Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος,  για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευσης συρμού υπερμεγέθους φορτηγού μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας), διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, αποφάσισε: Την Παρασκευή 02-08-2024, τη Δευτέρα 05-08-2024, την Παρασκευή 09-08-2024, την Παρασκευή 23-08-2024, τη Δευτέρα 26-08-2024 και την Παρασκευή 30-08-2024, τον περιορισμό της ταχύτητας (βραδυπορία), παντός είδους οχημάτων στο οδικό τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου, με έναρξη από την χρονική στιγμή διέλευσης του εν λόγω συρμού από τον Α/Κ Βέροιας (πιθανολογούμενη ώρα από 05:00 ́ έως 05:15 ́), έως την χρονική στιγμή εξόδου και του τελευταίου οχήματος του συρμού, στον Α/Κ Πολυμύλου (πιθανολογούμενη ώρα από 06:00 ́ έως 06:15 ́) σύμφωνα με ανωτέρω α/α 4 σχετικό.

Την απαγόρευση διενέργειας προσπεράσματος παντός είδους οχημάτων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα στο ως άνω οδικό τμήμα (από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου) του εν λόγω συρμού – φάλαγγας οχημάτων (Κινητή Ζώνη Έργων) μέχρις της στιγμής που το τελευταίο συνοδευτικό Όχημα Ασφαλείας εξέλθει στον Α/Κ Πολυμύλου.

Γ. Την εκτροπή της εν λόγω φάλαγγας οχημάτων από τον Βόρειο στον Νότιο Κλάδο της Εγνατίας Οδού (κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας) από τον Σταθμό Διοδίων Πολυμύλου έως τον Α/Κ Πολυμύλου (κατά την διάρκεια εξόδου της φάλαγγας από τον αυτοκινητόδρομο και είσοδό της στην ΕΟ4) μόνον κατόπιν προηγούμενης έκδοσης σχετικής Απόφασης της Δ.Α. Κοζάνης για σχετική επιβολή βραδυπορίας στα κινούμενα οχήματα (με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Βέροια) και απόλυτης εξασφάλισης της ελεύθερης κυκλοφορίας της φάλαγγας στο παραπάνω τμήμα της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα τα οχήματα ασφαλείας τα οποία ενεργούν την βραδυπορία της κυκλοφορίας στην περιοχή αρμοδιότητας του Τ.Τ. Κοζάνης, βάσει της εκδοθείσας απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως τον Α/Κ Πολυμύλου θα ενημερώσουν τον επικεφαλή της φάλαγγας για το τελευταίο όχημα που κατευθύνεται προς τα διόδια Πολυμύλου με κατεύθυνση προς Βέροια, κατόπιν και σχετικής επιθεώρησης της οδού από όχημα ασφαλείας, ώστε να είναι δυνατή και απόλυτα ασφαλής η εκτροπή της φάλαγγας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας που θα βρίσκεται προσωρινά ακινητοποιημένη στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος στο ύψος των διοδίων.

Τα οχήματα που απαρτίζουν τον συρμό κατά την διέλευσή τους από το τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Βέροιας, θα κινούνται στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και θα καταλαμβάνουν μέρος της Λ.Ε.Α.. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχώς διαθέσιμη για την κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων μία (01) λωρίδα κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του εν λόγω τμήματος του αυτοκινητόδρομου.

Τα ανωτέρω οχήματα δεν θα κινούνται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των απολύτως απαραίτητων περιπτώσεων (π.χ. ακινητοποιημένο όχημα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας ή Λ.Ε.Α.).

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β ́/20-05-2011 καθώς και οι ανωτέρω α/α 4 και 5 σχετικές οι οποίες εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Επιπρόσθετα οι χρήστες της οδού θα ενημερώνονται με κάθετη σήμανση επί του αριστερού κλάδου (κατεύθυνσης προς Ηγουμενίτσα/ Κοζάνη) της Εγνατίας Οδού στην αρχή του τμήματος Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου, αμέσως μετά το πέρας του Α/Κ Βέροιας, όπου θα εγκατασταθούν οι παρακάτω (4) τέσσερις πινακίδες του Κ.Ο.Κ, οι οποίες θα είναι καλυμμένες και θα αποκαλύπτονται μόνο κατά την διάρκεια της διέλευσης του συρμού.

Κατά την διέλευση του συρμού από την Εγνατία Οδό, θα υπάρχουν τα αναγκαία, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη (τυπική διάταξη οχημάτων κατά την εφαρμογή βραδυπορίας σε αυτοκινητόδρομο), συνοδευτικά οχήματα της αναδόχου εταιρείας, έμπροσθεν του συρμού καθώς και συνοδευτικά οχήματα - οχήματα ασφαλείας όπισθεν του τελευταίου οχήματος του συρμού εξοπλισμένα με πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων. Επιπλέον, όχημα άμεσης επέμβασης της Αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας της Εγνατίας Οδού επικουρικά θα κινείται σε απόσταση περί τα 500 μέτρα πίσω από το τελευταίο όχημα των βραδυπορούντων οχημάτων ως επιπρόσθετος παράγοντας ενημέρωσης των χρηστών της οδού.

Σε κάθε φορτηγό του συρμού θα υπάρχει τοποθετημένη στην οπίσθια πλευρά του, ειδική πρόσθετη συσκευή πορτοκαλί φωτός (φάρος που αναβοσβήνει), η οποία θα είναι ενεργοποιημένη από τον Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Πολυμύλου.

Πέραν της εγκεκριμένης σήμανσης, οι χρήστες της οδού, στο τμήμα από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου, θα ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και από τις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) που υφίστανται στο τμήμα αυτό.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους  27 Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 27...

Χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, αναρτήθηκαν οι οριστικοί...

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των...

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι η υπόθεση...

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως καταφέραμε  να μην ζούμε το καλοκαίρι μας;

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, μοιάζουν οι...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη...

Την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 1 Αυγούστου...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ημαθία

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό, φυσιολάτρη και σύγχρονο φιλόσοφο της Βέροιας Θανάση Λέτσιο

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό,...

Γράφει ο Αλέξανδρος Αθανασίου Λέτσιος Τον πρέποντα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...