Οι αθλητικοί αγώνες της Γαλλίας  δεν ήταν Ολυμπιακοί

Οι αθλητικοί αγώνες της Γαλλίας δεν ήταν Ολυμπιακοί

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Φιλόλογος


Είναι συγκινητικό να βλέπεις τα Ελληνόπουλα να ρίχνονται στο διεθνή στίβο για να αναμετρηθούν με την ιστορική πορεία των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων της πατρίδας τους. Εκείνο το εθνικό τους έμβλημα, την ελληνική σημαία, ζέστανε το θάρρος και την αντοχή τους. Νέοι έφηβοι και νέες κοπέλες  μπαίνουν μέσα στον  αθλητικό στίβο και να τους αντικρίζουν εκατομμύρια βλέμματα, επιμένουν να συναγωνιστούν με τους διεθνείς καρχαρίες, για την προσωπική τιμή αλλά και για την  εθνική τους δόξα. Αισθάνονται το βάρος της ευθύνης να αντιπροσωπεύουν την χώρα τους. Δεν είναι λίγο. Θεέ μου, να βλέπεις τη σημαία να υψώνεται στην κορυφή του κοντού μπρος στα εκατομμύρια μάτια στον κόσμο Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ!. Ο Ελληνισμός  μαζί και όλη η Ελλάδα να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Όταν κατέβηκαν στο αεροδρόμιο η υποδοχή ήταν ελληνική. Όμως, φίλοι μου αναγνώστες, Δεν μπορούσαν να ανοίξουν την καρδιά τους, γιατί η συγκομιδή ήταν …..ήταν χάλκινη. Ένα Χρυσό, το οποίο  ο Έλληνας άλτης, Τεντόγλου  το άρπαξε από το στόμα του καρχαρία. Εμείς, όλοι οι Έλληνες ανά τον κόσμο, αγαπάμε τα παιδιά μας , χαρήκαμε για την προσπάθειά τους γιατί συμμεριζόμαστε τις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες όλη η οικογένεια συμπάσχει με τον διεθνή μας αθλητή, την κόρη και το γιο. Τα χρυσά και τα αργυρά μετάλλια δόθηκαν στην αιώνια αδιαφορία αυτού του κράτους που είναι ανίκανοι να διαχειριστούν με σοβαρότητα και αξιοπιστία το δημόσιο χρήμα (μυρίζει μίζες) και το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας.

Γιατί δεν είχαμε, άραγε, πολλές επιτυχίες Αναρωτήθηκε κανείς γιατί αυτή η πενιχρή συγκομιδή των μεταλλίων. Αναρωτήθηκε  σε ποιες εγκαταστάσεις γυμνάστηκαν οι  αθλητές μας? Αναρωτήθηκε κανείς? Τι έγινε εκείνο  το Ολυμπιακό Χωριό με τις  πλούσιες αθλητικές  εγκαταστάσεις  για τις οποίες ο

Ελληνικός λαός ξόδεψε από το υστέρημά του 8,5 δις. Εκατομμύρια Ευρώ. Έδειξε η τηλεόραση πριν από μέρες την εθνική καταστροφή. Δεν υπήρχαν υπεύθυνοι? Όταν τελείωσαν οι αγώνες άπαντες οι Υπεύθυνοι να διατάξουν την Αστυνομία να αναλάβει τη φρούρηση και στη συνέχεια να αναλάβουν τη χρήση τους οι αρμόδιοι σύλλογοι.

Έτσι,  τα παιδιά από τη Δράμα να μπορούν  με έξοδα του Υπουργείου Οικονομικών να ασκούνται κάποιο διάστημα στους κατάλληλους χώρους. Η Κορακάκη έκανε πρόβα σε μία παράγκα. Όταν οι τηλεοράσεις ούρλιαζαν για την επιτυχία της αθλήτριας κάποιοι πήγαν και την γκρέμισαν. Ποιους εξέθετε άραγε?

Ο Διεθνής τρόπος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα.

  Με τον τρόπο που γίνονται τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει αυτή τη μυσταγωγία που έχουν και τα διαχρονικά μηνύματα που στέλνουν. Τα εγκαίνια έχουν μετατραπεί σε χολυγουντιανό σόου και οι διοργανωτές επιδιώκουν την προβολή της πατρίδας τους και καλώς πράττουν αλλά και το κυνήγι του κέρδους με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η Ολυμπιακή Ιδέα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες όταν γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια  σε κάποια χώρα αποτελούν παγκόσμιο ενδιαφέρον αφού οι αθλητές προέρχονται από όλα τα κράτη του κόσμου. Στο Παρίσι εφέτος πραγματοποιήθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2024 και έληξαν την 11η Αυγούστου. (εφέτος συμμετείχαν από 184 κράτη). Παρακολουθήσαμε όλοι οι Έλληνες με υπερηφάνεια γιατί έχουμε την εύνοια της παγκόσμιας ιστορίας δια της ελληνικής κληρονομιάς αφού η ίδρυσή και λειτουργία τους, επί χιλιετηρίδων, είναι πολιτιστικό προϊόν της Ελλάδος μας. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκφράζουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες των Ελληνικών Αγώνων. Διαμορφώνουν χαρακτήρες αισιόδοξους, τολμηρούς και ικανούς να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα για το μετάλλιο της αναγνώρισης της ανδρείας.

Γιατί δεν επιτράπηκε η συμμετοχή των αθλητών της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας? Εκείνο που με εξόργισε είναι ότι δεν έλαβαν μέρος οι αθλητές της Ρωσίας διότι παραμένει η χώρα σε εμπόλεμη. Δεν γνωρίζω αν ρωτήθηκε ο πρόεδρος ΠΟΥΤΙΝ της χώρας αν θα συμφωνούσε για την περίφημη Εκεχειρία. Τι έχουν πάθει οι Αμερικανοί με τη Ρωσία. Ποιον απείλησε ώστε να αποτελεί επικίνδυνη δύναμη. Είναι η χώρα που δεν είχε ποτέ αποικίες όπως οι Ευρωπαίοι. Τιμωρούν τους αθλητές ,αθώα παιδιά, όπως οι περισσότεροι αθλητές και τους κάνατε να βλέπουν τα παιδία του κόσμου και να εκφράζουν με οργή το ΓΙΑΤΙ? Η Ρωσία είναι ένας λαός γενναίος, χριστιανικός που άντεξε στο απολυταρχικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης.  Επιτράπηκε  στον   καραγκιόζη της Ουκρανίας Ζελένσκι που καταδίκασε τη χώρα του την Ουκρανία σε έναν άδικο και εξοντωτικό πόλεμο. Επιτράπηκε στο Ισραήλ που βομβαρδίζει αλύπητα με τη δικαιολογία ότι υπερασπίζεται τη γενέτειρα γη των προγόνων του. Που είναι ο Βικέλας, ο Κουμπερτέν με την καρδιά του?

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να ειπωθούν για πλήρη ενημέρωση. Θα επιχειρήσουμε να σχολιάσουμε: την ελληνική Μυθολογία, το νόημα τότε των αθλητικών αγώνων των Ελλήνων και άλλα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίστηκαν με την ψυχή τους για την ψυχή τους και το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ  ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ(Σ.Α.Ε.Κ.)  ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ 19ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ώρες 08:30 -...

Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ορυζώνες και υγρότοπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Συνεδριάζει την Δευτέρα στη Νάουσα η  Δημοτική Επιτροπή

Συνεδριάζει την Δευτέρα στη Νάουσα η Δημοτική...

Τακτική  δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

ΚΛΑΣΣΙΚΑ   ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ…

ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ…

Ντόναλντ Ντακ, Ριχάρδος Λεοντόκαρδος,Τέτσης, Φασιανός,...

Παίζουν.....

Παίζουν.....

Έκρυψε τον εγωισμό πίσω από τίς λέξεις, φόρεσε την...

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε ηλικία 79...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 24 Αυγούστου...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Αυγούστου το Δημοτικό...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων...

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...