Τι λένε για την άνοδο στη Γ' Εθνική τέσσερις πρωταγωνιστές της Αλεξάνδρειας

Τι λένε για την άνοδο στη Γ' Εθνική τέσσερις πρωταγωνιστές της Αλεξάνδρειας

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική καθώς κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Ημαθίας και πήρε το εισιτήριο της ανόδου μέσω των μπαράζ του 2ου ομίλου.

Ο Βαγγέλης Αβραμόπουλος είχε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ανόδου.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του συλλόγου της Ημαθίας για το που κρίθηκε η άνοδος, είπε: «Στην σοβαρότητα που δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν αντίπαλο. Ημασταν προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Σε αυτό βοήθησε πολύ ο προπονητής της ομάδας μας και εκεί πιστεύω κρίθηκε η άνοδος». Για το ποια στοιχεία μέτρησαν και επιτεύχθηκε η άνοδος, είπε: «Μέτρησε το πόσο το θέλαμε όλοι. Από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και την διοίκηση. Από το καλοκαίρι που άρχισε η προετοιμασία περιμέναμε πότε θα έρθει η διαδικασία των μπαράζ. Δεν έχει να κάνει μόνο με το αν η ομάδα έχει καλούς παίκτες αλλά με το πόσο ομάδα είμαστε και πόσο το θέλει η ομάδα. Αυτό χρειάζεται για να βγεις στην επόμενη κατηγορία από αυτή την διαδικασία και εμείς το είχαμε αυτό».

Κλείνοντας, ο Αβραμόπουλος μιλώντας για τα μπαράζ σημείωσε: «Στον όμιλο που ήμασταν υπήρχαν ιστορικές ομάδες όπως ήταν ο Κιλκισιακός, η Κρύα Βρύση και ο Αιγινιακός. Αν πούμε πως το Αμύνταιο ήταν ένα σκαλί κάτω από τα ομάδες που υπήρχαν στον όμιλο οι άλλες έξι ομάδες είχαν όλες πιθανότητες για την άνοδο. Ηταν πολύ δύσκολος ο όμιλος και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που τα καταφέραμε. Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν η άνοδος και την καταφέραμε. Είχαμε μια πολύ καλή διοίκηση με επικεφαλής τον Τάκη Παπαδόπουλο όπου δεν μας έλειψε τίποτα και ότι χρειαζόμασταν, μας το παρείχαν με το παραπάνω. Επίσης είμαστε χαρούμενοι που κάναμε τον κόσμο να ξαναέρθει στο γήπεδο μετά από πολλά χρόνια».

Τόλιος: «Ημασταν δεμένοι και μια οικογένεια»

Ο Θάνος Τόλιος συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή της Αλεξάνδρειας στη Γ’ Εθνική. Ο πολύπειρος γκολκίπερ αναφερόμενος στο τι πιστεύει ότι ήταν καθοριστικό στα μπαράζ και επιτεύχθηκε η άνοδος, είπε: «Πολύ σημαντικό κομμάτι της ανόδου ήταν η άμυνα μας τόσο στο πρωτάθλημα αλλά και στα μπαράζ ανόδου. Δεχόμασταν δύσκολα γκολ και αντίθετα στην επίθεση σκοράραμε εύκολα».

Ποια ήταν η κομβική νίκη στα μπαράζ;

«Από την αρχή θέσαμε ως στόχο να κάνουμε το απόλυτο στα δύο πρώτα ματς στην έδρα μας και μετά το διπλό στο Αιγίνιο που μας έφερε σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τα Μουδανιά». Για την επιλογή να συνεχίσεις στην Αλεξάνδρεια είσαι δικαιωμένος; «Ναι, νομίζω ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί γνώριζα τους ανθρώπους που είναι στην διοίκηση, τον προπονητή και κάποιους ποδοσφαιριστές και ήξερα τους στόχους που είχαν τεθεί». Η εμπειρία των μπαράζ τι σου έδειξε; «Μου έδειξε ότι οι ομάδες που είναι οικογένεια στο τέλος πετυχαίνουν τον στόχο τους και εμείς ήμασταν δεμένοι».

Βλάχος: «Θέλαμε πάρα πολύ την άνοδο»

Ο 27χρονος μπακ Δημήτρης Βλάχος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Αλεξάνδρεια και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Ο έμπειρος αμυντικός για το που πιστεύει ότι κρίθηκε η άνοδος είπε: «Θέλαμε πάρα πολύ να βγούμε. Από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η άνοδος στη Γ Εθνική. Η Αλεξάνδρεια είναι μια μεγάλη πόλη που είχε πολλά χρόνια να παίξει στη Γ Εθνική και 23 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Ο κόσμος διψούσε για μια μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε και στα μπαράζ που γέμιζε το γήπεδο, και γενικά σαν ομάδα την Αλεξάνδρεια δεν την αρμόζει να παίζει στα τοπικά και το αποδείξαμε φέτος στο πρωτάθλημα της Ημαθίας, όπου δεν είχαμε κανέναν αντίπαλο αλλά και στα μπαράζ ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

«Ματώναμε για την φανέλα»

Ακόμη, ο Βλάχος για το τι μέτρησε και η ομάδα κατάφερε να πάρει μια από τις τρεις θέσεις στα μπαράζ είπε: «Αυτό που μέτρησε πιστεύω ήταν πως ως ομάδα ήμασταν μια οικογένεια που μέσα στο γήπεδο δίναμε τα πάντα και κυριολεκτικά ματώναμε για την φανέλα. Ο προπονητής μας γνώριζε όλους τους αντιπάλους και την κάθε λεπτομέρεια. Ακούγαμε ότι μας έλεγε πριν τα παιχνίδια και εμείς μπαίναμε στο γήπεδο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Είχαμε σημαδέψει κάποια παιχνίδια όπως τα εντός έδρας και μέσα στο Αιγινιακό να πάμε να κερδίσουμε όπως και το κάναμε».

Επιπροσθέτως, σχολιάζοντας τα μπαράζ, σημείωσε: «Τα μπαράζ είναι μια δύσκολη διαδικασία για όλες τις ομάδες. Καταρχήν είχε πολύ ζέστη στις ώρες των παιχνιδιών κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια όλων. Εμείς από την μεριά μας ένα μήνα πριν τα μπαράζ κάναμε μια μίνι προετοιμασία. Βόλεψε ότι το Πρωτάθλημα το είχαμε καθαρίσει από νωρίς και πιστεύω αυτό φάνηκε στο γήπεδο γιατί είχαμε πολλά τρεξίματα σαν ομάδα και αν δείτε τα περισσότερα γκολ τα πετυχαίναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Τακτικά πιστεύω ήμασταν πολύ καλά και θεωρώ πως δίκαια βγήκαμε αφού κανένας αντίπαλος δεν μπορούσε ούτε ευκαιρία να μας κάνει και αυτό φάνηκε και στο κρίσιμο παιχνίδι με τα Μουδανιά που από το 5’ παίζαμε με 10 παίκτες και ήμασταν καλύτεροι. Στο γήπεδο φαινόταν ότι δεν ήμασταν λιγότεροι και ο αντίπαλος δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία παρά ένα μακρινό σουτ στο τελευταίο λεπτό. Επίσης θεωρώ ότι και οι τρεις ομάδες που βγήκαμε στη Γ Εθνική ήμασταν οι καλύτερες και δίκαια βγήκαμε».

Κλείνοντας ο Βλάχος έκανε και ένα σχόλιο για τη συνολική χρονιά της Αλεξάνδρειας, λέγοντας: «Η ομάδα για κάποια χρόνια πέρασε δύσκολα, όπως να παίζει σε μικρότερες κατηγορίες πιο πριν ή να τερματίζει στη μέση στο πρωτάθλημα. Πέρσι η νέα διοίκηση που ανέλαβε, αμέσως έβαλε υψηλούς στόχους. Ηρθαν παίκτες στην ομάδα που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο και με ήδη κάποιους καλούς παίκτες που είχε η ομάδα κάναμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Είχαμε και ένα προπονητή πολύ καλό, που τον γνωρίζαμε γιατί πολλοί παίκτες τον είχαμε και στα Τρίκαλα Ημαθίας. Τα παιδιά είμαστε το 95% όλοι από την Αλεξάνδρεια. Εδώ ζούμε, εδώ είμαστε κάθε μέρα, την ομάδα την πονάμε και την αγαπάμε. Το κλίμα στην ομάδα ήταν εξαιρετικό. Είμαστε όλα τα παιδιά μια παρέα και πιστεύω έπαιξε το πιο σημαντικό πράγμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που του χρόνου η ομάδα θα παίζει στη Γ Εθνική. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που εκεί που χρειάστηκε ήταν δίπλα μας. Και του χρόνου τον θέλουμε περισσότερο κοντά μας».

Τσιρίδης: «Πετύχαμε στο ακέραιο τον στόχο μας»

Ο αμυντικός της Αλεξάνδρειας Νίκος Τσιρίδης μιλώντας για την επιτυχία της ανόδου στη Γ’ Εθνική, είπε: «Πιστεύω πως η άνοδος κρίθηκε από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος που είχαμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές δύο στα δύο. Εννοείται όμως και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων των υπολοίπων ομάδων αλλά και το πιο κρίσιμο ματς για να είμαστε με το ενάμισι πόδι στη Γ Εθνική, ήταν το ματς με τον ΠΟ Μουδανιών που με 10 παίκτες από πολύ νωρίς πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Ακόμη, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής σημείωσε: «Η ομάδα έβλεπε κάθε ματς ξεχωριστά. Επικεντρωνόταν εκεί και ήταν πολύ συγκεντρωμένη σε όλα. Παίζαμε πολύ δυνατά σε όλα τα παιχνίδια καθώς είχαμε και τη καλύτερη άμυνα στα μπαράζ με τα λιγότερα γκολ. Αυτά όλα προέρχονται με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και πολύ καλό κλίμα μέσα στην ομάδα. Ακόμα βοήθησε η διοίκηση που ήταν πάντα κοντά μας και εννοείται ο προπονητής μας που κατάφερε να μας έχει ετοιμοπόλεμους πάντα και ψυχικά και σωματικά». Ακόμη, για τα μπαράζ σημείωσε: «Τα ματς των μπαράζ είναι μίνι πρωταθλήματα με τις κορυφαίες ομάδες των νομών και γι' αυτό το λόγο κάθε ματς έχει άλλο επίπεδο δυσκολίας και διαχείρισης».

Τέλος, ο Τσιρίδης μιλώντας για την συνολική χρονιά της Αλεξάνδρειας, ανέφερε: «Θα έλεγα πως η συνολική χρονιά της Αλεξάνδρειας είναι επιτυχημένη διότι αυτός ήταν ο αρχικός στόχος της ομάδας να βγει στην Γ’ Εθνική και τον πετύχαμε στο ακέραιο. Σε αυτό βοήθησε αρκετά και ο κόσμος που ήταν δίπλα στην ομάδα σε όλη την διάρκεια των μπαράζ και μας υποστήριξε.

Πηγή: kerkidasport.gr

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αντώνης Παπατζίκος στον πάγκο της Θύελλας Σταυρού

Ο Αντώνης Παπατζίκος στον πάγκο της Θύελλας Σταυρού

Ο Αντώνης Παπατζίκος θα είναι ο νέος προπονητής της...

ΕΠΣΗ: Πότε θα γίνει η σέντρα σε Κύπελλο και Α’ κατηγορία

ΕΠΣΗ: Πότε θα γίνει η σέντρα σε Κύπελλο και Α’...

Λίγες μέρες αργότερα, σε σχέση με την σεζόν που πέρασε,...

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη «βασίλισσα  του βορρά»

Στήριξη του Δημάρχου Βέροιας K. Βοργιαζίδη στη...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βέροιας...

Στα

Στα "κυανέρυθρα" ο Αντώνης Λέκα

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μεταγραφική της...

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Ολυμπιακού Βόλου

Γκολ και θέαμα στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας -...

Δύο σπουδαίες ομάδες του παρελθόντος, η Βέροια και ο...

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου...

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ...

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βέροιας

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον...

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού...

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι...

Ο πρώτος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...