

Μια μεγάλη διαφορά σε όσους δουλεύουν και πληρώνονται...

Για να περιοριστεί η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση νερού… Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αλλά και τη συνολική  διαχείριση των υδάτων σε όλη τη χώρα από το Υπουργείο Ενέργειας

Για να περιοριστεί η σπατάλη και η αλόγιστη χρήση...

-Αλλάζει και ο τρόπος τιμολόγησης του νερούΤο πλέγμα...

26-28 Νοεμβρίου 2024 στο Άμπου Ντάμπι Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “ADIFE 2024”

26-28 Νοεμβρίου 2024 στο Άμπου Ντάμπι Πρόσκληση εκδήλωσης...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2024 της ΔΥΠΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα...

Ξεκινάει από σήμερα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...