Με ιδιαίτερη χαρά
και ενθουσιασμό, η Ομοσπονδία
Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ) ανακοινώνει τη
διοργάνωση του 26ου
Πανελλήνιου Συνεδρίου Ζαχαροπλαστών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια από
τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2024. Το συνέδριο αυτό αποτελεί την κορυφαία
συνάντηση των επαγγελματιών της Ζαχαροπλαστικής
Τέχνης προσελκύοντας συμμετέχοντες από όλη τη χώρα.
Στο φετινό συνέδριο,
το οποίο διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια, οι
συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλούσια θεματολογία που
περιλαμβάνει ενημερωτικά θέματα, από τις Ά ύλες ως τις Πωλήσεις και τις Πιστοποιήσεις,
την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Διατροφή, την εξωστρέφεια των Ζαχαροπλαστείων
και την οικονομική βιωσιμότητα, μέχρι και τις συνέργειες στο χώρο
Ζαχαροπλαστικής με τον Τουρισμό! Επιπλέον κορυφαίες εταιρίες του κλάδου θα
βρίσκονται εκεί για να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για νέα προϊόντα και
τάσεις!
Η επιλογή της
Βέροιας για τη φετινή διοργάνωση δεν είναι τυχαία. Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βέροιας ενώνει τις δυνάμεις του με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, τον Δήμο
Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας ώστε να πραγματοποιήσουν στη Βέροια,
την πόλη με την πλούσια ιστορία και τη
μεγάλη ζαχαροπλαστική παράδοση, το ιδανικό σκηνικό για ένα απολαυστικό
3ήμερο που σκοπεύει να συνδυάσει την ζαχαροπλαστική με τη ζεστή φιλοξενία!
Το πρόγραμμα
περιλαμβάνει ακόμα ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Νομού Ημαθίας για
τους συνέδρους καθώς και παράλληλο πρόγραμμα για τους συνοδούς τους.
Η συμμετοχή στο
συνέδριο είναι ανοιχτή σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.
Χρυσός Χορηγός: ΙΟΝ #iongiapanta
KΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΗΜΑΘΙΑΣ, ώρα 19:00- 20:30
Συνάντηση Προέδρων Ομοσπονδίας
Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
ΕΛΙΑ, ώρα 21:30
Δείπνο υποδοχής Συνέδρων.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024
Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος
Ελένη Καμπάκη
·
Προλογίζει ο Χρήστος Ζαμπούνης
·
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, ώρα 09:30-15:30
09:00
– 09:30 Εγγραφές Συνέδρων
09:30
– 10:00 Προσφωνήσεις –Χαιρετισμοί
1η Ενότητα «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Ποιότητα και
Ασφάλεια των Τροφίμων: από τις Πρώτες Ύλες έως τις Πωλήσεις και τις Πιστοποιήσεις". |
10:00 -10:15 «Πως αντιλαμβάνεται σήμερα ο καταναλωτής την
ποιότητα στα τρόφιμα, οι νέες τάσεις και η αξία των πιστοποιήσεων».
ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΓΙΟΒΑΝΗ, NOVACERT Σύμβουλοι
Επιχειρήσεων- Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων ΑΠΘ, Σύμβουλος
Συστημάτων Ποιότητας.
10:15
-10:35 Η
Σημασία των Ά Υλών στην Ποιότητα της Σοκολάτας".
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΟΥΚΙΔΗΣ, Διευθυντής R&D – ΙΟΝ Α.Ε.
10:35 -10:45 « Η Υγιεινή και η Ασφάλεια των
Τροφίμων σύμφωνα με το ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο».
ΑΝΘΗ
ΣΕΡΑΣΚΙΕΡΗ, Υπάλληλος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε.
Ημαθίας.
10:45- 11:30 «Ζαχαροπλαστεία 2024:
Απογειώνοντας Πωλήσεις & Σχέσεις Εργαζομένων μέσα από Σύγχρονες
Στρατηγικές».
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ, Ομιλητής Παρακίνησης, Εκπαιδευτής στη Στρατηγική Ανθρωποκεντρική
Ηγεσία & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.
11:30
-11:45
Διάλλειμα
2η Ενότητα: «Η επίδραση της Τεχνητής
Νοημοσύνης στη Διατροφή και την Επιχειρηματικότητα» |
11:45-12:00 «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διατροφή»
ΡΗΓΑΣ ΚΟΤΣΑΚΗΣ,
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών
Συστημάτων Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
12:00-12:15 «Τεχνητή
Νοημοσύνη, Πως επηρεάζεται η Επιχειρηματικότητα;».
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα
Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διεθνούς
Πανεπιστημίου Ελλάδος.
3η Ενότητα « "Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα:
Προοπτικές στη Ζαχαροπλαστική, Οικονομική Βιωσιμότητα Μικρών Επιχειρήσεων". |
12:15 -12:30
« Η "γλυκιά" εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας»
ΣΥΜΕΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Πρόεδρος ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος
Εξαγωγέων
12:30-12:45
«Κοστολόγηση και διαχείριση προϋπολογισμού μικρών επιχειρήσεων».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΛΑΣ, Επιστημονικός Συνεργάτης του
Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων ΓΕΣΕΒΕ
12:45 Συζήτηση
13:00- 13:15 Διάλειμμα
4η Ενότητα: «Γαστρονομία και
Τουρισμός: Συνέργειες και Δράσεις για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Τοπικής
Γαστρονομίας». |
13:15 – 13:30 «Γαστροδιπλωματία: Πρωτοβουλίες
και Δράσεις του Δήμου Βέροιας για την Προώθηση της Τοπικής Γαστρονομίας».
ΛΑΖΑΡΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου
Βέροιας - Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας.
13:30-
13:50 «Η αξία των
συνεργειών στην ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού. Το παράδειγμα της
συνεργασίας και τα αποτελέσματα της Π.Ε. Ημαθίας και του ΣΖΒ».
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ, Υπάλληλος Γραφείου Τουρισμού Π.Ε
Ημαθίας.
13:50-14:10 « Η Τέχνη
στη Ζαχαροπλαστική».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΣ – Ζαχαροπλάστης, Ιδιοκτήτης
MAGOA
14:10 – 15:30 Ανοιχτή συζήτηση και σύνοψη του συνεδρίου από τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ,
Ομιλητής Παρακίνησης, Εκπαιδευτής στη
Στρατηγική Ανθρωποκεντρική Ηγεσία & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.
15:30 Λήξη των Εργασιών του Συνεδρίου
Ελεύθερο Απόγευμα
21:30
Επίσημο Δείπνο, στο «Κτήμα Αλέξανδρος»
Μια εορταστική βραδιά με εκπλήξεις
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΟΔΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
2024
10:00-16:30
·
Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βέροιας (Εκκλησία
του Χριστού, Βήμα Απόστολου Παύλου- Παραδοσιακές γειτονιές της πόλης –
Κυριώτισσα -Μπαρμπούτα – Εβραϊκή Συναγωγή- Παλιά Μητρόπολη).
·
Αναχώρηση για την γειτονική πόλη της Νάουσας
·
Ξενάγηση στην αρχαία Μίεζα (Μακεδονικοί Τάφοι Ανθεμίων
και Κρίσεως).
·
Ξενάγηση στο Οινοποιείο ΔΑΛΑΜΑΡΑ.
·
Γεύμα και χαλαρή βόλτα για καφέ και γλυκό στο άλσος του Αγ.
Νικόλαου, ένα καταπράσινο περιβάλλον με
τεράστια πλατάνια και τα νερά του ποταμού Αράπιτσα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
ΤΡΙΤΗ 18/06/2024
10:00
Αναχώρηση
για την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελάς στο Βέρμιο. Αφού προσκυνήσουμε
τη Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, κατηφορίζουμε προς τον εύφορο κάμπο της
Βέροιας για να φτάσουμε στη Βεργίνα, όπου θα επισκεφθούμε το Πολυκεντρικό
Μουσείο και το Ανάκτορο των Αιγών.
14:00
Γεύμα / Λήξη Συνεδρίου