Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ιδρύθηκε το έτος 1996. Από το έτος 1998 συμμετέχει, ανελλιπώς, σε Πανελλήνιες Διασυλλογικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, με Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εφέτος η διοργάνωση των 25ων ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το πενθήμερο 2-6 Ιουλίου 2024. 

Εφέτος η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία καθώς η Ομοσπονδία μας η Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) αναλαμβάνει υπό τη σκέπη της την όλη διοργάνωση, καλύπτοντας εξολοκλήρου όλα τα λειτουργικά της έξοδα.

Το Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν ανελλιπώς από το 2000, ως ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ, τιμώντας  με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη ενός από τους εμπνευστές και οραματιστές της διοργάνωσης του αξέχαστου φίλου και συναδέλφου μας Ακριτίδη Παύλου. 

Δεκαεπτά (17) σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και τρεις (3) από την Κύπρο με εξακόσιους περίπου εκπαιδευτικούς, συζύγους και φίλους θα βρεθούν το πενθήμερο 2 έως 6 Ιουλίου στην Καβάλα.

Η παρουσία μας κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη εκτός από το αγωνιστικό -αθλητικό κομμάτι ενασχόλησης μας με το ποδόσφαιρο, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία προϋποθέσεων γνωριμίας και φιλίας με συναδέλφους, ανταλλαγής απόψεων, σκέψεων και ιδεών πάνω σε μείζονα και επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως αυτά που απασχολούν τοπικές κοινωνίες και τέλος μας καθιστά γνώριμους και οικείους με τις πολιτισμικές, ιστορικές και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές διεξαγωγής του εν λόγω πρωταθλήματος.  

Δε θα πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε, πως ο αθλητισμός, η αναψυχή και το παιχνίδι μας βοηθούν στο να βελτιώνουμε την υγεία – τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική και να ασκούμε την κρίση μας. Προάγουν το πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και δίκαιου παιχνιδιού. Διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό, την ανάληψη ηγετικών πρωτοβουλιών και τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αυτοπειθαρχία, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό προς τους άλλους, τη συναδελφικότητα και τέλος προωθούν την ισότητα για όλους και γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. 

Τέλος μέσα από τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου-Παγκύπριου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελλάδας και Κύπρου,  επιδιώκεται:

 Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αθλητικών οργανώσεων, με σκοπό και στόχο, την εκπαίδευση, μέσα από τον αθλητισμό, λόγω κυρίως του μεγάλου ενδιαφέροντος, που εκδηλώνουν, οι νέοι για τα ατομικά και τα ομαδικά αθλήματα.

Η αξιοποίηση των αξιών που μεταδίδει ο αθλητισμός, για την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων.

 Να καταδειχτεί η θετική συμβολή των εθελοντικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως των νέων.

Να καταδειχτεί η παιδευτική αξία της κινητικότητας και των ανταλλαγών, της επικοινωνίας, της φιλίας, της ψυχαγωγίας μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών συναντήσεων.

Για το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας 

Χαιριστανίδης Ελευθέριος

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βέροιας

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον...

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού...

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι...

Ο πρώτος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την...

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η Βέροια

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η...

Συνεχίζει δυναμικά τον προγραμματισμό ενόψει της νέας...

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Στον ΓΑΣ Κοπανού θα συνεχίσουν να αγωνίζονται τη νέα...

Στη Βέροια οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου

Στη Βέροια οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου

Με φιλικό εκτός έδρας συνεχίζονται οι δράσεις των...

Φιλικό των παλαιμάχων του Φιλίππου Μελίκης με τους επίλεκτους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Φιλικό των παλαιμάχων του Φιλίππου Μελίκης με τους...

Φιλικό παιχνίδι με τους επίλεκτους της...

Βέροια: Ανανέωσε ο Κουτσούκης, επέστρεψε ο Τρούπκος!

Βέροια: Ανανέωσε ο Κουτσούκης, επέστρεψε ο Τρούπκος!

Οι δύο πρώτες προσθήκες στο ρόστερ της Βέροιας για τη...

Ξεκίνησε τον προγραμματισμό της η Βέροια - Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις

Ξεκίνησε τον προγραμματισμό της η Βέροια - Έρχονται οι...

δώ και λίγες μέρες ξεκίνησε δυνατά τον προγραμματισμό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...