Με επίδομα 300 ευρώ αντικαθίσταται η παροχή γάλακτος στους εργαζομένους ΟΤΑ

Με επίδομα 300 ευρώ αντικαθίσταται η παροχή γάλακτος στους εργαζομένους ΟΤΑ

Η παροχή γάλακτος στους δικαιούχους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. αντικαθίσταται από ετήσια καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 300 ευρώ, αφορολόγητη και ακατάσχετη, προκειμένου να ωφεληθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μέσω του επιδόματος θα λάβουν τέλος οι καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στην παροχή γάλακτος λόγω των χρονοβόρων διαγωνιστικών διαδικασιών.

Αυτό προβλέπει ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τον τίτλο: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα στο άρθρο 15 «Ετήσια καταβολή ποσού σε εργαζόμενους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των νομικών τους προσώπων που είναι δικαιούχοι παροχής γάλακτος», προβλέπεται η καταβολή του χρηματικού ποσού.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 15 αναφέρεται:

1.    Στους μόνιμους υπαλλήλους, στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και στους συμβασιούχους μίσθωσης έργου των O.T.A. α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι ενός (1) λίτρου γάλακτος σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με την περ. ΙΙΙ. της υπ’ αρ. 43726/8.6.2019 κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής» (Β’ 2208), καταβάλλεται, αντί του ενός (1) λίτρου γάλακτος σε ημερήσια βάση, ποσό τριακοσίων (300) ευρώ σε ετήσια βάση.

Το ποσό του προηγούμενου εδαφίου είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Υπόχρεοι καταβολής είναι οι Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών. Η καταβολή πραγματοποιείται εντός των τριών (3) πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους.

2.    ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ή νομικά τους πρόσωπα, που έχουν ενεργή σύμβαση για την παροχή γάλακτος, εξακολουθούν να παρέχουν το προβλεπόμενο γάλα στους δικαιούχους σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και μέχρι τη λήξη αυτής. Για το εναπομείναν χρονικό διάστημα του έτους μετά τη λήξη της σύμβασης για παροχή γάλακτος, καταβάλλεται αναλογία του ποσού της παρ. 1.

3.    Αν έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για παροχή γάλακτος και δεν έχει κατακυρωθεί σε μειοδότη, ο ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού ή το νομικό του πρόσωπο δύναται να προχωρήσει σε σύναψη της σύμβασης ή σε ματαίωση του διαγωνισμού και καταβολή αναλογίας του ποσού της παρ. 1 για το εναπομείναν χρονικό διάστημα από την τελευταία παροχή γάλακτος.

 https://www.aftodioikisi.gr/ota/me-epidoma-300-eyro-antikathistatai-i-parochi-galaktos-stoys-ergazomenoys-ota/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ και Υπουργείο Εξωτερικών ενώνουν τις δυνάμεις τους  για «brain gain»

ΔΥΠΑ και Υπουργείο Εξωτερικών ενώνουν τις δυνάμεις...

 Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες Τετάρτη 4...

Πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας αύξησε τις καταγεγραμμένες υπερωρίες

Πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας αύξησε τις...

Άλλη μια απάντηση σε επικριτές δίνει ο υπουργός ...

Σχολικό bazaar από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σχολικό bazaar από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στην...

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η...

Κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση

Κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου για υποβρύχια...

Κατ’ αρχήν συμφωνία, που μπορεί να οδηγήσει στην...

Η Ασφάλεια  ως ύψιστο  κοινωνικό αγαθό

Η Ασφάλεια ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό

Του Κώστα ΚιλτίδηΣτην σύγχρονη εποχή , των ανοικτών...

Διευρύνεται  το ωράριο κοινού στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ

Διευρύνεται το ωράριο κοινού στις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ

Από χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ισχύουν νέες ώρες...

Σύστημα χρηματικής ανταμοιβής σε ΟΤΑ και Δημόσιο που θα φτάνουν έως έναν ή και δύο επιπλέον μισθούς τον χρόνο

Σύστημα χρηματικής ανταμοιβής σε ΟΤΑ και Δημόσιο που...

Σύστημα χρηματικής ανταμοιβής και παροχών που μπορεί...

Πέθανε στα 75 του ο Δάνης Κατρανίδης

Πέθανε στα 75 του ο Δάνης Κατρανίδης

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δάνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...