Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί το περιστατικό έντασης ανάμεσα στον πρώην υπουργό και υπάλληλο του αεροδρομίου.

O προεδρεύων της Ολομέλειας κ. Βασίλης Βιλιάρδος ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Διεγράφη αφού συνεδρίασε πρώτα με απόφαση του πρωθυπουργού, η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και αποφάσισε ο κ. Αυγενάκης να είναι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν παραδίδει την έδρα, άρα θα παραμείνει στη Βουλή σαν ανεξάρτητος βουλευτής.

Τι συνέβη

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν νωρίτερα οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η αντίδραση του Λ. Αυγενάκη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του οΛευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του.

“Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη” τονίζει ο κ. Αυγενάκης και προσθέτει:

“Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας“

Αίτημα του πρωθυπουργού για διαγραφή

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του μετά το περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον κ. Τασούλα, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

“Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε και δημόσια συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του” τόνισε ο κ. Τασούλας.

“Η συμπεριφορά του, που όλη η Ελλάδα είδε, είναι καταφρόνηση του θεσμού, γιατί τον υπονομεύει. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω κατά του κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου” πρόσθεσε.

Πηγή: ertnews.gr


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, με ένα όριο 5 ετών για όλους τους ασφαλισμένους

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου...

Νέο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...