ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ  ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (Σκέψεις ενός αφελούς ψηφοφόρου)

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (Σκέψεις ενός αφελούς ψηφοφόρου)

Του ιατρού Νίκου Αντωνιάδη


Έπρεπε  να  γίνει  και   έγινε. 

Δυστυχώς  άλλη μια  φορά  η Ημαθία   δεν  εκπροσωπείται στα Υπουργεία, εκτός  από έναν  που  έχει  γίνει πλέον Αθηναίος.  Η Ημαθία  έχει  βουλευτές που  θα μπορούσαν  κάλλιστα  και  σεμνά να εργαστούν  εποικοδομητικά  στα  κυβερνητικά  προγράμματα.  Και ο Νομός μας θα  κέρδιζε.

Αναρωτιέμαι  όμως πως  ένας υπουργός με  αρνητικΉ ΑΠΌΔΟΣΗ  έργου  στο Α υπουργείο μπορεί να   προσφέρει κάτι καλύτερο  στο Β υπουργείο. Το νοητικό μου  επίπεδο  δεν αρκεί  για να  το επεξεργασθεί .

Το απόγευμα της  ορκωμοσίας συγκεντρώθηκαν  δημοσιογράφοι, κάμερες και ότι άλλο  διαθέτουν  τα  ΜΜΕ για να  μας  ενημερώσουν  ακόμη  και από το πεζοδρόμιο της  Ηρώδου Αττικού περί της  προσέλευσης  των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Είδαμε  τους  υποψηφίους να καταφθάνουν, καλοντυμένοι  όπως απαιτούν  οι περιστάσεις,  συνοδευόμενοι  από  τας  συζύγους  των. Μαζί τους  μερικοί είχαν και τα παιδάκια τους,  καλοντυμένα και  αυτά με σινιέ  ρουχαλάκια κρατώντας  τους  γονείς  τους  από το  χέρι. 

Προφανώς τους  ενημέρωσαν  οι μπαμπάδες ότι  θα  γίνει μια  εορτή  όπου οι ικανότεροι  βραβεύονται και ανταμείβονται με την ανάληψη  κάποιου υπουργείου. Μόνο μπαλόνια  δεν κρατούσαν  τα  παιδάκια.

Και μέσα στην αίθουσα  υπό την επίβλεψη του  πρωθυπουργού  και τις  ευλογίες του Αρχιεπισκόπου υπέφερε  τα πάνδεινα το Άγιο Ευαγγέλιο στο οποίο όρμησαν όλοι να το  αγγίξουν. 

Ποια είναι η  ένσταση μου ?

Δεν είναι εορτή η ορκωμοσία.  Όταν σε καλεί ο Πρωθυπουργός , γιατί κρίνει  ότι μπορείς να  σταθείς  επάξια στην ανάθεση  του ρόλου αυτού,  τρέχεις , ορκίζεσαι και φεύγεις  χωρίς τυμπανοκρουσίες. Μπορείς να πεις  μόνο, αν θέλεις,  ¨Πρόεδρε φεύγω αμέσως,  τρέχω  στο γραφείο που μου αναθέσατε».   

 Τα παιδιά  και η οικογένεια  θα  σε συνοδεύσουν, όταν  στην λήξη της  θητείας σου  αποχωρίσεις μετά επαίνων και βραβεύσεων για το επιτυχημένο έργο σου. Τότε  ας  έρθουν τα παιδιά μαζι σου γιατί   θα τιμηθεί  στο πρόσωπο σου  και όλη σου η οικογένεια.

Δυστυχώς όμως  οι πολιτικοί μας  έχουν άλλες  αντιλήψεις. Ίσως  φταίει και η κοινωνία μας.

Θα κλείσω αυτή την  διαμαρτυρία μου  με ένα άλλο  στιγμιότυπο :

Προ των εκλογών  επισκέφτηκε την Βέροια ο μετέπειτα  πρωτεύσας  Ευρωβουλευτής ( το Νούμερο 4 ) της Νέας Δημοκρατίας.  Επισκέφτηκε  φρουτοεξαγωγική μονάδα , συνοδευόμενος από τις  αρχές του  τόπου. Και  αυτός κοιτώντας αδιάφορος δεξιά αριστερά, καμαρώνοντας μπροστά από τους  εν  δυναμει ψηφοφόρους  του, μασούσε σαν πραγματικό Νούμερο προκλητικά την μαστίχα του.

Κατάλαβε κανείς  τους ότι τους  προσέβαλε ; 

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου - Πανηγυρική θεία λειτουργία στην Μικρή Σάντα

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου - Πανηγυρική θεία λειτουργία...

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Μικρής Σάντας σας προσκαλούν...

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024: Hμέρα προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024: Hμέρα προς τιμή των...

Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ανήμερα...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 30/6 έως 5/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Αλεξάνδρειας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο...

Εν όψει της συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης...

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τα voucher...

Αναρτήθηκαν χθες, Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι οριστικοί...

Λειτουργία  Βρεφικού Τμήματος  στην Μαρίνα Νάουσας

Λειτουργία Βρεφικού Τμήματος στην Μαρίνα Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ενημερώνει τους γονείς...

89 εργαστήρια  ομαδικής  συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιούλιο

89 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον...

ταπόκριση των πολιτών στα εργαστήρια ομαδικής...

Ώρα για διακοπές

Ώρα για διακοπές

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΟι διακοπές, φίλοι,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...