Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική: Εκκενώθηκαν Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου – Καίγονται σπίτια στα Βριλήσσια

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική: Εκκενώθηκαν Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου – Καίγονται σπίτια στα Βριλήσσια

Εφιαλτική είναι η κατάσταση με τις φωτιές στην Αττική. Η φωτιά, που έχει κάψει σπίτια και αυτοκίνητα μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, μαίνεται σε διάσπαρτα σημεία, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 05:00 τα ξημερώματα είχε σταλεί μήνυμα με την οδηγία στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.

Σε έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: στην Καλλιτεχνούπολη και στο Γραμματικό. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως η εικόνα είναι καλύτερη σε Διόνυσο και Βαρνάβα.

Εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έδειχαν τις φλόγες να έχουν φτάσει σε σπίτια στην Νταού Πεντέλης. Πληροφορίες που μετέδωσε το ίδιο κανάλι ανέφεραν πως σπίτια καίγονταν και στην περιοχή Διώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

  • Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες.
  • Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα.
  • Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

Σε όλα τα μέτωπα επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολλά εναέρια μέσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 685 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και 32 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, από χθες το βράδυ έως σήμερα αστυνομικοί που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε πάνω από 250 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 δίκυκλα, 3 λεωφορεία και 4 βαν.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Βαρνάβα συνεχίζει να μαίνεται και με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 και 8 μποφόρ, που πνέουν συνεχώς από χθες, έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά.

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 05:00 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε πολλές απομακρύνσεις ατόμων που κινδύνευαν λόγω των πυρκαγιών, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

Χθες ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/11524207/foties-stin-attiki-entoli-ekkenosis-gia-nea-kai-palaia-penteli-se-etoimotita-anthousa-melissia-politeia-ekali-ntrafi-kai-nea-erythraia

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βrain gain: Το προφίλ των Ελλήνων του εξωτερικού που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Βrain gain: Το προφίλ των Ελλήνων του εξωτερικού που...

Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε...

Δημογραφικό: Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της κυβέρνησης

Δημογραφικό: Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της κυβέρνησης

Τους πέντε άξονες δράσης της κυβέρνησης για να...

«Κούρεμα» φορο-προστίμων έως 50% για όσους ομολογήσουν φοροδιαφυγή

«Κούρεμα» φορο-προστίμων έως 50% για όσους ομολογήσουν...

Τη δυνατότητα να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς...

Τεκμαρτό εισόδημα: Όλα τα σενάρια αλλαγών στη φορολόγηση των επαγγελματιών

Τεκμαρτό εισόδημα: Όλα τα σενάρια αλλαγών στη...

Πλησιάζει το «lifting» με οριακές διορθώσεις...

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι...

Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής για τη χορήγηση...

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την...

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 12 έως 16 Αυγούστου

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 12...

Τον χάρτη καταβολών για την περίοδο 12 έως 16 Αυγούστου...

ΕΦΚΑ: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος που ζητούσε «μίζα» χιλιάδων ευρώ για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

ΕΦΚΑ: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος που ζητούσε «μίζα»...

Την άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων της ανακοίνωσε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...