Μεγάλη η συμμετοχή στο 1ο Veria Family Fest που έκλεισε με πρωτότυπα βραβεία, πολλά δώρα και πάρτι (ΦΩΤΟΣ)

Μεγάλη η συμμετοχή στο 1ο Veria Family Fest που έκλεισε με πρωτότυπα βραβεία, πολλά δώρα και πάρτι (ΦΩΤΟΣ)

To 1ο Veria Family Fest ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, αφήνοντας το πρώτο του θετικό αποτύπωμα, από τα χαμόγελα και τη χαρά της συμμετοχής εκατοντάδων παιδιών στις δράσεις του Σαββατοκύριακου(6 και 7 Σεπτεμβρίου) που μας πέρασε, στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων και σε σημαντικά σημεία- τοπόσημα της πόλης, που εξερεύνησαν στο Κυριακάτικο πρωινό κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Παιδιά, γονείς, μικροί και μεγάλοι, αξιοποίησαν την δυνατότητα ενός οικογενειακού διημέρου, γεμάτο δραστηριότητες και εκδηλώσεις που η καθεμία με τον τρόπο και το είδος της, ενίσχυαν την δημιουργία, την συμμετοχικότητα και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας: Εργαστήρια κοσμήματος, χειροτεχνίας, ζαχαροπλαστικής, εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, μουσικοκινητική, παιχνιδοτράγουδα, κινητή βιβλιοθήκη, face painting, messy Play, survivor, bubble show, αλλά και Πλανητάριο, μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία ανακάλυψης του διαστήματος.

Δράσεις που γέμισαν τόσο το τελευταίο Σαββατοκύριακο των παιδιών, πριν την έναρξη των σχολείων, όσο και όλο τον χώρο του πάρκου, στο «μπαλκόνι» της Βέροιας.

Το βράδυ της Κυριακής, στη λήξη του διημέρου, δόθηκαν τα έπαθλα στις νικήτριες Ομάδες ενώ κληρώθηκε και ένα ποδήλατο, μεταξύ όλων των παιδιών που πήραν μέρος στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, στο οποίο συμμετείχαν 26 ομάδες με πάνω από 130 παιδιά με γονείς και συνοδούς.

Στην πρώτη θέση υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων «Μικροί Αϊνστάιν» και «Τρομεροί», οι οποίες έλαβαν το έπαθλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας που αντιστοιχεί σε μια νύχτα μυστηρίου στο μουσείο, μια ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική περιπέτεια για όλη την ομάδα, είτε στο Βυζαντινό είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, όπου θα ανακαλύψουν την ιστορία και τους θησαυρούς της πόλης. Το δεύτερο δώρο χορηγείται από τον κινηματογράφο ΣΤΑΡ στην νικήτρια ομάδα οι «Φοβερευνητές» που κέρδισε μία ιδιωτική προβολή ταινίας αποκλειστικά για τα μέλη της ομάδας με αναψυκτικά και ποπ κορν. Επίσης έγινε και μια ειδική κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων σε όλες τις Ομάδες του «κρυμμένου θησαυρού» για ένα ποδήλατο, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Ακολούθησε η κλήρωση δεκάδων δώρων για όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις, ευγενική και αθρόα προσφορά των καταστημάτων μελών του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας.

Η λήξη του Σαββατοκύριακου ήταν μουσικοχορευτική, καθώς το 1o Veria Family Fest έκλεισε με ένα χαρούμενο πάρτι με dj ως αποχαιρετιστήριο του φετινού καλοκαιριού, δίνοντας ραντεβού, για το 2Ο Veria Family Fest 2025!

Διοργάνωση: Δήμος Βέροιας /Δημοτική Κοινότητα – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Με τη συνεργασία: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας – ΔΗ.ΠΕΘΕ. Βέροιας - Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη - Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας -Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας - Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας - Κινηματογράφος ΣΤΑΡ - Εκπαιδευτικό τμήμα Βέροιας της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός /Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας – 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας – Α.Ε. Venuς.

Οι Διοργανωτές τους ευχαριστούν όλους και τον καθένα χωριστά, για την άψογη συνεργασία και τη συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ, ενώ ευχαριστούν ιδιαιτέρως για την συμμετοχή στην δράση «κυνήγι του θησαυρού» την εικαστικό, δασκάλα του τμήματος ζωγραφικής της ΚΕΠΑ, Κατερίνα Αναστασίου για την επιμέλεια του χάρτη του θησαυρού και τον κ. Μάκη Δημητράκη για την πολύτιμη βοήθειά του στην οργάνωση της ίδιας δράσης.

(φωτο: Παύλος Τσανακτσίδης)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμό χειροκρότημα για το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ, στο παραδοσιακό φεστιβάλ της Κόνιτσας

Θερμό χειροκρότημα για το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ,...

Στο παραδοσιακό φεστιβάλ «Χορευτικές διαδρομές» που...

Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση

Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας για την...

Μεγάλος αριθμός φιλολόγων αλλά και εκπαιδευτικών...

Τελευταίες στάσεις, για το «Μουσικό Περίπτερο» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Τελευταίες στάσεις, για το «Μουσικό Περίπτερο» της...

Το Μουσικό Κινητό Περίπτερο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας,...

ΜΟΥΣΙΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΗΝ  ΕΛΑΦΙΝΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΙΝΑ

Στη γη των Πιερίδων  Μουσών, ψηλά στα Πιέρια Όρη, στην...

Ο Πασχάλης σε ένα μοναδικό party στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Ο Πασχάλης σε ένα μοναδικό party στο Δημοτικό Αμφιθέατρο...

Ένα μουσικό ταξίδι στις πιο αγαπημένες μας δεκαετίες...

Επέστρεψε δυναμικά το Naoussa Street Food Festival Wine Edition (ΦΩΤΟΣ)

Επέστρεψε δυναμικά το Naoussa Street Food Festival Wine Edition (ΦΩΤΟΣ)

Μια ισχυρή νότα αισιοδοξίας και εξωστρέφειας έζησε η...

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σ’  ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι στη Νάουσα (ΦΩΤΟΣ)

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σ’ ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι...

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, παρά τις εναλλαγές του...

1o Veria Family Fest : Μεγάλη συμμετοχή, πολλά δώρα και δυο κληρώσεις – Σάββατο και Κυριακή-  για συμμετέχοντες και νικητές

1o Veria Family Fest : Μεγάλη συμμετοχή, πολλά δώρα και δυο...

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το πρωί του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...