Αλλαγή

Αλλαγή

Του Κώστα Γεωργιάδη


H ανάγκη του μεγάλου Σοσιαλιστικού Κινήματος, δεν είναι η ηγεσία αυτή καθ’ αυτή. Η ανάγκη του μεγάλου κινήματος της Κεντροαριστεράς, είναι η δημιουργία μιας νέας...κοινωνικής συμφωνίας. Μια νέα διακήρυξη, ένα νέο μανιφέστο. Μια νέα 3η του Σεπτέμβρη..

Η βαθύτερη δε ανάγκη της κοινωνίας είναι η αλλαγή του πολιτικού-κρατικού συστήματος της Ελλάδας όπως αυτό (απο)δομείται τα τελευταία (πολλά) χρόνια.

Η αλλαγή από δομές εξουσίας, σε δομές συναπόφασης και διοίκησης. Η αλλαγή από αδιαφανής, μη αξιοκρατικές, διαδικασίες σε μια οριζόντια κλίμακα διοίκησης και ανάδειξης των προβλημάτων, των προτάσεων και των προσεγγίσεων των ίδιων των πολιτών, σε κάθε άκρη της χώρας μας. 

Μια διοίκηση που θα ξεκινάει από το πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με διευρυμένες δυνατότητες και οριζόντια θα προωθεί στο μέγιστο βαθμό τα πραγματικά ζητήματα των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά για να επιβιώσουν στον τόπο τους.

Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, οφείλει : Έχει πατρογονικό χρέος να φέρει ξανά την Αλλαγή. Την αλλαγή με βάση κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης. Την αλλαγή με βάση τα τρία αδιαπραγμάτευτα “Ι” της Δημοκρατίας : Ισονομία, Ισοκρατία, Ισηγορία. Την αλλαγή όσον αφορά τη σχέση πολίτη-πολιτείας. Της σχέσης μεταξύ των ίδιων των πολιτών και την ορθή καθοδήγηση τους από μια μορφή διοίκησης που θα έχει απεμπολήσει την έννοια της εξουσίας και θα λειτουργεί με βάση καθαρούς, ηθικούς, κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, οφείλει πρώτα από όλα στην ίδια του την ιστορία, στους τόσους ανθρώπους που πραγματικά θυσίασαν όλη τους τη ζωή στην ανάδειξη ενός κινήματος κοινωνικής δικαιοσύνης και μέριμνας, να ξαναβρεί τις ρίζες του. Χωρίς προσωποκεντρικές πολιτικές αλλά με ανοιχτές διαδικασίες που θα ξεκινάνε από τη βάση και θα κινούνται οριζόντια και όχι κάθετα στο πολιτικό σύστημα.

Αυτό είναι το ιστορικό χρέος του ΠΑΣΟΚ και όχι απλά η αναζήτηση ηγέτη. Η αλλαγή θα ξεκινήσει συλλογικά, από κάτω προς τα πάνω. Συνεπώς, θα πρέπει να ξεκινήσει από εμάς, με το κίνημα συνολικά και με όλες του τις δυνάμεις ενωμένες, να διαμορφώνει το αναγκαίο πλαίσιο για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Στήνοντας ξανά άρτια δομημένες τοπικές οργανώσεις, δίνοντας τους διευρυμένο ρόλο και δυνατότητες.

Η πρόταση μου είναι ξεκάθαρη και προς όλους όσοι είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κινήματος: Είναι απαρέγκλιτη η ανάγκη, ΠΡΙΝ την διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας, να έχει συμφωνηθεί, από όλους, ένα βασικό πλαίσιο πολιτικής προσέγγισης και προσπάθειας αλλαγής του πολιτικού συστήματος ως αυτό υφίσταται σήμερα. 

Γιατί αυτό, σημαίνει Κίνημα, αυτό σημαίνει Αλλαγή. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών  100% επιτυχίες σε όλα τα πτυχία κάθε χρόνο  Οι εγγραφές άρχισαν
Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 1/9 έως 5/9/24

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο Βέροιας από 2/9/2024 έως 6/9/2024

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι στα πλαίσια...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Καπανίδου σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Καπανίδου σε ηλικία 94 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Κυριακή 1...

Δικαστική επιτυχία κατά  της σκοπιανής προπαγάνδας

Δικαστική επιτυχία κατά της σκοπιανής προπαγάνδας

Του Κώστα Γ. ΓιοβανόπουλουΔικηγόρου ΒεροίαςΓια όσους...

6932071777…  δεν αντιστοιχεί  σε συνδρομητή!

6932071777… δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή!

 “Κληροδοτώ τον εαυτό μου στο χώμα για να γεννηθεί   ...

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ Η διαχρονική και παραδοσιακή αξία τους

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΘεολόγος - ψάλτης«Η...

ΣΑΝ Η  ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ  ΕΒΑΛΕ  ΤΑ ΚΑΛΑ  ΤΗΣ…

ΣΑΝ Η ΗΣΥΧΙΑ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ…

Εμέναδεν μ` αρέσουν τα Κυριακάτικα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...