6932071777…  δεν αντιστοιχεί  σε συνδρομητή!

6932071777… δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή!

 “Κληροδοτώ τον εαυτό μου στο χώμα για να γεννηθεί

                μέσα από τη χλόη που αγαπώ,

                Αν με επιθυμήσεις,ψάξε με κάτω από

                τις σόλες των παπουτσιών σου....”

                                  ΓΟΥΟΛΤ ΓΟΥΙΤΜΑΝ  “Φύλλα χλόης”


 Γράφει ο Κώστας  Μίζας

 Επιμελητής Ανηλίκων Βέροιας

        


 Κάποιες φορές, όχι πολύ συχνά πλέον, όταν επισκέπτομαι -μέσα σε όνειρο- το σπίτι των γονιών μου, επαναλαμβάνεται η  ίδια σκηνή:

           Ανοίγω την πόρτα, πλησιάζω αθόρυβα προς την κουζίνα, εκείνος βρίσκεται εκεί όρθιος, με πλάτη προς την πόρτα, κάτι ετοιμάζει, τσάι ή καφέ, παρατηρώ-κρατώντας την ανάσα μου- τους φαρδείς ώμους, τα αραιά άσπρα μαλλιά του, όπως τα χαιδεύει ένα απαλό φως που πέφτει επάνω τους, αισθάνομαι ότι έχει αντιληφθεί την παρουσία μου, αλλά δεν το δείχνει, του αρέσει αυτή η σκηνοθεσία, να παρατείνει την αναμονή της στιγμής, εγώ θα κάνω επίτηδες κάποιο θόρυβο, αυτός θα γυρίσει, δήθεν ξαφνιασμένος, και θα με σφίξει με λαχτάρα στην αγκαλιά του. Θα μείνουμε έτσι πολλή ώρα, χωρίς να λέμε τίποτε. Ο καθένας από τη μεριά του θα σκέφτεται ότι είναι ντροπή να είναι αυτός που θα χαλαρώσει πρώτος την αγκαλιά του, κι έτσι η στιγμή παγώνει στο χρόνο.

            Ολο αυτό το τελετουργικό, επαναλαμβανόμενο, μοιάζει να έχει κάτι επιτηδευμένο, αλλά τώρα που έχει “φύγει”, του προσδίδει μια σπαρακτική ομορφιά.

             Στην τελευταία συνάντησή μας-που δεν γνωρίζαμε ότι είναι η τελευταία- επιθύμησε λίγα σταφύλια. Οταν του τα έπλυνα, έφαγε μόνο δύο-τρία, κι  αυτά ανόρεχτα. Τώρα πλέον, πιστεύω ότι δεν είχε επιθυμήσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά, προσπαθούσε απεγνωσμένα-δίχως να το δείχνει- να πιαστεί από την ψευδαίσθηση μιας οποιασδήποτε επιθυμίας, καθώς καταλάβαινε ότι το τέλος είναι πολύ κοντά.

             Ακόμα και τώρα, που έχουν περάσει χρόνια, μερικές φορές ξεχνιέμαι και πληκτρολογώ το νούμερο του κινητού του, και καθώς μια άγνωστη ηχογραφημένη φωνή μου υπενθυμίζει ότι δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή, προς στιγμή ξαφνιάζομαι.

           Μαζί με το διαβατήριό του από την Πολωνία, το κινητό του είναι ό,τι δικό του έχει απομείνει, γι αυτό το έχω πάντα μαζί μου, και αισθάνομαι ότι περπατάει και εκείνος χαρούμενος δίπλα μου.

          ΥΓ1   Στον Μιχάλη Παπανικολάου, που είχε ήδη χάσει τον πατέρα του όταν γνωριστήκαμε το 1983 συμφοιτητές στην Κομοτηνή(σαν όνειρο),και στην Φωτεινή Τσαλίκογλου για την γλυκύτητα και την καλοσύνη με την οποία ακουμπάει τις πληγές της απώλειας.

          ΥΓ2   Στον αδελφό του πατέρα μου, Νικόλαο Μίζα, που πιθανόν αυτή τη στιγμή σκέφτεται τα όμορφα δειλινά στην Καλλικράτεια, και ένα χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό του.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαστική επιτυχία κατά  της σκοπιανής προπαγάνδας

Δικαστική επιτυχία κατά της σκοπιανής προπαγάνδας

Του Κώστα Γ. ΓιοβανόπουλουΔικηγόρου ΒεροίαςΓια όσους...

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ Η διαχρονική και παραδοσιακή αξία τους

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΘεολόγος - ψάλτης«Η...

ΣΑΝ Η  ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ  ΕΒΑΛΕ  ΤΑ ΚΑΛΑ  ΤΗΣ…

ΣΑΝ Η ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ…

Εμέναδεν μ` αρέσουν τα Κυριακάτικα...

Νίκος Ανδρουλάκης  από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας:  «Με υπαρκτές λύσεις και υπευθυνότητα, θα κάνουμε ισχυρή την πατρίδα μας  και τον λαό μας περήφανο»

Νίκος Ανδρουλάκης από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας: «Με...

Στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής...

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη,...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη...

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Προβληματίζει τον εμπορικό κόσμο ο απολογισμός των θερινών εκπτώσεων -Αθηνά Τσιπουρίδου, στον ΛΑΟ: «Λειτουργικό κόστος, φορολογικές υποχρεώσεις  και οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, άφησαν πικρή γεύση στα ταμεία μας»

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Προβληματίζει τον εμπορικό...

Οι θερινές εκπτώσεις του 2024 που ξεκίνησαν στις 8...

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών  100% επιτυχίες σε όλα τα πτυχία κάθε χρόνο  Οι εγγραφές άρχισαν
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Μητροπολίτη

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον...

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 30ης Αυγούστου, στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...