Ζήτημα ζωής και θανάτου… Κινητοποίηση Βεσυρόπουλου και Μπαρτζώκα,  για άμεση δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια -Μαζεύουν υπογραφές οι πολίτες για  πλήρη και 24ωρη στελέχωση ασθενοφόρου

Ζήτημα ζωής και θανάτου… Κινητοποίηση Βεσυρόπουλου και Μπαρτζώκα, για άμεση δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια -Μαζεύουν υπογραφές οι πολίτες για πλήρη και 24ωρη στελέχωση ασθενοφόρου

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει επιτακτικά προς την Πολιτεία η ανάγκη λειτουργίας  ασθενοφόρου καθ΄ όλο το 24ωρο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας,  καθώς, όπως διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια τόσο οι πολίτες όσο και το Σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, να υπάρχουν καθυστερήσεις και αδυναμία ανταπόκρισης με αποτέλεσμα αρκετοί συνάνθρωποί μας να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Το ζήτημα επανήλθε και μάλιστα έγινε ευρεία κινητοποίηση στήριξης με κοινοποιήσεις στα social media και  στο διαδίκτυο και με ηλεκτρονική ψηφοφορία και συλλογή υπογραφών. 

Για το θέμα, οι βουλευτές Ημαθίας με ανακοινώσεις τους στον τοπικό Τύπο τις ενημερώνουν για συναντήσεις και επαφές που είχαν, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, γνωστοποιώντας τα εξής:

Απ. Βεσυρόπουλος: «Αυτονόητη και άμεση η ανάγκη δημιουργίας τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια με ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες»


Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, θέτοντας όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Ημαθία. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό Ημαθίας και απαιτούν συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, που είναι θέμα ζωτικής σημασίας αφού στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, υπάρχει ασθενοφόρο με πλήρωμα 2 ατόμων που καλύπτει μόλις μία βάρδια.  Μάλιστα υπάρχει ήδη ακίνητο να στεγάσει τον τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί με παρέμβαση του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί τομέας του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια με ικανό αριθμό διασωστών από τις νέες προσλήψεις που θα γίνουν, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Όπως είπε, ο Δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος στο Νομό ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σημαντικοί οδικοί άξονες (Π.Α.Θ.Ε. και Εγνατία οδός), στους οποίους έχει καταγραφεί αυξημένη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα δημιουργίας τομέα του ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια και δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις που θα γίνουν.

 Στη Βουλή το θέμα του ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας, από τον Τάσο Μπαρτζώκα


Με χθεσινή κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, θέτει ξανά το φλέγον ζήτημα της απουσίας συνεχούς κάλυψης των επειγόντων περιστατικών υγείας επί 24ώρου βάσεως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό, τονίζει: «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, το οποίο έχει θέσει ήδη από την αρχή της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας. Ο Βουλευτής επισημαίνει, ότι ήδη από τις 11/01/2023 είχε καταθέσει αναφορά προς τον τότε Υπουργό Υγείας, επισυνάπτοντας το Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας “ΠΡΟΟΔΟΣ”, και αναφέροντας ότι τίθεται ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τους ασθενείς, αφού η τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην Ημαθία και δη στην Αλεξάνδρεια. Επιπλέον, το φλέγον αυτό θέμα το έθεσε προ μηνών και στην δια ζώσης συνάντησή του με το σημερινό Υπουργό Υγείας, τονίζοντας ότι μέγιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η δημιουργία Βάσης – Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια, προκειμένου να καλύπτονται άμεσα όλα τα έκτακτα περιστατικά και να έχουν ταχύτατη διακομιδή στις δομές υγείας».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην ερώτησή του επιμένει ιδιαίτερα στο ότι αυτή τη στιγμή είναι έκθετα τα υπερεπείγοντα περιστατικά υγείας στην Αλεξάνδρεια, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κρίσιμο ο ασθενής να λάβει κατάλληλη ιατρική φροντίδα και πρώτες βοήθειες τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης ενός περιστατικού. Έτσι, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να προβεί στις αρμόδιες ενέργειες, προκειμένου να συσταθεί άμεσα Βάση-Τομέας ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μέχρι τότε, να υπάρξει απόλυτη κάλυψη επί εικοσιτετραώρου βάσεως καθημερινά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Μοναδική μέριμνα του Τάσου Μπαρτζώκα είναι όλοι οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας να αισθάνονται -και να είναι- πράγματι ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ενός έκτακτου και επείγοντος περιστατικού θα έχουν την ιατρική φροντίδα που δικαιούνται, και την οποία το Κράτος οφείλει να τους παρέχει», αναφέρει το πολιτικό του Γραφείο.

Ανοιχτή επιστολή της Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας

Σε δημόσια επιστολή της η Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας, αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες ήταν ο γείτονάς σου ή ο φίλος σου που δεν σώθηκε επειδή άργησε το ασθενοφόρο. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ, η μητέρα σου, ακόμη και το παιδί σου. Υπόγραψε τώρα για να μην βρεθείς σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Είναι πολύ απλό να υπογράψεις και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, είναι ζήτημα Ζωής και Θανάτου. Κυριολεκτικά...

Έτσι λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης και αγωνίας για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας, απευθυνόμαστε σε εσάς για να αναδείξουμε ένα σοβαρό ζήτημα που απειλεί τις ζωές μας και την ποιότητα ζωής στον Δήμο Αλεξάνδρειας.  Ο Δήμος  μας, με πληθυσμό 60.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στις υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας. Αν και διαθέτουμε ασθενοφόρο, η στελέχωσή του περιορίζεται μόνο για 8 ώρες τις καθημερινές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κατά τις υπόλοιπες ώρες και τα Σαββατοκύριακα, να μένουμε αβοήθητοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αναγκάζοντας τους συμπολίτες μας να περιμένουν για τουλάχιστον 30 λεπτά το ασθενοφόρο από τη Βέροια. Δυστυχώς, αρκετοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Για τον λόγο αυτό, συγκεντρώνουμε υπογραφές, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα του Δήμου μας για την πλήρη στελέχωση του ασθενοφόρου επί 24ώρου βάσεως. Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη κοινωνία να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε την άμεση και κατάλληλη ιατρική βοήθεια σε επείγοντα περιστατικά, δηλαδή τα αυτονόητα σε μία ευνομούμενη και σύγχρονη κοινωνία.

Με αυτό το ψήφισμα, διεκδικούμε τα αυτονόητα:

Άμεση στελέχωση του ασθενοφόρου με κατάλληλο προσωπικό για κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ίδρυση βάσης – τομέα ΕΚΑΒ με έδρα την Αλεξάνδρεια.

Προσλήψεις κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού για τη συνεχή λειτουργία του ασθενοφόρου.

Συστηματική παρακολούθηση και ενίσχυση των υποδομών υγείας στον Δήμο μας.

Είναι σημαντικό να συνδράμουμε όλοι στην ανάγκη μας για την παροχή ασθενοφόρου 24 ώρες το 24ωρο, διότι ο καθένας από εμάς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε αυτή τη θέση, τη θέση αυτού που το περιμένει, και τελικά, δεν έρχεται ποτέ....»

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

Ενημερωτική ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας

Ενημερωτική ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου...

Ενημερωτική ομιλία για τη διαχείριση των...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα - Κατασχέθηκαν 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 4...

Συνελήφθησαν στις 1 Ιουλίου 2024, από αστυνομικούς του...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας κοπής δένδρων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...