Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Από την παράταξη του δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη δόθηκε η παρακάτω απάντηση  στον Νικόλα Καρανικόλα:

«Ο μοναδικός λόγος που απαντούμε στην παράταξη «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» είναι διότι ενώ έχει διατελέσει διοίκηση του Δήμου και θα αναμέναμε τη δέουσα σοβαρότητα, αφενός  ψεύδεται, αφετέρου αδυνατεί να αντιληφθεί τη σημασία και τη φιλοσοφία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Στα πλαίσια της επανεκκίνησης του καινοτόμου και βασικού εργαλείου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας,  κατά την προηγούμενη θητεία του Κοινού Τόπου,  “Naoussa Street Food Festival – Wine Edition”, φιλοσοφία της πρώτης πιλοτικής χρονιάς των θερινών εκδηλώσεων ήταν:

- να διαπιστώσουμε τη δυνατότητα των υποδομών του Δήμου και του στελεχιακού του δυναμικού, των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και του κοινού, να υποστηρίξουν έναν σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων.

-η μετάβαση από αποκλειστικά μουσικές εκδηλώσεις σε εκδηλώσεις θεατρικές, οινογαστρονομικές, εικαστικών και εκδηλώσεις για παιδιά, με ομαδοποίηση τους βάση ειδικών χαρακτηριστικών, π.χ. έντεχνη μουσική, κοκ.

- η γνωριμία του κοινού με νέους χώρους, όπως το αρχαίο θέατρο της Μίεζας, 

- η υλοποίηση σημαντικού αριθμού εκδηλώσεων εντός του αστικού ιστού για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Αναφορικά με τα ψεύδη της μείζονος μειοψηφίας:

Θεωρούμε επιτυχία της διοίκησης του Δήμου το γεγονός πως χορηγοί στήριξαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας με αποτελέσμα οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου να απολαύσουν εικοσιπέντε (25!) εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου – τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χωρίς αντίτιμο.

Για δε τις εκδηλώσεις που είχαν αντίτιμο σημειώνουμε πως οι εισπράξεις εισήλθαν στα ταμεία του Δήμου και μάλιστα για κοινωνικό σκοπό, σε αντίθεση με συναυλίες που διοργανώνονταν κατά το παρελθόν όπου υπήρχε ένα ιδιόμορφο καθεστώς «συνδιοργάνωσης» με εισιτήρια που εισπράττονταν από τρίτους με στόχο που μένει να απαντηθεί…

Για αυτές τις εικοσιπέντε (25) εκδηλώσεις δαπανήθηκαν από τον ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ 86.051,20€. Για έξι (6) εκδηλώσεις που διοργάνωσε το «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» ως διοίκηση του Δήμου το καλοκαίρι του 2023 δαπανήθηκαν 74.920,80€.

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και θεωρούμε πως δεν χρειάζεται κάτι άλλο να ειπωθεί.

Τέλος, μια οφειλόμενη απάντηση για τη συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου. 

Οι σοβαροί Δήμοι και οι σοβαροί διοργανωτές εξετάζουν τις εκτιμώμενες καιρικές συνθήκες ενόψει ενός συναυλιακού γεγονότος. Και το κάνουν αυτό για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους. Εν προκειμένω ΟΛΑ τα προγνωστικά μοντέλα δυο ημέρες πριν τη διοργάνωση της συναυλίας έδειχναν για την παραμονή της συναυλίας, την ημέρα της συναυλίας, αλλά και την εναλλακτική ημέρα που ήταν η ακριβώς επόμενη της 30ης Αυγούστου πως θα σημειώνονταν έντονες βροχοπτώσεις. 

Με βάση αυτές τις προβλέψεις λήφθηκε η απόφαση μη διεξαγωγής της συναυλίας, διότι αν συνεχίζαμε και οι προβλέψεις για τον καιρό επαληθεύονταν θα είχε προκληθεί μεγάλο κόστος και τότε φυσικά θα μας κατηγορούσατε για επιπολαιότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αυτό το τριήμερο 30/8 – 1/9 σημειώθηκε μπαράζ ακυρώσεων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμαστε πως τόσο εσείς, όσοι και εκείνοι οι «Ενεργοί Πολίτες» - με τους οποίους είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν έχετε καμία σχέση - που προέβησαν σε απανωτές καταγγελίες σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Εισαγγελία προκειμένου να μην διεξαχθεί η συναυλία, σίγουρα χαρήκατε για τη ματαίωση της.

 Το λυπηρό είναι πως αδυνατείτε να κατανοήσετε τη σημασία της συναυλίας αυτής για την προβολή του τόπου μας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ωστόσο οφείλουμε ένα ευχαριστώ στους «Ενεργούς Πολίτες» που αναλαμβάνουν δράση πάντα και αποκλειστικά επί θητείας «Κοινού Τόπου».

Αναδεικνύετε την ποιοτική διαφορά μεταξύ παρατάξεων τόσο ως Διοίκηση όσο και ως αντιπολίτευση.

Στόχος μας είναι να ζήσουμε πολλές όμορφες στιγμές στο προσεχές μέλλον και μάλιστα χωρίς υπέρμετρη επιβάρυνση του Δήμου, όπως επί θητείας σας.

Θα χαρούμε να σας δούμε-αφού πουθενά αλλού δεν σας πήρε το μάτι μας- στις υπέροχες εκδηλώσεις του «Naoussa Street Food Festival – Wine Edition» που θα λάβει χώρα το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου!».


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας "Εστία Μουσών": Εγγραφές...

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» για άλλη μια...

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου» γιόγκι

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου»...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΣτα έντονα και...

Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση  στις μη απαντήσεις του κ. Κουτσογιάννη

Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση στις μη...

Από την δημοτική παράταξη «ΕΝΑ μαζί» του πρώην...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ. Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ....

Καλείστε να προσέλθετε στην  έκτακτη συνεδρίαση της...

Νίκος Κουτσογιάννης:  «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα  προβλήματα του Δήμου μας»

Νίκος Κουτσογιάννης: «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα ...

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αποτελούσε τροχοπέδη για...

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα στους απολυθέντες της Βαρβάρεσος

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο οικονομικό...

Η χορήγηση από τη Δ.ΥΠ.Α. εφάπαξ έκτακτης οικονομικής...

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους  με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που  αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους με το νομοσχέδιο του...

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους...

Αναχώρησαν την Τρίτη τα παιδιά που συμμετέχουν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας

Αναχώρησαν την Τρίτη τα παιδιά που συμμετέχουν στο...

Αναχώρησαν από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας για την ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...