Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση  στις μη απαντήσεις του κ. Κουτσογιάννη

Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση στις μη απαντήσεις του κ. Κουτσογιάννη

Από την δημοτική παράταξη «ΕΝΑ μαζί» του πρώην δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καραικόλα, γνωστοποιούνται τα εξής:

«Τελικά δεν είναι και τόσο μάγκας όσο ο ίδιος δηλώνει ο κ. Κουτσογιάννης.

Αντίθετα προς το ψεύτης και θρασύς τείνει, παρά σε ότι ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του.

Δεν έχει καταλάβει φαίνεται ότι εδώ και τόσους μήνες ασκεί διοίκηση. Εμείς ως αντιπολίτευση οφείλουμε να θέτουμε τα ερωτήματά μας και ο ίδιος οφείλει να δίνει τις δέουσες απαντήσεις για τα ερωτήματα και την κριτική που καλόπιστα ασκούμε.

Αναφορικά λοιπόν με τα παραστατικά των χορηγιών των εκδηλώσεων του Δήμου, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά πετάει κατά το γνωστόν την μπάλα στην κερκίδα ψελλίζοντας κάτι για εισιτήρια και άλλα άσχετα θέματα. Απάντηση δηλαδή καμία. Και γιατί να δώσει άλλωστε τόσο μάγκας που είναι. Μαγκιά του λοιπόν και ας τον χαίρονται όσοι ακόμα τον στηρίζουν.

Για τη ακύρωση της συναυλίας του Οικονομόπουλου μια αναφέρεται σε μοντέλα καιρού, μια αναφέρει τους ενεργούς πολίτες, μια γράφει για καταγγελίες, με μία λέξη, τρικυμία εν κρανίο. Όσο καλόπιστοι και αν θέλουμε να είμαστε απέναντι του δυστυχώς δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε στην διοικητική του ζάλη.

Επίσης, γράφει και το παράπονό του για το αν συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις. Καταλαβαίνουμε το άγχος του να έχουν τόσο λίγο κόσμο οι πανάκριβες εκδηλώσεις και την επιμονή του να μας καλεί να γεμίσουμε τα άδεια καθίσματα που κοσμούν την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και ανάπτυξης της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Δυστυχώς δεν φταίμε εμείς που η ίδια η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη.

Παράλληλα, προχωρά σε υπολογισμούς σε διάφορα κόστη για να κάνει σύγκριση μεταξύ των πετυχημένων δικών μας παραστάσεων πέρυσι με την φετινή σπατάλη των χρημάτων των δημοτών.

Και τέλος, μιας και αναφέρεται σε σοβαρούς Δήμους και σοβαρούς Διοργανωτές έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

• Στους σοβαρούς Δήμους, το χρήμα δεν ακολουθεί αδιαφανείς οδούς. Οι διαδικασίες ακολουθούν το γράμμα του νόμου και όλες οι ενέργειες είναι διαφανείς και κοινοποιήσιμες. Για τις δε χορηγίες, πρέπει να υπάρχει διπλή έγνοια για τη σωστή και διαφανή διαχείρισή τους και όχι διπλή μαγκιά και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

 • Οι σοβαροί Δήμοι και οι σοβαροί Διοργανωτές, όταν πρόκειται να «επενδύσουν» όσα έχουν ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σε μια διοργάνωση, επιλέγουν χώρο που πληροί όλες τις προδιαγραφές και έχει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. Ειδάλλως δε ρισκάρουν μόνο οι ίδιοι με το πρόστιμο και τις ποινικές ευθύνες που ενδεχόμενα θα τους καταλογιστούν (αιρετοί και υπηρεσιακοί), αλλά παίζουν κορώνα γράμματα και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στις συναυλίες. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Επίσης, ισχύει ότι ο Δήμος Νάουσας σε απαντητική επιστολή του φέτος, προς ενδιαφερόμενη εταιρεία, που ήθελε να χρησιμοποιήσει το γήπεδο, ανέφερε πως το γήπεδο είναι ακατάλληλο για συναυλίες ? ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!

 • Οι σοβαροί Δήμοι και σοβαροί Διοργανωτές, όταν πρόκειται να «επενδύσουν» 120.000€ σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, την ασφαλίζουν. Η ασφάλεια καλύπτει τα πάντα και αποζημίωση σε περίπτωση κακοκαιρίας. ΠΛΗΡΗΣ ΑΓΝΟΙΑ!

 • Οι σοβαροί Δήμοι και σοβαροί Διοργανωτές, εφ’ όσον έχουν κάνει σωστά όλες τις διαδικασίες, έχουν προβλέψει την περίπτωση κακοκαιρίας (συχνό φαινόμενο) και έχουν φροντίσει στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που υπάρχει με την εταιρεία παραγωγής, να υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία. Ειδάλλως τα περί κακοκαιρίας είναι προφάσεις εν αμαρτίες, κοινώς αλληλοκαλυπτόμεθα γιατί χάσαμε και τον μπούσουλα. Οι σοβαροί και ειλικρινείς Δήμοι και Διοργανωτές δεν ακυρώνουν, αναβάλλουν. ΠΑΛΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.

 • Τέλος, υπήρχε περίπτωση οποιοσδήποτε σοβαρός Δήμος και Δήμαρχος να συνέδεε ένα ιερό γεγονός, αυτό της γέννησης παιδιών και την βούληση (που είναι κοινή) να ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια που φέρουν στον κόσμο παιδιά, με τζογαδόρικες -αδιαφανείς καταστάσεις, όπως η αμφιλεγόμενη συναυλία? ΚΑΜΜΙΑ!

Γνωρίζετε κάποιον Δήμο στην Ελλάδα που λειτούργησε ή λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο? ΚΑΝΕΝΑΣ. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανένας Δήμος και κανένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ δεν ανέλαβε τέτοιου είδους πρωτοβουλία? ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ λοιπόν.

Αναφορικά με τις επισημάνσεις σας για τις εκδηλώσεις μας, short memory έχετε, που λένε και οι Άγγλοι.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΡΟΥ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ (Μίεζα), ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΥΓΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΕΡΙΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ δεν είναι το καθένα μία εκδήλωση, όπως σας βολεύει να μετράτε, αλλά είναι Φεστιβάλ ή ενότητες δράσεων, με πολλές διαφορετικές επιμέρους εκδηλώσεις και δράσεις.

Τί να συγκρίνουμε με τί? Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ? Τη HONG KONG STRING ORCHESTRA? Τη ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ? Τη βιρτουόζο του βιολιού ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ? Τα μουσικά πικ νικ? Την Κ.Ο.Θ? Τη Φιλαρμονική της ΚΕΡΚΥΡΑΣ? ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΙΑ, με τους καλύτερους της κλασσικής και της JAZZ σκηνής?

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Είναι γεγονός, και αυτό σίγουρα σας ενοχλεί και πρέπει να προβληματίσει την παράταξή σας κ. Κουτσογιάννη, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ (και οι ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Λυπηρό, αλλά αληθές.

Όσον δε αφορά στις Συνδιοργανώσεις μας, αυτές είτε ενίσχυσαν τοπικούς συλλόγους ( όπως π.χ. το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Νάουσας και το Ωδείο Αριστοτέλης) είτε διευκόλυναν τρίτους στη βάση μιας win win συμφωνίας, φέρνοντας σπουδαία ονόματα στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, όπως τον Μάριο Φραγκούλη και τη Deborah Mayers. Δε μετατρέψαμε τον Άγιο Νικόλαο σε μπουζουξίδικο. Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά μας.

 Κρίμα!!!»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας "Εστία Μουσών": Εγγραφές...

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» για άλλη μια...

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου» γιόγκι

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου»...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΣτα έντονα και...

Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Από την παράταξη του δημάρχου Νάουσας Νίκου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ. Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ....

Καλείστε να προσέλθετε στην  έκτακτη συνεδρίαση της...

Νίκος Κουτσογιάννης:  «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα  προβλήματα του Δήμου μας»

Νίκος Κουτσογιάννης: «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα ...

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αποτελούσε τροχοπέδη για...

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα στους απολυθέντες της Βαρβάρεσος

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο οικονομικό...

Η χορήγηση από τη Δ.ΥΠ.Α. εφάπαξ έκτακτης οικονομικής...

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους  με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που  αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους με το νομοσχέδιο του...

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους...

Αναχώρησαν την Τρίτη τα παιδιά που συμμετέχουν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας

Αναχώρησαν την Τρίτη τα παιδιά που συμμετέχουν στο...

Αναχώρησαν από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας για την ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...