Νίκος Κουτσογιάννης: «Θεσμοθετούμε το «Naoussa Summer Festival»»  (ΒΙΝΤΕΟ) -   Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Νίκος Κουτσογιάννης: «Θεσμοθετούμε το «Naoussa Summer Festival»» (ΒΙΝΤΕΟ) - Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Η θεσμοθέτηση ενός νέου Φεστιβάλ Καλοκαιριού με τίτλο «Naoussa Summer Festival», η αξιοποίηση του αστικού ιστού για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και η χορήγηση επιδόματος παιδιού σε νέα ζευγάρια από τα έσοδα των εκδηλώσεων, ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Βίκυ Δανιηλίδου, για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο Δημαρχείο Νάουσας, σε δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ της Ημαθίας και  Πέλλας.

Ο Δήμος Νάουσας, προγραμμάτισε πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην προσφορά ευκαιριών διασκέδασης στους δημότες και τους επισκέπτες. Μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, γαστρονομία, οινογευσία και δράσεις για τα παιδιά.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε ένα νέο θεσμό, ο οποίος ξεκινάει από τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με τίτλο «Naoussa Summer Festival». Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Καλοκαιριού που θα εστιάζει στην προσπάθεια μας η Νάουσα να καταστεί ένας ολοκληρωμένος ποιοτικός, τουριστικός προορισμός.

Το Φεστιβάλ μας κινείται πάνω στην καμπάνια για την τουριστική μας ταυτότητα και στο σλόγκαν «Sorry no Beaches», το οποίο επανέρχεται. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά, γαστρονομία, οίνος, είναι οι εκδηλώσεις που θα χαρακτηρίσουν το φετινό καλοκαίρι του Δήμου μας, σ ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και μεράκι από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Γι αυτό ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Βίκυ Δανιηλίδου για την εξαιρετική οργανωτική προσπάθεια που κατέβαλλε η οποία συνεχίζεται. Ευχαριστώ επίσης και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κα Ία Χατζηιωαννίδου η οποία έχει επίσης εργαστεί στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων και στην σύνδεση τους με την τουριστική προώθηση και προβολή του Δήμου μας. Ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου, τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν στο να μπορούμε σήμερα να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε να γίνουμε ξανά εξωστρεφείς και μέσα από τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις γεύσεις και τον οίνο. Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι η στήριξη και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Τα έσοδα των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Naoussa Summer Festival θα διατεθούν για τη χορήγηση επιδόματος για τη γέννηση κάθε παιδιού από ζευγάρια που διαμένουν στον Δήμο Νάουσας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη Νίκο Οικονομόπουλο, ο οποίος με δικιά του πρωτοβουλία θα συνδράμει και αυτός οικονομικά για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου σκοπού για την στήριξη των νέων οικογενειών. Τέλος θυμίζω πως πλήθος αυτών των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο νέο πλήρως ανακαινισμένο Θερινό Δημοτικό μας Θέατρο, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις», τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης.


Στη συνεχεία παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την κα Δανιηλίδου.


 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

«Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς»

 

H παράσταση Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ του Λέο Τολστόι αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Οι ηθοποιοί Θανάσης Κουρλαμπάς και Γιώργος Γαλίτης ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από Ζωή!

Το έργο βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

 

Θεατρική Διασκευή-σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Παίζουν: Γιώργος Γαλίτης, Θανάσης Κουρλαμπάς

 

Με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π. Νάουσας

Είσοδος: 13€ (προπώληση), 15€ (είσοδος)

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη


 

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, γνωστός σε όλους για την αισθαντική του φωνή και την πλούσια δισκογραφία του, σε μια μουσική συνάντηση με γνώριμα κομμάτια όπως «Τα Ανείπωτα », «Γράμμα σε έναν ποιητή», «Σεντόνια δίχτυα», «Βαριά ποτά», και πολλές άλλες αγαπημένες δημιουργίες.

Μαζί με την εξαιρετική μουσική ομάδα του, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στην προσωπική του πορεία και τα τραγούδια του, τα οποία έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, έχοντας πάντα την «αλήθεια» ως βασικό μέσο γεφύρωσης με το κοινό. Φυσικά το ευρύτερο ρεπερτόριο της συναυλίας πλαισιώνουν τραγούδια μεγάλων συνθετών και αγαπημένες επιλογές του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Την αισθαντική φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του συνοδεύει μια ομάδα εκλεκτών μουσικών, διαμορφώνοντας μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο


 

Είστε έτοιμοι να σιγοτραγουδήσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια μαζί με την φωνή του Γεράσιμου; Μια πλούσια φωνή τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή, που δεν μπορείς να την μπερδέψεις με καμία άλλη.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με σεμνότητα, γνησιότητα και καθαρότητα έχει διανύσει μια σημαντική πορεία στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

«Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Σκάκι», «Πρώτο Φθινόπωρο», «Στη σκέψη της τρελής», «Πικρό φιλί», «Ο κουρασμένος δρόμος μου», «Αχ φεγγάρι», «Έλα Και Φίλα Με», «Των παπουτσιών η σκόνη» είναι μερικά μόνον από τα τεκμήρια αυτής της διαδρομής. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος επανάφερε με μεγάλη επιτυχία στην εποχή μας τον λόγο και τον αυθεντικό λαϊκό ήχο του Άκη Πάνου ενώ μας αποκάλυψε τον «Γκρεμό», ένα κρυμμένο διαμάντι του Μάνου Χατζιδάκι.

Μια συναυλία στην οποία θα μας ταξιδέψει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει, με τα δικά του και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια. Ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη φωνή του Γεράσιμου και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

Συναυλία με τις Ελένη Βιτάλη – Φωτεινή Βελεσιώτου



 

Η Ελένη Βιτάλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής! Στην όμορφη παρέα τους θα βρίσκονται οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ. Οι δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες θα μας χαρίσουν απλόχερα, επιτυχίες από τη δισκογραφία τους αλλά και τραγούδια αγαπημένα που έχουν αφήσει εποχή. Δεν διστάζουν μάλιστα να πειραματιστούν με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις του Νίκου Ξύδη, ενώνοντας το έντεχνο, το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι με τρόπο μοναδικό, ξεσηκώνοντας μας να ζήσουμε μαζί τους αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική Είσοδος: 10€

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

Παιδική θεατρική παράσταση «Πιάσε τ’ όνειρο»

 

Τα βιβλία Βασιλική, η μαγική ηχώ Επιδαύρου», του Ζήση Παπαϊωάννου και «Ο Λουλουδάκος», της Πένυς Ραμαντάνη που κέρδισαν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο, επί σκηνής, σε μια πρωτότυπη, θεατρική και διαδραστική διασκευή, όπου κοινό και ηθοποιοί γίνονται ένα σε μια μαγευτική ιστορία ...

Μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, τα όνειρα αλλά και την πίστη στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας.

 

Θεατρική διασκευή: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Σκηνοθεσία: Κρυσταλλία Κεφαλούδη

Σκηνογραφία: Κρυσταλλία Κεφαλούδη

Μουσική / τραγούδι: Πένυ Ραμαντάνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Ζήσης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Ζουμπούλης

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, 18:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

Παιδική δράση «Παιχνίδια από τον Όμηρο ως τις γειτονιές του Παππού και της Γιαγιάς»

 

i. Έκθεση αντιγράφων αρχαίου ελληνικού και παλιού παιχνιδιού (Σείστρα, Πλαγγόνες , Πήλινα αθύρματα, Κότσια, Φούρκες, Χελιδόνα κ.ά.)

ii. Εκτέλεση παιχνιδιών από τα παιδιά με την καθοδήγηση εμψυχωτών (Κερητίζειν, Αμάδες, Τζαμί, Εννιάρα, Τσέρκι κ.ά.)

iii. Εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά (Τηλέφωνα, Στόχος, Καράβια, Κούκλες κ.ά.).

Παίζουμε παρέα, γονείς, παιδιά, παππούς και γιαγιά!Φτιάχνουμε τα δικά μας παιχνίδια με φυσικά υλικά (ξύλα, πέτρες, ξηρούς καρπούς κ.ά.) και με ανακυκλώσιμα πλαστικά κύπελλα, καπάκια και μπουκάλιαπου τα μετατρέπουμε σε τηλέφωνα, στόχο, καραβάκια, κούκλες !

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 18:00

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

Παιδική δράση «Παίζοντας με τον Αριστοτέλη»

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα τη ζωή και το έργο του φιλόσοφου Αριστοτέλη. Τα παιδιά καλούνται να λύσουν γρίφους, να βαδίσουν στο μονοπάτι της αρχαίας φιλοσοφίας, να παίξουν με τις αρχές του σπουδαίου φιλοσόφου. Εμψυχώτριες: Αθανασία Ραφαήλ, Κυριακή Σταυριανίδου.

 

Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

 

Συναυλία με τους Plaza Ensemble: "Κύκλοι Ομόκεντροι"

 

Η συναυλία αυτή είναι μια αφορμή για το Plaza Ensemble να ταξιδέψει στους μουσικούς σταθμούς που διαμόρφωσαν το αισθητικό του στίγμα στην μέχρι σήμερα 20χρονη πορεία του. Ένα οργανικό μουσικό ταξίδι από τον Astor Piazzolla έως την σύγχρονη μουσική, αλλά και από τη μουσική του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και τον Nino Rota έως την ελληνική μουσική.

Τους Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής (πιάνο), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Άκης Αρχοντής (βιολί), Γιάννης Πολυμενέρης (κοντραμπάσο, μαντολίνο).

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

 

Θεατρική Παράσταση «Ο Ποπολάρος», του Γρηγόριου Ξενόπουλου

 

«Ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ», του Γρηγόρη Ξενόπουλου, ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά έργαεποχής της ελληνικής δραματουργίας από 12μελή θίασο, σε σκηνοθεσία Έλλης Βοζικιάδου.

 

Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: ΛόρναΚούτση

Μουσική: Διονύσης Κούτσης

Σκηνικά: Γιώργος Πολυχρονιάδης

Κοστούμια: Έλσα Βώκου

Φωτισμοί: Ιωάννα Διονέλλη

Ηχοληψία: Όμαρ Ρέντα

Ηθοποιοί: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Δέσποινα Παντελίδου, Ζωή Φουρνιστάκη, Χρίστος Γεωργίου, Γιάννης Σιγάλας, Έλλη Λορέντη, Βίκυ Θεοφανάκη, Ανδρέας Αποστόλου

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ»

 

Συναυλία «Μουσικό Λεύκωμα»

 

Η γνωστή ερμηνεύτρια Λόρνα παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στους διακεκριμένους συνεργάτες της ερμηνεύοντας τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους. Ξεφυλλίζοντας επί σκηνής το λεύκωμα της μουσικής διαδρομής της μας παρασύρει με νοσταλγία και κέφι στη μαγεία των μεγάλων επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Γιάννη Σπανού και άλλων σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού πενταγράμμου που την ανέδειξαν και την καθιέρωσαν.

Μια παράσταση ερμηνευτική αλλά και κεφάτη που απογειώνει το κοινό, το οποίο συμμετέχει τραγουδώντας γνωστά, διαχρονικά τραγούδια που σφράγισαν ολόκληρες εποχές.

Στο πιάνο συνοδεύει η Νίκη Γκουντούμη. Κιθάρα – τραγούδι: Βασίλης Παπαδημητρίου

Την παράσταση συνοδεύει οπτικοακουστικό υλικό (video – projector) από μεγάλη οθόνη προβολής.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 22:00

ΟΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 

Συναυλία με τους «48 Ώρες»


 

Ήταν Μάιος του 2003 και είχαμε 2 μέρες προθεσμία για να προετοιμαστούμε για την πρώτη μας συναυλία. Τις «48 Ώρες» αυτές διαλέξαμε να κάνουμε όνομά μας. Από τότε ξεκίνησε μια συναρπαστική Οδύσσεια με αδιάκοπες συναυλίες, πρόβες, προβληματισμούς και ζυμώσεις, που διαμόρφωσαν τον μετέπειτα ήχο και εικόνα μας.

Έτσι το φθινόπωρο του 2009 δηλώσαμε συμμετοχή στο X Factor, όπου φτάσαμε στον τελικό και τερματίσαμε 3οι. Συμμετείχαμε ενεργά στην εβδομαδιαία εκπομπή του ALPHA, "Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο", όπου διασκευάσαμε μέσα σε 4 τηλεοπτικές σεζόν πάνω από 1800 τραγούδια!

Έχουμε την τιμή να έχουμε συνεργαστεί με πολλούς αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους οι: Αντώνης Ρέμος, Άννα Βίσση, Νότης Σφακιανάκης, Δέσποινα Βανδή, Πέγκυ Ζήνα, Τάκης Ζαχαράτος.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στον τομέα του live party , που αποτελεί και το πιο δυνατό στοιχείο μας. Μπορούμε πλέον να επικοινωνούμε και να αποδίδουμε τα πάρτι μας, εκτός από τα Ελληνικά, στις πιο διαδεδομένες γλώσσες του δυτικού πολιτισμού: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 20:30

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

 

Θεατρική παράσταση: «Η Μήδεια στη Μίεζα»

 

Εφτά νέες ηθοποιοί και ένας τραγουδιστής, έρχονται στο γυμνάσιο της Μίεζας, στη σχολή του Αριστοτέλη, σε αυτόν που όρισε την τραγωδία, για να καταπιαστούν με το πιο ερωτικό έργο που γράφτηκε ποτέ. Θα «τραγουδήσουν» όλα τα χορικά της τραγωδίας και θα προσπαθήσουν να αφηγηθούν την ιστορία της Μήδειας του Ευριπίδη από την αρχή ως το τέλος. Ως την ανάληψή της.

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Μουσική σύνθεση: Χρίστος Θεοδώρου

Χορός: Καρφή Ρωξάνη, Κάρνου Ευγενία, Χαλκιά Χριστίνα,Ροδοπούλου Μαρία, Τσιρώνη Δανάη, Τσιάκκα Μαρία, Μπάτη Μαρία

Κορυφαίος: Πάρις Κιμιωνής

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, 19:30

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

 

Θεατρική Παράσταση «Πλούτος», του Αριστοφάνη

 

Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τα άγνωστα θέατρα της Ελλάδας», το οποίο συνδιοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι μια καινοτόμος δράση που έχει ως στόχο την ανάδειξη σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας, τα οποία είναι εν πολλοίς άγνωστα στο ελληνικό και διεθνές κοινό. Επιλέχθηκε η κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», μια νέα θεατρική παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σχεδιασμένη ειδικά για τους σκοπούς του προγράμματος. Μια θεατρική παραγωγή, μικρής κλίμακας, από καλλιτέχνες του θεάτρου (ηθοποιοί, σκηνοθέτης, μεταφραστής) που ανήκουν στη νεότερη γενιά.

 

Συνδιοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

 

Συναυλία με τη μπάντα των αδελφών Ράλλη

 

Οι αδελφοί Ράλλη με μοναδικές παραδοσιακές μελωδίες και λαϊκά τραγούδια ξεσηκώνουν τον κόσμο σ’ ένα μοναδικό λαϊκό γλέντι.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

 

Συναυλία με τους «BaboKoro»


 

Οι BaboKoro είναι ένα εκρηκτικό μουσικό σχήμα που τo 2019 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “Σίσυφος”. Με το album “Σίσυφος” και τα κινηματογραφικά singles “Γέλα μου” (2019), “Το Θεριό” (2022) και “Του ποταμού ο χορός”(2023), οι BaboKoro δημιούργησαν έναν χαρακτηριστικό ήχο, στον οποίο οι παραδοσιακοί  τρόποι ρυθμοί και μελωδίες μπλέκουν με τη σύγχρονη progressiverock ενορχήστρωση και τις βαλκανικές πολυφωνίες. Οι στίχοι τους μοιάζουν με επίκαιρο παραδοσιακό αφήγημα, και οι ενεργητικές εμφανίσεις τους δημιουργούν άμεση σύνδεση με το κοινό, ακροβατώντας μεταξύ γλεντιού και χορευτικής συναυλίας. Οι κυκλοφορίες τους συνοδεύονται από εξαιρετικές κριτικές και γνώρισαν ευρεία αποδοχή, οδηγώντας στη συμμετοχή του σχήματος σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα (Κύτταρο Live, Gazarte, Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή, Ziria Music FestivalBalkan Fest, κ.α.).

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Συναυλία Haig Yazdjian- Σοφία Παπάζογλου


Ο Ηaig Υazdjian και η Σοφία Παπάζογλου ένωσαν τις δυνάμεις τους φέτος τον χειμώνα με άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις στην Αθήνα και στην επαρχία και αυτό το καλοκαίρι τους βρίσκει να συνεχίζουν μαζί το πρόγραμμά τους που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο! Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες εκτός από τις προσωπικές τους επιτυχίες συγκινούν και ξεσηκώνουν το κοινό με τραγούδια από την ευρεία λαϊκή παράδοση της Ελλάδας και της Αρμενίας, Αράβικα και Τσιγγάνικα και αυτοσχεδιασμούς συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό παζλ που διασκεδάζει με έναν τρόπο μοναδικό! Μαζί τους σε αυτό το μουσικό ταξίδι οι εξαίρετοιΤάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θάνος Χατζηαναγνώστου(τύμπανα)

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΕΖΑΣ

 

Συναυλία με τους Δημήτρη Μπάση – Μάνο Αχαλινωτόπουλο «Μια Φωνή - Μια Πνοή»


 

Ο κορυφαίος ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, συναντά τον σπουδαίο σολίστ του κλαρίνου Μάνο Αχαλινωτόπουλο, σε ένα ρεσιτάλ που κυριαρχεί ο αφαιρετικός τρόπος ενορχήστρωσης και φωτίζεται η ουσία της ερμηνείας, του τραγουδιού και της μουσικής, χωρίς περιττά στολίδια. Λαϊκά τραγούδια «αλλιώς», επιλογές-διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας, παραδοσιακές μελωδίες και ακούσματα με ethnic-jazz προσέγγιση καθώς και ορχηστρικές συνθέσεις που δημιουργούν ατμόσφαιρα διονυσιασμού, συνθέτουν τη μαγεία αυτής της μουσικής παράστασης.

Την μοναδική αυτή σύμπραξη συμπληρώνει το πιάνο και το κανονάκι.

Αλέξανδρος Σαγκούρης: Πιάνο, φωνή

Θωμάς Παραδείσης: Κανονάκι, φωνή

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική είσοδος: 10€

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΠΑΝΟΥ

 

Συναυλία με τους Βαγγέλη και Βασίλη Κορακάκη «Το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του»

 

Ο Βαγγέλης Κορακάκης μαζί με τον Βασίλη Κορακάκη σε μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του» όπου παρουσιάζουν τα γνωστά τραγούδια του συνθέτη, καθώς και συνθέσεις Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν: Ανατολή Μαργιολά (τραγούδι), Γιώργος Φουντούκος (κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπάσο), Γιώργος Ζαφειρίου (ακορντεόν).

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

Συναυλία με τον Νίκο Οικονομόπουλο “Ekptotos Aggelos Summer Tour 2024”

 

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, ετοιμάζει για εσάς ένα ακόμα εντυπωσιακό υπερθέαμα ήχου και εικόνας στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Μετά την τεράστια επιτυχία, «Έκπτωτος Άγγελος», που γκρέμισε τη χώρα, μετά τα ασταμάτητα sold out στην περιοδεία του σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία, μετά από μια ανεπανάληπτη χειμερινή σεζόν στο χώρο που εμφανίζεται, καθώς έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, ανυπομονεί για την εκκίνηση της καλοκαιρινής του περιοδείας και σας περιμένει στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας.Ο Νίκος Οικονομόπουλος για ένα ακόμα καλοκαίρι ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας πολύ ψηλά για να σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία εφάμιλλη της αγάπης που του δείχνετε τόσα χρόνια...

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Γενική είσοδος: 20€

 

 

4-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ» (ΕΡΙΑ)

 

Διεθνές Αντάμωμα Τέχνης και Πολιτισμού

 

Η International art unionδιοργανώνει διεθνή έκθεση ζωγραφικής, ποίησης & βιβλίου. Στο πλαίσιο των δράσεων διοργανώνει το πρότζεκτ της «Ζώνης ειρήνης, φιλίας και αγάπης» στέλνοντας το μήνυμα που πρεσβεύει, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζουν διάφορες επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία και τοπόσημα της περιοχής.

 

Με την υποστήριξη του Δήμου Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

6-8ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΠΑΡΚΟΝΑΟΥΣΑΣ

 

«Naoussa Street Food Festival – Wine Edition 2024»


 

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την ομάδα «Soulfood Thessaloniki» (StreetfoodBeer Festival) και με οδηγό τη γεύση, παρουσιάζουν το «Naoussa street food festival-wine edition 2024». Στην πρωτεύουσα του ξινόμαυρου από 6-8 Σεπτεμβρίου, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας, ταξιδεύει η κουλτούρα φαγητού δρόμου. Καθημερινά, καταξιωμένοι σεφ του χώρου, δημιουργούν, μαγειρεύουν και φτιάχνουν κοκτέιλ που όλα σχετίζονται με το μοναδικό ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, με τη συμμετοχή και τοπικών επιχειρήσεων από τον χώρο της εστίασης. Τρεις ημέρες με μουσικές συναυλίες από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τους Loopia Bandκαι Μίμης Νικολόπουλος Band, καθώς επίσης και δρώμενα για τους λάτρεις της κουλτούρας του δρόμου και όχι μόνο.

 

Διοργάνωση: Δήμος Η.Π. Νάουσας

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30 Ιουνίου 2024) το πρωί, ο ...

Λήξη επετειακών Λ΄  Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Λήξη επετειακών Λ΄ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου...

Το εσπέρας του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου, στο «Βήμα» του...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία  με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ για την Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το...

Το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ διοργανώνει,...

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την...

Με λαμπρότητα το πρωί του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου 2024,...

Τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Βέροια

Τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός των...

Με τον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που...

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Βέροια

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Βέροια

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 8.00 μ.μ. στο πάρκο Αγίων...

Tελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας με συναυλία από την Ομάδα Κρουστών ΗΧΟΚΡΟΥΣΙΑ

Tελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού...

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους...

Εκδήλωση Μνήμης από το Δήμο Βέροιας για την Κυπριακή Τραγωδία

Εκδήλωση Μνήμης από το Δήμο Βέροιας για την Κυπριακή...

 Με τη συμπλήρωση 50 ετών από το Προδοτικό Πραξικόπημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...