ΕΦΚΑ: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος που ζητούσε «μίζα» χιλιάδων ευρώ για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

ΕΦΚΑ: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος που ζητούσε «μίζα» χιλιάδων ευρώ για καταβολή επιδόματος αναπηρίας

Την άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων της ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ - Κατηγορείται για δωροληψία, μάλιστα ζητούσε έστω και σε... δόσεις τα χρήματα από τον πολίτη που «εξυπηρετούσε»

Σε άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων τέθηκε η υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ που κατηγορείται για δωροληψία, καθώς ζητούσε εκβιαστικά το ποσό των 4.000 ευρώ από γυναίκα της οποίας διευθετούσε την υπόθεση καταβολής του επιδόματος αναπηρίας της μητέρας της.

Όπως ανακοινώθηκε από τον φορέα:

«Την άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπομπή στο πειθαρχικό για την υπάλληλο που κατηγορείται για δωροληψία αποφάσισε σήμερα η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο διαφθοράς. Το περιστατικό αυτό για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας που διέπουν τη λειτουργία του Φορέα μας.

Η Διοίκηση του Φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον».

Ζητούσε 4.000 ευρώ για να διευθετήσει την υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας

Θυμίζεται ότι η υπάλληλος ζητούσε «αμοιβή» 4.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε στην καταβολή του επιδόματος αναπηρίας στη μητέρα της.

Μάλιστα η υπάλληλος, για να… εξυπηρετήσει το θύμα, δεχόταν το ποσό σε… δόσεις, καθώς η γυναίκα αδυνατούσε να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό των 4.000 ευρώ που ζητούσε.

«Θα δώσεις 2.000 ευρώ με την έγκριση του επιδόματος αναπηρίας και άλλες δύο χιλιάδες, όταν καταβληθεί» ήταν η συμφωνία, αλλιώς δεν επρόκειτο να μπει το επίδομα στη μητέρα της.

Η υπάλληλος του ΕΦΚΑ μάλιστα έσπευσε να το υπενθυμίσει με ένα sms, μόλις ολοκληρώθηκε η έγκριση της αίτησης.

Η υπάλληλος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της κατηγορούμενος για συνέργεια σε δωροληψία.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του Ε.Φ.Κ.Α., απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Σε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της Τετάρτης, 7 Αυγούστου 2024, η κατηγορούμενη συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         61.850 ευρώ,

·         το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ,

·         κινητό τηλέφωνο,

·         usb stick και

·         ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

https://www.in.gr/2024/08/08/greece/efka-se-diathesimotita-ypallilos-pou-zitouse-miza-xiliadon-eyro-gia-katavoli-epidomatos-anapirias/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την...

Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 12 έως 16 Αυγούστου

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 12...

Τον χάρτη καταβολών για την περίοδο 12 έως 16 Αυγούστου...

Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για Δήμους, ύψους 65 εκατ. ευρώ

Νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για Δήμους, ύψους 65...

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής...

Επιστολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην Κυβέρνηση για την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος «πλησίον της σύνταξης» για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών

Επιστολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην...

Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για την...

Ξεκίνησε η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες

Ξεκίνησε η επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης σε...

Ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Αυγούστου, η επιλογή ...

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η σύνδεση επαγγελματικών λογαριασμών με το IRIS

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η σύνδεση...

Την υποχρέωση σύνδεσης του επαγγελματικού τους ...

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις για τα voucher...

Σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 10:00, ξεκινάει η...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μητρώο Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Μητρώο Εκπαιδευτικών της...

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 16:00, η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...