Η κίνηση του Μητροπολίτη 7/8 - 16/8

Η κίνηση του Μητροπολίτη 7/8 - 16/8

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων:

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Έρευνα και ανάδειξη του Αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας», που θα λάβει χώρα παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη.
                                                                                                                   
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου το πρωί θα μεταβεί στην Άρτα, όπου θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
 
Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» με θέμα: «Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας». Η ομιλία θα μεταδοθεί μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».
 
Την Παρασκευή 9 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πολυδένδρι για την εορτή του Αγίου Νικολάου του Κοκοβίτη.
 
Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επισκοπής.
 
Το Σάββατο 10 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεροψάλτου Βασιλείου Φωτιάδη.
 
Την Κυριακή 11 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας και θα υποδεχτεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας.
 
Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου.
 
Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου.
 
Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στη Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην Ακολουθία του Επιταφίου της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.
 
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 6:30 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της θεομητορικής εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.
 
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.
 
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην Ακολουθία του Επιταφίου της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
 
Την Παρασκευή 16 Αυγούστου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας: ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ!

Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας: ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ...

Σε μια εποχή «που κατακλύζεται από λογιών...

Από 13/8 έως 17/8: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια εμποροπανήγυρης

Από 13/8 έως 17/8: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της...

Νέοι αεροψεκασμοί, τη Δευτέρα 12, και Τρίτη 13 Αυγούστου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Νέοι αεροψεκασμοί, τη Δευτέρα 12, και Τρίτη 13 Αυγούστου,...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Βέροια: Στις οδούς Ναούσης, Απ. Παύλου και Μπότσαρη οι εργασίες για το φυσικό αέριο

Βέροια: Στις οδούς Ναούσης, Απ. Παύλου και Μπότσαρη οι...

Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας ενημερώνει ότι, ...

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Συλλυπητήριο μήνυμα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης...

Ο Διευθυντής και το Προσωπικό της Διεύθυνσης...

Τα μνημόσυνα του Σαββατοκύριακου
Μητροπολίτης Βεροίας: «Στo θαύμα της Μεταμορφώσεως η Παναγία δεν είναι παρούσα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Στo θαύμα της Μεταμορφώσεως η...

Το εσπέρας της Τρίτης, 6ης Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος...

Βέροια … στο λυκόφως του σύγχρονου πολιτισμού …

Βέροια … στο λυκόφως του σύγχρονου πολιτισμού …

Του Γιάννη ΚαμπούρηΕδώ και καιρό αν και θέλω να γράψω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...