Γ’ Εθνική: Οι εννέα ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή και οι αντικαταστάτες τους

Γ’ Εθνική: Οι εννέα ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή και οι αντικαταστάτες τους

Από την στιγμή που δηλώθηκαν 63 από τις 72 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική, για να σχηματιστούν οι τέσσερις ομίλου των 18 ομάδων ο καθένας, θα πρέπει να βρεθούν άλλες εννιά ομάδες για να συμπληρώσουν την κατηγορία.

Η λίστα όσων οριστικά δεν δήλωσαν συμμετοχή αυξομειώνεται κάθε τρεις και λίγο. Δεδομένα δεν ενδιαφέρθηκε η Νίκη Ευκαρπίας που εδώ και μήνες είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να επιστρέψει στην Α1 ΕΠΣ Μακεδονιας, ενώ ήταν επίσης από μέρες γνωστό ότι δεν θα δηλωθουν ο Αλμυρος Γαζιου και ο Ιαλυσος Ροδου.

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο ομάδες της ΕΠΣ Βοιωτίας, ο Ελλοπιακός και ο ΑΟ Υπάτου, δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική λόγω οικονομικών προβλημάτων. Από την Αιτωλακαρνανία προκύπτει ότι ούτε ο Παναγρινιακός δηλώθηκε, πρωταθλήτρια του νομού, που είχε κερδίσει άνοδο μέσω των μπαράζ.

Από την λίστα που  απουσιάζει και η ΑΕ Κιλελέρ, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν δηλώθηκαν στην Γ’ Εθνική και ο Ολυμπιακός Β’ με τον Παναθηναϊκό Β’, οι δεύτερες ομάδες των συγκεκριμένων ΠΑΕ, που υποβιβάστηκαν από το περσινό πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο αριθμος μπορει να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ομάδες όπως ο Αιολικός και ο Παναρκαδικός δήλωσαν μεν συμμετοχή, έχουν ωστόσο διοικητική αβεβαιότητα και υπάρχουν δημοσιεύματα που εκφράζουν κινδύνους να αποχωρήσουν στη συνέχεια. Το δεδομένο είναι πάντως ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστα ως τώρα από τα δημοσιεύνατα (αφου επισης η ενημέρωση δεν υπάρχει), μετράμε εννέα απώλειες.

Ο τρόπος κάλυψης των ομάδων αυτών θα έρθει, σύμφωνα και με την κοινή λογική, από τα μπαράζ ανόδου που διεξηχθησαν καθώς ο ΚΑΠ προβλεπει ρητά ότι ομάδα που έχει υποβιβαστεί, απαγορεύεται να ανέβει ξανά στην ίδια κατηγορία. Ετσι χάνονται οριστικά οι όποιες ελπίδες ιστορικών ομάδων όπως η Βέροια, η Δόξα Δράμας ή ο Απόλλων Σμύρνης, που έστειλε και σχετική επιστολή στην ΕΠΟ.

Κατά συνέπεια, τα κενά θα καλυφθούν από την ειδική βαθμολογία που έχει προκύψει από το ειδικό πρωταθλημα (μπαραζ) των ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ειχαμε οκτώ ομίλους, ανέβηκαν τρεις ομάδες από κάθε όμιλο, μοιραία η σειρά θα περάσει στις ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση των ομίλων των μπαράζ, που είναι και οι επιλλαχούσες.

Οκτώ ήταν οι όμιλοι, εννεα τα κενά, συνεπως πρόσκληση θα πρέπει να αναμένουν όπως έχει γραφτεί τόσο ο Αρης Πηγών από τον 1ο Ομιλο όσο και ο ΠΟ Μουδανιών της Χαλκιδικής από τον 2ο Ομιλο των μπαράζ, που αμφότεροι αναμένεται να τοποθετηθουν στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, μαζί με τις ομαδες της Θράκης.

Αναλυτικά, οι ομάδες που τερμάτισαν στις 4ες θέσεις στο ειδικό πρωτάθλημα των Ενώσεων για την Γ’ Εθνική και λογικά όλες λάβουν πρόσκληση ανόδου είναι οι εξής: Αρης Πηγών, ΠΟ Μουδανιών, Απόλλων Χανίων, Φοίβος Κρεμαστης, ΑΟ Θήβα, Αναγεννηση Περιβολιου, Παλληξουριακος και Ατρόμητος Παλαμα.

Εφόσον κάποια ομάδα από αυτές δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, τότε θα σταλεί πρόσκληση στην καλύτερη 5η ομάδα που προέκυψε από τα μπαράζ των πρωταθλητριών των Ενώσεων. Ετσι κι αλλιως δηαδη ειναι πιθανο να σταλει, γιατι ήδη υπάρχει κενο όπως έχει προαναφερθει. Και κάπως έτσι θα κλειδώσουμε 72 ομάδες που θα χωρστούν σε δυο ομίλους των 18.

Πηγή: kerkidasport.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα