ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ :  Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/φισσες, τους/τις αναπληρωτές/τριες που έρχονται στα σχολεία της περιοχής μας!

 Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ανήσυχη και προβληματισμένη τόσο για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται όσο και για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η καλπάζουσα ακρίβεια στα βασικά είδη, τα χαμηλά εισοδήματα, οι πρόσθετες δυσκολίες της διαβίωσης για τους/τις συναδέλφους/φισσες που υποχρεώνονται να υπηρετήσουν σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, μας φέρνουν αντιμέτωπους με την ακραία φτώχεια. Την ίδια ώρα πακτωλός «ζεστού» χρήματος, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους (10 δις κέρδη τον τελευταίο χρόνο οι τέσσερις «συστημικές» τράπεζες καταγράφουν αύξηση κερδών 25%, στα 2,3 δις οι ενεργειακοί όμιλοι μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους είχαν κέρδη πάνω από 770 εκατομμύρια ευρώ, 7 δις για Νατοϊκούς εξοπλισμούς).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εκπαίδευση εξακολουθεί και βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες για το «ψηφιακό σχολείο», οι «11 τομές» (τα κινητά στην τσάντα, ο κανονισμός λειτουργίας, και οι ψηφιακές πλατφόρμες, το πολλαπλό βιβλίο), δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την αναβάθμιση του περιεχομένου και των υποδομών των σχολείων.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα. Είναι σαφές πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει σε ακόμα πιο αρνητικές συνθήκες, με λιγότερα και πολυπληθή τμήματα. Εκατοντάδες μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης θα μείνουν «ξεκρέμαστοι». Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν σε ποιο και σε πόσα σχολεία θα υπηρετήσουν αυτό το σχολικό έτος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο αγώνας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» που φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, διαλύει το συλλογικό χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Χρειάζεται πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας, τις συλλογικές αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και τις νομικές οδούς, να συνεχίσουμε τον αγώνα ως τη νίκη.

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας έχει προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα  για τη συλλογική διεκδίκηση της υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια υπηρεσίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Παρά αυτό το δυσμενές τοπίο ως ΔΣ του ΣΕΠΕ Ημαθίας θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά. Και είναι βαθιά μας πεποίθηση πως μέσα από τη συλλογική μας δράση, μέσα από τη συσπείρωση όλων στο σωματείο μας μπορούμε να βγούμε νικητές!

 Συνεχίσουμε όλοι/ες μαζί, διεκδικούμε:

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

·         Να εξισωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών.

·         Να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους/ες, νεοδιόριστους/ες και αναπληρωτές/τριες, οι οποίοι εργάζονται εκτός της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους.

·         Το ΥΠΑΙΘΑ μαζί με τα αντίστοιχα υπουργεία να προσέλθουν άμεσα για την υπογραφή ΣΣΕ.

·         Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς, διεκδικούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. 15 μαθητές/τριες το ανώτερο ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α - Β Δημοτικού. 2η Νηπιαγωγός σε όσα λειτουργούν με περισσότερους. 20 μαθητές/τριες το ανώτερο σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις.

·         Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να γραφτούν μέλη στον ΣΕΠΕ Ημαθίας, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν να μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας

Δημοτικό Ωδείο Νάουσας "Εστία Μουσών": Εγγραφές...

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» για άλλη μια...

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου» γιόγκι

Διαβάζοντας τις σημειώσεις ενός «αποτυχημένου»...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΣτα έντονα και...

Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση  στις μη απαντήσεις του κ. Κουτσογιάννη

Ν. Καρανικόλας: Μία οφειλόμενη απάντηση στις μη...

Από την δημοτική παράταξη «ΕΝΑ μαζί» του πρώην...

Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Απάντηση Ν. Κουτσογιάννη στον Ν. Καρανικόλα

Από την παράταξη του δημάρχου Νάουσας Νίκου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ. Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Δημοτικής Επιτροπής Δ....

Καλείστε να προσέλθετε στην  έκτακτη συνεδρίαση της...

Νίκος Κουτσογιάννης:  «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα  προβλήματα του Δήμου μας»

Νίκος Κουτσογιάννης: «Δίνουμε λύσεις σε μεγάλα ...

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αποτελούσε τροχοπέδη για...

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα στους απολυθέντες της Βαρβάρεσος

Δήλωση Λ. Τσαβδαρίδη για το έκτακτο οικονομικό...

Η χορήγηση από τη Δ.ΥΠ.Α. εφάπαξ έκτακτης οικονομικής...

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους  με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που  αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Ρύθμιση χρεών προς τους δήμους με το νομοσχέδιο του...

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...