Νίκος Κουτσογιάννης: Εθισμένοι  στο ψέμα και την οπισθοδρόμηση

Νίκος Κουτσογιάννης: Εθισμένοι στο ψέμα και την οπισθοδρόμηση

Η διοικούσα παράταξη του Δήμου Νάουσας «ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ» και ο δήμαρχος Ν. Κουτσογιάννης απαντάει στην παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» του Ν. Καρανικόλα, ως εξής:

Η ανάγκη της παράταξης «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» να συντηρείται στην επικαιρότητα προκαλεί θυμηδία. 

Έχουν κατανοήσει πως οι εξελίξεις τους έχουν ήδη ξεπεράσει και τα θετικά αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς μας για τον τόπο τους προκαλούν, κατ’ ελάχιστον, αμηχανία μιας και η σύγκριση με την οκνηρή περίοδο διοίκησης τους είναι αναπόφευκτη. Το δυστύχημα είναι πως αντί να χαίρονται με τις εξελίξεις επιχειρούν με χυδαία ψεύδη να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

 Ψέματα και για το «Αρχαιολογικό Πάρκο». 

 Το «Αρχαιολογικό Πάρκο» που περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της διοίκησης του Κοινού Τόπου περιλαμβάνει τις εκτάσεις γύρω από τους τάφους της Κρίσεως, των Ανθεμίων και του Κίνχ στην κάτω από την επαρχιακή οδό Βέροιας – Σκύδρας περιοχή και τον χώρο πέριξ του Γυμνασίου της Μίεζας και του Αρχαίου Θεάτρου. Η δημιουργία αυτού του πάρκου δεν απαιτεί καμία νομοθετική ρύθμιση, αφορά εκτάσεις ήδη δεσμευμένες από το ΤΑΠΑ και προβλέπει κυρίως την ανάπτυξη υποδομών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών, όπως χώρων στάθμευσης, υποδοχής κοινού, χώρους περιπάτων και αναψυχής. Η συνολική έκταση του «Αρχαιολογικού Πάρκου» δεν ξεπερνά τα 400 στρέμματα εκ των οποίων τα 300 αφορούν τους αρχαιιολογικούς χώρους.

 Συνεπώς, οι αγρότες μας θα συνεχίσουν να καλλιεργούν τα κτήματα τους, όσοι επιθυμούν να κτίσουν θα το κάνουν εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες άδειες όπως το έκαναν μέχρι σήμερα και γενικότερα ουδεμία αλλαγή θα υπάρξει από την υλοποίηση του «Αρχαιολογικού Πάρκου» και την εκτέλεση των ανασκαφών. 

Αντιθέτως η μεγάλη αλλαγή που θα σημειωθεί από την έναρξη των ανασκαφών και την ανάδειξη των ταφικών μνημείων, του θεάτρου και του Γυμνασίου θα είναι η προσέλκυση επισκεπτών, η ανάδειξη της περιοχής σε κέντρο της αρχαιολογικής έρευνας, η δημιουργία νέων ευκαιριών για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη. Η αναστήλωση του Ανακτόρου του Φιλίππου – που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την σπουδαία αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη - έφερε μέσα σε έξι μήνες στη Βεργίνα περισσότερους από 200.000 επισκέπτες.

 Σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία για την χώρα, πετύχαμε να διασφαλίσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού πόρους για την ανασκαφή, μα κυρίως την ίδια την ανασκαφή καθώς, όπως ανέφερε η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού, το ΥΠΠΟ έχει εγκρίνει και χρηματοδοτεί μόνο δυο (2) ανασκαφές σε ολόκληρη τη χώρα. Την ανασκαφή στο Γυμνάσιο της Μίεζας τη στηρίζει λόγω της εκτίμησης για τη σπουδαιότητα των ευρημάτων. Επιπρόσθετα, την έγκριση της ανασκαφής και την επιλογή της Επίτιμης Εφόρου Αγγελικής Κοτταρίδη ως επικεφαλής της ανασκαφής ενέκρινε το σημαντικότερο θεσμοθετήμενο συλλογικό όργανο που διαθέτει η χώρα και δεν είναι άλλο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

 Προφανώς τα επιφανή μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ενέκριναν την ανασκαφή γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς και σίγουρα από τους διάφορους τοπικούς επαΐοντες που έχουν λόγο και άποψη για όλα.

 Εμείς ως διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων μας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ανασκαφική δραστηριότητα και η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για τη διασύνδεση των αρχαιολογικών μας θησαυρών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Η θετική τους εξέλιξη θα οδηγήσει σε σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Καλούμε την αντιπολίτευση να απόσχει από τα ψεύδη και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και αν δεν μπορούν να χαίρονται για τα θετικά που συμβαίνουν στον τόπο μας, τουλάχιστον να μην αποτελούν τροχοπέδη.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών  Ημαθίας, ενόψει εξαγγελιών στη ΔΕΘ: “Στο ίδιο έργο θεατές”,  συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο  και απαιτούμε πρωταγωνιστικό  ρόλο στις ζωές μας

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας, ενόψει...

“Στο ίδιο έργο θεατές” τονίζει το ΔΣ της Ένωσης...

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ»: Αρχαιολογικό Πάρκο Νάουσας - Βόμβα για την ανάπτυξη του τόπου μας

«ΕΝΑ ΜΑΖΙ»: Αρχαιολογικό Πάρκο Νάουσας - Βόμβα για την...

Από την δημοτική παράταξη «ΕΝΑ μαζί» του πρώην...

Σταμενίτης σε Μπαρτζώκα: Άμεσα  οι αποζημιώσεις στους αγρότες  της Ημαθίας για την  ανεμοθύελλα του Ιουνίου 2024

Σταμενίτης σε Μπαρτζώκα: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα...

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών  100% επιτυχίες σε όλα τα πτυχία κάθε χρόνο  Οι εγγραφές άρχισαν
Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας – Ένας Πολιτικός με προοπτική

Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας – Ένας Πολιτικός με...

Του Γιώργου Ξ. Τροχόπουλου Σε προηγούμενο σημείωμά...

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Καρασαρίδης σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αναστάσιος Καρασαρίδης σε ηλικία 82...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 6...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Πολύζος σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Πολύζος σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 6...

Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Άνω Ζερβοχωρίου

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στην  καταπράσινη αυλή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...