ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβόλησαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση – Οι συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας

Πυροβόλησαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση – Οι συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας

Τα πάνω – κάτω στις αμερικανικές εκλογές φέρνει η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υποψήφιου Προέδρου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

Το κλίμα είναι ήδη πολωμένο με έναν ακμαίο σε σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει το CNN η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες και ανυπολόγιστες πολιτικές παρενέργειες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει φορέσει στο παρελθόν ακόμα και στολή υπερήρωα γιατί έτσι ακριβώς τον βλέπουν οι φανατικοί οπαδοί του.

Με αυτό που συνέβη πλέον η εικόνα του τιμωρού και ήρωα και πολεμιστή που στέκεται όρθιος ακόμα και ματωμένος με την γροθιά υψωμένη θα εδραιωθεί τώρα ακόμη πιο βαθιά. Αυτή η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ κοίταξε λαβωμένος την κάμερα και ύψωσε τη γροθιά του θα επιχειρηθεί να γίνει η κορωνίδα της προεκλογικής περιόδου.

Όπως σημειώνει το  CNN όπως δεν του έκανε κακό η εικόνα της σύλληψής του στην Ατλάντα έτσι και αυτή η στιγμή θα ενισχύσει ακόμα πιο πολύ το προφίλ του «πολύ σκληρού για να πεθάνει», ηγέτη.

Το CNN βλέποντας λίγες ημέρες μπροστά περιγράφει τι θα συμβεί στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που θα γίνει στο Μιλγουόκι και εκεί θα πάρει και επίσημα το χρίσμα ο Τραμπ.

«Είναι, βέβαιο ότι η ατμόσφαιρα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα θα είναι ακόμη πιο εκρηκτική», γράφει το  CNN.

Θα αναθεωρηθούν τα μέτρα ασφαλείας

«H στοχοποίηση ενός πρώην προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λίγες μόλις μέρες αναδειχθεί υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και στο δικαίωμα του κάθε Αμερικανού να επιλέγει τους ηγέτες του», αναφέρει το CNN.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα ξεκινήσουν έρευνες για το πως ένας οπλισμένος άνδρας έξω από την περίμετρο ασφαλείας της συγκέντρωσης κατάφερε να στοχοποιήσει τον πρώην και υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Και μετά την παταγώδη αποτυχία της ασφάλειας του Τραμπ να τον προστατεύσει θα αλλάξει όλη η στρατηγική και πως θα διεξάγονται όλες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.

 Αυτό που επίσης αναμένεται να φουντώσει είναι ο τοξικός λόγος εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν ήθελε και πολύ για να τον χρησιμοποιήσει στο έπακρο. Άλλωστε ο Τραμπ αποτελεί κομμάτι ίσως και ηγήτορα της τοξικής πολιτικής κουλτούρας.

Το χρονικό της απόπειρας

Ο Τραμπ ήταν στη σκηνή με τους υποστηρικτές του να βρίσκονται από πίσω του κρατώντας πανώ και φορώντας τα καπέλα με το σύνθημα MAGA (Κάνε την Αμερική μεγάλη ξανά) όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Σταμάτησε για ένα λεπτό, στη συνέχεια έπιασε το πρόσωπό του και εξαφανίστηκε κάτω από το πόντιουμ, ενώ οι άνθρωποι άρχισαν να ουρλιάζουν μόλις κατάλαβαν τι συνέβη.

Αργότερα ο πρώην πρόεδρος είπε ότι ένιωσε τη σφαίρα, ενώ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει αίμα το αυτί του. Οι πυροβολισμοί που έριξε ο ένοπλος από σκεπή έξω από την περίμετρο της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ την τελευταία στιγμή δεν οδήγησαν σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

https://www.newsit.gr/kosmos/ntonalnt-tramp-i-eikona-tou-matomenou-politikou-me-tin-ypsomeni-grothia-fernei-ta-pano-kato-stis-ipa-oi-synepeies-tis-apopeiras-dolofonias/4134504/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ανατροπές οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Νέο Λαϊκό Μέτωπο 182 έδρες - Στις 168 η παράταξη Μακρόν, στις 143 η Ακροδεξιά -Για κίνδυνο ακυβερνησίας κάνουν λόγο πολιτικοί αναλυτές

Με ανατροπές οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Νέο...

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα...

Ευρωεκλογές: Πολιτικός σεισμός στην Γαλλία: Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Μακρόν μετά τον θρίαμβο της Λε Πεν

Ευρωεκλογές: Πολιτικός σεισμός στην Γαλλία: Πρόωρες...

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκηρύσσει ο Εμανουέλ...

Ισραήλ: Συνεδριάζει η σύνοδος G7 μετά το χτύπημα του Ιράν – Παίρνει αποφάσεις και το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο

Ισραήλ: Συνεδριάζει η σύνοδος G7 μετά το χτύπημα του...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις...

Εκλογές στην Τουρκία: Καθαρή νίκη Ιμάμογλου, πλήγματα για Ερντογάν και σε Άγκυρα, Σμύρνη

Εκλογές στην Τουρκία: Καθαρή νίκη Ιμάμογλου, πλήγματα...

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ...

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες...

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές...

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με...

Σοκ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – Πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική...

Σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – επί της ...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά...

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα καταλάβει στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση από 182 έδρες, κατά νεότερη εκτίμηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM.Τους 168 φτάνουν είναι οι βουλευτές της...

Πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκηρύσσει ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές από το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν.Σε μια σπάνια κίνηση – να απευθύνει διάγγελμα μετά από...

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις εξελίξεις μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ.Η σύνοδος της G7 ξεκίνησε τη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ και στο Ισραήλ είναι σε εξέλιξη το πολεμικό...

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας έχει σαφές προβάδισμα στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, στις εκλογές της Τουρκίας.Ο δήμαρχος της...