Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν καταλογίζει ευθύνες σε κανένα κυβερνητικό ή κρατικό αξιωματούχο για την υπόθεση των υποκλοπών, αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον Πρωθυπουργό της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης των υποκλοπών, αλλά και για ολόκληρη τη ΝΔ.

Η παράταξη της ΝΔ, από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελούσε ζήτημα τιμής καθώς οι αρχές, ο αξιακός κώδικας και η πολιτική διαδρομή μας, πάντα πρότασσαν την πολιτική διαφάνεια, την προσήλωση στους θεσμούς και την αποδόμηση του λαϊκισμού που τορπιλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Να γιατί αστραπιαία έθεσε σε λειτουργία όλες τις αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με την άμεση ενεργοποίηση της αρμόδιας Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ένα δικαίωμα, που καλό είναι να θυμίζουμε ότι καθιερώθηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση του 2019. 

Ως Εισηγητής της πλειοψηφίας σε αυτή την εξεταστική επιτροπή αλλά και ως ένας εκ των συντακτών του πορίσματος που εκδόθηκε, νιώθω και εγώ βαθιά δικαιωμένος. 

Γιατί στον ένα μήνα των εννέα επίπονων και πολύωρων συνεδριάσεών της, η εξεταστική επιτροπή διερεύνησε ενδελεχώς όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης, και συμπέρανε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι

από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Πρωθυπουργός, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει οποιαδήποτε ευθύνη για την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Ευρωβουλευτή κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη. 

αλλά και ότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και φέρει οποιαδήποτε ευθύνη κάθε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο πέραν της ΕΥΠ.            

Αυτά τα συμπεράσματα, μεταξύ άλλων, είχαμε παρουσιάσει στην Ολομέλεια, δεχόμενοι δυστυχώς τις κατηγορίες, τις συκοφαντίες και τις ειρωνείες της Αντιπολίτευσης. 

Όλες όμως αυτές οι κατηγορίες που μοναδικό στόχο είχαν να εργαλειοποιήσουν μία υπόθεση επιχειρησιακών κενών και διοικητικής αστοχίας για να αποκομίσει η αντιπολίτευση μικροπολιτικά οφέλη, κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Από τα fake news και τις ανυπόστατες διαρροές που τότε πήγαιναν και έρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζοντας τους πάντες και βάζοντας τους στη μηχανή του κιμά και βορά στο φιλοθεάμον κομματικό κοινό, βγήκα και εγώ στα μανταλάκια από την εφημερίδα «Αυγή». Κατηγορούμενος ότι δήθεν κατέθεσα στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ, το οποίο ήταν παραποιημένο.

Κάτι που όχι μόνο ουδέποτε έπραξα όπως προς τιμήν τους παραδέχθηκαν και οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή ύστερα από άμεση ένσταση που κατέθεσα, αποδεχόμενοι το ψευδές του δημοσιεύματος, 

αλλά και κάτι που με ανάγκασε να δηλώσω ότι θα προχωρήσω σε μηνυτήρια αναφορά για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής μου εφόσον δεν υπήρχε τάχιστα ανασκευή του δημοσιεύματος, όπως και τελικά έγινε από την εφημερίδα – ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, αμετανόητοι στην αντιπολίτευση, αμετανόητοι όμως και σήμερα.

Τότε, έσπευδαν να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης.

Τώρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με μία κατάπτυστη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να ειρωνεύεται τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον κ. Δημητριάδη, ευχόμενος καλές ακροάσεις.

Τους παραδίδουμε στην σοφή κρίση των Ελλήνων πολιτών. 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ

Προέδρος διαρκούς επιτροπής δημόσιας διοίκησης,

 δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης της Βουλής 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΝΔ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος,  για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό,...

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους  27 Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 27...

Χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, αναρτήθηκαν οι οριστικοί...

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως καταφέραμε  να μην ζούμε το καλοκαίρι μας;

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, μοιάζουν οι...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη...

Την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 1 Αυγούστου...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ημαθία

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό, φυσιολάτρη και σύγχρονο φιλόσοφο της Βέροιας Θανάση Λέτσιο

«Η φύση δεν φυλακίζεται»-Φόρος Τιμής στον εικαστικό,...

Γράφει ο Αλέξανδρος Αθανασίου Λέτσιος Τον πρέποντα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...