Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών  Ημαθίας, ενόψει εξαγγελιών στη ΔΕΘ: “Στο ίδιο έργο θεατές”,  συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο  και απαιτούμε πρωταγωνιστικό  ρόλο στις ζωές μας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, ενόψει εξαγγελιών στη ΔΕΘ: “Στο ίδιο έργο θεατές”, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο και απαιτούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας

“Στο ίδιο έργο θεατές” τονίζει το ΔΣ της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών  Ημαθίας εκτιμώντας ότι εδώ και πολλές δεκαετίες παραμένουν τα ίδια προβλήματα και κάθε χρόνο από το βήμα της ΔΕΘ ο εκάστοτε πρωθυπουργός προαναγγέλλει οικονομικά πακέτα και παροχές τα οποία δεν τηρούνται. Ο πρόεδρος, Καρτσιούνης Γεώργιος και  γραμματέας,   Παπαδήμος Κων/νος, εκ μέρους του ΔΣ, αφού ασκούν αυστηρή κριτική σε κυβέρνηση και κόμματα εξουσίας, εστιάζουν στον τομέα της υγείας υπογραμμίζοντας τα εξής, για τις ομιλίες στη ΔΕΘ:

«Μαθαίνουμε, οτι ειδική εκτεταμένη μνεία θα γίνει από τον πρωθυπουργό στις <<μεταρρυθμίσεις>> στο χώρο της υγείας κι αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο. Η ανασκόπηση στο χώρο της υγείας για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έχει να σταθεί:

-στη νομοθέτηση απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

- στο δικαίωμα των γιατρών ΕΣΥ να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

-στο δικαίωμα ιδιωτών χειρουργών να χειρουργούν ανά πάσα στιγμή εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

-στο πέρασμα  του 80% της χρηματοδότησης των νοσοκομείων στον ΕΟΠΥΥ και την εφαρμογή των DRG (οικονομοτεχνικό εργαλείο για την απόλυτη καταγραφή των εξόδων ανά νοσηλεία στα πλαίσια μετατροπής των νοσοκομείων σε <<υγιείς επιχειρήσεις>>, προφανώς πριν τις αναλάβουν ιδιώτες.)

-στην ψήφιση κατακαλόκαιρο του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική υγεία και απεξάρτηση που δίνεται χάρισμα σε ιδιώτες (επιχορηγήσεις εκατομμυρίων αμέσως μετά την ψήφιση σε μ.κ.ο. και α.μ.κ.ε.)

-στην πρόσφατη ανατίμηση πλήθους φαρμακευτικών σκευασμάτων πρώτης γραμμής κι ευρείας κατανάλωσης.

Για να μην τα πολυλογούμε , η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε καλπασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μη έχοντες.

    Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο της Νάουσας εδώ και εννιά μήνες υπάρχει ακτινολόγος πλέον για εφτά εφημερίες το μήνα μόνο, ενώ λόγω ελλείψεων πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ, αν μένεις Νάουσα ή Αλεξάνδρεια και καλέσεις ασθενοφόρο να σε πάει στο νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας αντίστοιχα, το περιμένεις να ξεκινήσει από τη Βέροια. Στο νοσοκομείο της Βέροιας και παρά την σχετικά πρόσφατη πρόσληψη δεν υπάρχει δερματολόγος καθώς η συνάδελφος είναι η μοναδική και βρίσκεται σε άδεια. Στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχει ένας μόνο μόνιμος αναισθησιολόγος (όπως και σε αυτό της Νάουσας) ενώ τα ραντεβού στον γαστρεντερολόγο φτάνουν χρόνο αναμονής ακόμη και τρεις με τέσσερις μήνες. Στο κέντρο υγείας της Αλεξάνδρειας δεν υπάρχει κάλυψη από μικροβιολόγικό εργαστήριο τα απογεύματα  και τις αργίες και στην εφημερία υπάρχει μόνο ένας ειδικός γενικός γιατρός με τη βοήθεια ενός αγροτικού γιατρού για όλο τον τεράστιο όγκο δουλειάς.  

Δύο μόλις χρόνια αργότερα του <<στο ίδιο έργο θεατές>> μία άλλη συνεργασία  με ίδιο τον ένα καλλιτέχνη απέδωσε ένα άλλο τραγούδι:  το <<να δεις τι σου ‘χω για μετά>>(1993). Κι επειδή ,ύστερα απ΄ όσα εκθέσαμε, και μικρό παιδί ξέρει πως το <<μετά>> δεν θα είναι καλό, δεν μας παρηγορούν  τα ψίχουλα, δεν περιμένουμε να μας <<αλείψουν λάδι>> αυτοί που μας έχουν <<κάψει>>. Παύουμε να παραμένουμε θεατές και απαιτούμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας».

Για το λόγο αυτό καλούν τους συναδέλφους τα σωματεία και φορείς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενόψει στον εγκαινίων της ΔΕΠ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 5:30 στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Λεωφορεία αναχωρούν στις 3 μ.μ. από τη Βέροια από την πλατεία ωρολογίου και την ίδια ώρα από τη Νάουσα από την πύλη του πάρκου (μετακίνηση προς και από Θεσσαλονίκη ΔΩΡΕΑΝ.)

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ»: Αρχαιολογικό Πάρκο Νάουσας - Βόμβα για την ανάπτυξη του τόπου μας

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ»: Αρχαιολογικό Πάρκο Νάουσας - Βόμβα για την...

Από την δημοτική παράταξη «ΕΝΑ μαζί» του πρώην...

Νίκος Κουτσογιάννης: Εθισμένοι  στο ψέμα και την οπισθοδρόμηση

Νίκος Κουτσογιάννης: Εθισμένοι στο ψέμα και την...

Η διοικούσα παράταξη του Δήμου Νάουσας «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ»...

Σταμενίτης σε Μπαρτζώκα: Άμεσα  οι αποζημιώσεις στους αγρότες  της Ημαθίας για την  ανεμοθύελλα του Ιουνίου 2024

Σταμενίτης σε Μπαρτζώκα: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα...

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών  100% επιτυχίες σε όλα τα πτυχία κάθε χρόνο  Οι εγγραφές άρχισαν
Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας – Ένας Πολιτικός με προοπτική

Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας – Ένας Πολιτικός με...

Του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου Σε προηγούμενο σημείωμά...

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Καρασαρίδης σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Καρασαρίδης σε ηλικία 82...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 6...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Πολύζος σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Πολύζος σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 6...

Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στην  καταπράσινη αυλή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...