ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

 Ανταπόκριση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

 

Με το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο γλέντι οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού  αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι που ήδη βαδίζει στο τέλος του.

Ολοκληρώθηκαν έτσι οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης «ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ» που προγραμμάτισε και πραγματοποίησε ο ΠΟΞ, σε όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Το αποχαιρετιστήριο γλέντι πραγματοποιήθηκε στον χώρο  μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού,  που είχε προετοιμαστεί καταλλήλως για να δεχθεί τους πολυάριθμους κατοίκους και τους φίλους του Ξηρολιβάδου,  που αξιοποίησαν την ευκαιρία  να ξεφύγουν από το καύσωνα της πόλης και να απολαύσουν την δροσιά του Βερμίου όρους με ενθουσιώδη παραδοσιακή μουσική, νόστιμους μεζέδες και ποτά.


Από πολύ νωρίς μεγάλοι και μικροί εθελοντές εργάστηκαν συστηματικά καθαρίζοντας και διαμορφώνοντας  τον χώρο,  μεταφέροντας και τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα, οργανώνοντας το κυλικείο διάθεσης μεζέδων και ποτών,  στελεχώνοντας το ταμείο και την γραμματεία της εκδήλωσης και τοποθετώντας την ψησταριά, όπου έμπειροι ψήστες προμήθευαν στους γλεντοκόπους  πεντανόστιμα σουβλάκια σε όλη την διάρκεια του γλεντιού.

Στην ώρα του και το συγκρότημα του Γιώργου Σαλαπασίδη ξεκίνησε να τονώνει την γιορτινή διάθεση με τους παραδοσιακούς ήχους που αντιλαλούσαν σε όλη την κοιλάδα του Ξηρολιβάδου, με τον ίδιο τον Γιώργο Σαλαπασίδη στο κλαρίνο, τον Απόστολο Τσιρώνη στα κρουστά, την Άννα Κουτσιμανή στο  λαγούτο και τον  Πασχάλη Καβουρνιάρη στην τρομπέτα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό και ευχές για καλό φθινόπωρο και καλά ανταμώματα το επόμενο καλοκαίρι, απεύθυνε εκ μέρους του Πολιτιστικού Ομίλου ο Πρόεδρος Βασίλης Χασιώτης.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο χοροδιδάσκαλος του ΠΟΞ  Γιάννης Τσιαμήτρος, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι χορευτικές συναντήσεις και πρόβες παραδοσιακών χορών για όλους τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού, θα συνεχιστούν κατά την χειμερινή περίοδο κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα του ΠΟΞ που παρουσίασε γνωστούς παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας στη συνέχεια το έναυσμα σε όλο τον κόσμο, μεγάλους και μικρούς, να συμμετάσχουν ενεργά στο γλέντι χορεύοντας και τραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια,  μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ενώ τον χώρο πλημύριζαν ακατάπαυστα παλιοί αγαπημένοι σκοποί.


Οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού που γέμισαν τον χώρο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο, είχαν την ευκαιρία να γλεντήσουν κάτω από τον μοναδικό έναστρο ουρανό το Ξηρολιβάδου απολαμβάνοντας κάθε στιγμή.

Το αποχαιρετιστήριο γλέντι υπήρξε ένας ύμνος αγάπης και νοσταλγίας προς το Ξηρολίβαδο και το πανέμορφο Βέρμιο, καθώς και μια θερμή υπόσχεση για την τήρηση της παράδοσης και  για τα επόμενα ανταμώματα στο αγαπημένο χωριό.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου εκφράζει τις θερμότερες δημόσιες ευχαριστίες του στον Δασικό Συνεταιρισμό Ξηρολιβάδου για την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης.

Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς τους χορηγούς που στήριξαν το Γλέντι του Αποχαιρετισμού, Αδελφούς Μπουντζόλα «Ελληνικά Κρέατα», Γιώργο Στεργίου «Χαρτικά Πλαστικά», Γιώργο Μπλατσιώτη «Κάβα Ποτών» και Κώστα Χοντραντώνη «Αρτοποιήματα».


Ειδικές ευχαριστίες απευθύνονται προς όλους τους εθελοντές, στην ενεργοποίηση των οποίων οφείλεται μεγάλο μέρος της επιτυχούς διοργάνωσης του γλεντιού.

Τέλος ο ΠΟΞ ευχαριστεί ολόθερμα όλους τους Ξηρολιβαδιώτες και τους φίλους του χωριού, που με την συμμετοχή τους στο Αποχαιρετιστήριο Γλέντι, έδωσαν ουσία και περιεχόμενο σε μια ακόμα παράδοση του Ξηρολιβάδου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΕΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ… ΣΤΟ ΓΚΑΤΖΟΛΑΚΙ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΕΙ...

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ –ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024  Συναυλίες και παραστάσεις: Τα «προσεχώς» στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ –ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024 Συναυλίες και...

 ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΈλενα Παπαρίζου Για ένα ακόμα...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: Ο Στέλιος Ρόκκος  στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας - Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: Ο Στέλιος Ρόκκος στο δημοτικό...

Είναι οι στιγμές που γράφουν τη δική τους ιστορία....

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία  της Μαρίνας Σάττι  την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην Αλεξάνδρεια

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της...

Η Μαρίνα Σάττι, η καλλιτέχνης που μας απασχόλησε όσο...

Ξεκινά αύριο η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά την Τρίτη 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας

Ξεκινά αύριο η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία...

Μια κιβωτός τραγούδια… μιας ζωής χρυσάφι,μια σπουδαία...

Παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια από τους αδελφούς Ράλλη

Παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια από τους...

Με παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια...

Το Σάββατο 24 Αυγούστου: Naoussa Summer Festival 2024:  Haig Yazdjian- Σοφία Παπάζογλου  στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Το Σάββατο 24 Αυγούστου: Naoussa Summer Festival 2024: Haig Yazdjian- Σοφία...

Ένα πολύχρωμο μουσικό πάζλ θα μας χαρίσουν ο Haig Yazdjian...

Κυριακή 25 Αυγούστου: Δημήτρης Μπάσης – Μάνος Αχαλινωτόπουλος “Μια Φωνή - Μια Πνοή” στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας

Κυριακή 25 Αυγούστου: Δημήτρης Μπάσης – Μάνος...

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...