Κριτική για ΚΕΠΑ, Τουρισμό και ΔΕΥΑΒ,  κοιμητήρια και καύσωνας,  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Κριτική για ΚΕΠΑ, Τουρισμό και ΔΕΥΑΒ, κοιμητήρια και καύσωνας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Με τρέχοντα θέματα και αρκετές ερωτήσεις συμβούλων πριν την ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, που ξεκίνησε με την ενημέρωση του δημάρχου για την παρουσία του στο 30o διεθνές συνέδριο των Παυλείων για το οποίο  συνεχάρη την Μητρόπολη για την άρτια παρουσίαση. Ενημέρωσε επίσης για τη συνάντηση δημάρχων 12 πόλεων με επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους που έγινε στην Επίδαυρο και για επικείμενες αυτοδιοικητικές συναντήσεις τον Οκτώβριο και στη Βέροια.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κώστας Παλουκίδης ρώτησε τι θα γίνει τόσο με το κτίριο-δωρεά Καραναστάση στην οδό Βερμίου, όσο και με το σχολείο Τσαλέρα που αγοράστηκε από τον δήμο και εάν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών, Άρης  Λαζαρίδης για το κτήριο Καραναστάση, είπε ότι ο δήμος μελετά καταρχάς την στατικότητά του και σε δεύτερη φάση την επανάχρηση, ενώ ο δήμαρχος επεσήμανε για το σχολείο Τσαλέρα ότι αγοράστηκε σε τιμή που αφορούσε μόνο το οικόπεδο. «Θυμάμαι καλά ότι είχατε πει και μπράβο για την πολύ χαμηλή τιμή αγοράς», είπε στον κ. Παλουκίδη προσθέτοντας ότι «απώτερος σκοπός είναι, μόλις λυθούν τα διαδικαστικά θέματα, το κτίριο του 3ου και 14ου δημοτικού σχολείου, να παραχωρηθεί στη Μητρόπολη ώστε να λειτουργήσει ως ενιαίος χώρος με το βήμα Αποστόλου Παύλου. Ο επικεφαλής του «Ισχυρού Δήμου» άσκησε αρνητική κριτική στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ που, όπως του είπε: «παραλάβατε μια ΔΕΥΑΒ διαμάντι και τι το κάνατε;» σχολιάζοντας ότι «πρέπει να απαγορεύεται να λέμε ότι βάλαμε αποχετευτικό στο Αντώνης Τρίτσης που είναι για καινοτόμα έργα. Τι καινούργιο, τι ευρωπαϊκό και σύγχρονο φέρνετε;» είπε, ενώ έκανε αναφορά και στο θέμα των απευθείας αναθέσεων που ο ίδιος, πρόσθεσε, αναγκάζεται να ψηφίζει πάντα αρνητικά για συναδέλφους του. «Για τις απευθείας αναθέσεις σας εξήγησε στο ΔΣ ο κ. Παντερμαράκης πώς γίνονται και πίστεψα ότι ενημερωθήκατε και πειστήκατε», απάντησε ο κ. Διαμάντης. Επίσης, ο Δήμαρχος θύμισε ότι το πρόγραμμα Τρίτσης έχει 12 διαφορετικούς άξονες με πολλά αντικείμενα και ο δήμος κατέθεσε πρόταση σε κάθε άξονα, όπου χρηματοδοτήθηκε με αρκετά υψηλό ποσό. «Και ήταν μία ιδιαίτερα αποδοτική περίοδος, εμείς καταθέσαμε παντού και πήραμε και για τις αποχετεύσεις και για τα ψηφιακά». Προς τον κ. Διαμάντη και η ερώτηση Μακρίδη, εάν η ΔΕΥΑΒ ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και αν δημοσιεύονται οι εκθέσεις.


Ο κ. Παλουκίδης, άσκησε επίσης αυστηρή κριτική στον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Κώστα Ρίζο για τις εκδηλώσεις. «Έχετε αναλάβει μία ΚΕΠΑ κόσμημα και αυτό που πήρατε να διαχειριστείτε δυστυχώς δεν οδηγεί εκεί που πρέπει. Παλιά είχαμε μερικές χιλιάδες κόσμου στις εκδηλώσεις και τώρα έχουμε εκατοντάδες και είμαστε ευχαριστημένοι. Τοπικές κοινότητες όλες έξω, στην Βεργίνα στο μουσείο, τίποτα, ποιους στόχους πιάνει σήμερα το φεστιβάλ (Εύηχη πόλη);  200 τόσους καλλιτέχνες μας είπατε.. Τους ερασιτέχνες τους Βεροιείς; Μας βάζετε κι αυτούς; Ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν από αλλού; Δυστυχώς φθίνει, δεν υπάρχει κανένας πειραματισμός και τίποτα καινούργιο. Ο Χώρος Τεχνών το τρίτο Μέγαρο της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει φιλοξενήσει κανένα μεγάλο όνομα. Καλή η εσωστρέφεια, καλοί και οι δικοί μας και οι σύλλογοι και η τοπική κοινότητα, αλλά φέρτε και κάποιο μεγάλο όνομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παλουκίδης. Ο κ. Ρίζος του απάντησε ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες έγιναν 12 συναυλίες, τα κριτήρια για τα μεγάλα ονόματα είναι υποκειμενικά και τα θέτουμε έτσι ώστε να καλύπτουμε όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Το καλλιτεχνικό μέρος και η συμμετοχή του κόσμου στην Εύηχη Πόλη ήταν ικανοποιητική, ενώ στο πρόγραμμα του Άλσους, έρχονται μεγάλα ονόματα και θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποιο».

Ο Θεόφιλος Κορωνάς σε συνάρτηση με τον καύσωνα των ημερών, σχολίασε ότι οι νέες πλατείες που παροδόθηκαν, στο Μακροχώρι και στην Πατρίδα, ενώ θα έπρεπε να  αποτελούν σημεία δροσιάς, αυτές «καίνε» από το πλακόστρωτο, ενώ δεν προβλέφθηκε από την μελέτη η τοποθέτηση  ανεπτυγμένων δένδρων. Σε συνέχεια του καύσωνα ρώτησε γιατί δεν υπάρχουν κλιματιστικά στα σχολεία. Ρώτησε επίσης σε τι φάση βρίσκονται οι αδελφοποιήσεις του Δήμου και συγκεκριμένα με την Αγία Πετρούπολη και αν υπάρχουν στοιχεία περι επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας κι αν έχει υπολογιστεί πόσοι από αυτούς επισκέφθηκαν την Βέροια, εκτιμώντας ότι η ψαλίδα είναι πολύ μεγάλη.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης, απάντησε ότι φέτος πέρασαν από την Βεργίνα 144.000 επισκέπτες, που έκοψαν εισιτήριο. «Όλοι αυτοί δεν πέρασαν από Βέροια, πέρασε όμως μεγάλος αριθμός, η ψαλίδα έκλεισε κι αυτό φαίνεται και από την κίνηση των ξενοδοχειακών υποδομών, ενώ είναι εμφανές ότι κερδίσαμε ως πόλη και μεγάλο μερίδιο από το συνεδριακό κομμάτι». Για τις επαφές αδελφοποίησης και τις ανταλλαγές με την Ρωσία,ο  κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε ότι διακόπηκαν για ευνόητους λόγους.

Η κα Τζένη Ντάγκα δείχνοντας σχετικές φωτογραφίες ανέφερε ότι υπάρχει ένας σκουπιδότοπος στο δρόμο μετά το κυνοκομείο ,έξω από το Ταγαροχώρι, που αποτελεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους, όπως είπε και παρατήρησε ότι ο δρόμος είναι γεμάτος χόρτα που καλύπτουν την σήμανση του δρόμου. Αναφέρθηκε και στην κατάσταση οικοπέδου στην περιοχή Παπάκια κοντά στο Γηροκομείο που θυμίζει σκουπιδότοπο και ζήτησε, αν είναι του δήμου, να καθαριστεί άμεσα. Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι μετά τις 15 Ιουλίου θα μεριμνήσει ο δήμος για το σημείο αυτό, ενώ για το Ταγαροχώρι, είπε ότι ήδη χθες έγιναν παρεμβάσεις στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι  είναι πολύ δύσκολο  με την έλλειψη προσωπικού να επιχειρούν τα συνεργεία σε όλο τον κάμπο.

Ο Ευθύμης Τρίγκας αναφέρθηκε στα κοιμητήρια της Βέροιας που παρουσιάζουν φαινόμενα υπερκορεσμού, κάτι που καθιστά αναγκαία, όπως είπε, την δημιουργία νέων νεκροταφείων στην περιοχή Εργοχωρίου. Ρώτησε και για την διάρκεια του χρόνου ταφής και εκταφής. Για τα νεκροταφεία ρώτησε και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι για τα κοιμητήρια ξεκίνησε μεγάλη προσπάθεια με στόχο τις ταχύτερες διαδικασίες, ότι οι καθυστερήσεις δε προέρχονται από τον δήμο και σε επόμενη φάση θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

 Η κα Παπαδίνα ρώτησε αν υπήρξε μέριμνα ή ενδιαφέρον του δήμου για τις ζημιές της παραγωγής και την καταστροφή θερμοκηπίων από το πρόσφατο μπουρίνι και τι θέση πήραν οι βουλευτές. Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου εκτίμησε ότι το θέμα των ζημιών αφορά όλους του αρμόδιους φορείς που πρέπει να δράσουν ενωτικά.

Ο Πέτρος Σπυρόπουλος με την ιδιότητα του γιατρού, ενημέρωσε για την λήψη μέτρων απέναντι στον καύσωνα.

Ο Γιώργος Φαρσαρώτος, πρόεδρος του Σελίου, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου ασφαλτόστρωσης στον οικισμό και πρότεινε στον δήμο να εκμεταλλευτεί το Σέλι, «το πιο δροσερό χωριό, που ακούει για καύσωνα και γελάει», ενώ ο πρόεδρος της Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του χωριού με το νερό, κυρίως το καλοκαίρι, λόγω ποτισμάτων και αλόγιστης χρήσης.

 Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

Ενημερωτική ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δ. Βέροιας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας

Ενημερωτική ομιλία του Συμβουλευτικού Κέντρου...

Ενημερωτική ομιλία για τη διαχείριση των...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα - Κατασχέθηκαν 1.525 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν 4...

Συνελήφθησαν στις 1 Ιουλίου 2024, από αστυνομικούς του...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας κοπής δένδρων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...