Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των ευρωεκλογών  και να προβώ σε διορθωτικές κινήσεις  –Τι είπε για ανασχηματισμό και τι μηνύματα έστειλε  σε όσους «είδαν τον κόσμο από τα ψηλά του 41%»

Μητσοτάκης: Χρέος μου να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των ευρωεκλογών και να προβώ σε διορθωτικές κινήσεις –Τι είπε για ανασχηματισμό και τι μηνύματα έστειλε σε όσους «είδαν τον κόσμο από τα ψηλά του 41%»

«Ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στα στελέχη μας στον κομματικό μας μηχανισμό για τον αγώνα που έκαναν. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και αυτό με κάνει ταυτόχρονα να είμαι προβληματισμένος και με ένα παράξενο τρόπο ανακουφισμένος. Είναι γιατί πιστεύω πάντα στην σοφία του ελληνικού λαού. Αν ο λαός ήθελε με τον τρόπο του να μας στείλει ένα μήνυμα νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα γιατί έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας. Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα των εκλογών και να προβώ σε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε υπόψη το μήνυμα τους» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV.

«Ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν το 2023 δεν μας ψήφισαν. Ως επι τo πλείστον δεν πήγαν κάπου αλλού. Έκατσαν σπίτι τους. Μας είπαν με τον τρόπο τους «σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνετε καλύτεροι» τόνισε και πρόσθεσε: «Είχα εισπράξει τα μηνύματα και πριν την κάλπη, μιλούσα για παράδειγμα για την ακρίβεια, για το πώς η ανάπτυξη θα φτάσει σε όλους, για τις παθογένειες του βαθέως κράτους που έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα για την δεύτερη τετραετία. Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσα από την φωνή τους ή την σιωπή τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα» είπε ο πρωθυπουργός. «Ταυτόχρονα όμως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων. Και αυτό είναι μια ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. «Πήραν 15%, ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα – το έδαφος της πατρίδας δεν προσφέρεται για τέτοια φυτά».

Ερωτηθείς για το εάν η ακρίβεια συνήργησε στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «αναμφίβολα», λέγοντας ότι «οι πολίτες μας είπαν ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα, πρέπει να κάνετε περισσότερα». «Θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με τα όπλα που έχουμε στη διάθεση μας», είπε, επιμένοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωση των συντελεστών ΦΠΑ. Υπογράμμισε δε ότι το κόστος ζωής «πόνεσε πολλές κυβερνήσεις, όχι μόνο τη δική μας» κι αναφέρθηκε στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα γίνουν μόνο σημειακές διορθώσεις στον νόμο αν υπάρχουν κατάφορες αδικίες στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς, όπως είπε, «Ήταν στο πρόγραμμά μας η φορολογική συμμόρφωση. Ίσως χρησιμοποιήσαμε κάποιες φορές λάθος γλώσσα - για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Η προσδοκία μου είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κερδίζουν πολύ παραπάνω από το τεκμαρτό», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο επηρέασε την εκλογική συμπεριφορά μερίδας ψηφοφόρων της Ν.Δ. ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «υπέστη ζημιά από αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία», καθώς «ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά από αυτά που άντεχε το κόμμα μας». Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι ενοχλήθηκαν κάποιοι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στον νόμο.

Χαρακτήρισε «λάθος τα περί στροφής προς τα δεξιά», βεβαιώνοντας ότι η ΝΔ ακολουθεί τον «υπεύθυνο πατριωτισμό» και σημείωσε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογική ταμπέλα».

Ερωτηθείς για το εάν το θέμα των Τεμπών και του πόθεν έσχες, που σηκώθηκαν προεκλογικά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι «δεν υποτιμώ αυτά τα ζητήματα», όμως «δεν ήταν καθοριστικά για τους πολίτες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί ανασχηματισμού, διαβεβαίωσε ότι την Παρασκευή με την ίδια σύνθεση θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και τόνισε ότι για εκείνον «το ζύγι είναι αμιγώς επιχειρησιακό», συμπληρώνοντας ότι προσπαθεί να διαλέγει ανθρώπους «που πιστεύει ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν καλά τη δουλειά». «Οι υπουργοί αλλάζουν θέση ή φεύγουν», επισήμανε. 

«Το 41% ήταν ένα ποσοστό που μας έδωσε ο λαός σε μία συγκεκριμένη στιγμή – το 41% δεν υπάρχει σήμερα κι αυτό είναι ανακουφιστικό αν θέλετε – δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος για αλαζονική συμπεριφορά, αλλά αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά, το 41% είναι ψηλά, είναι η ώρα να δουν τον κόσμο από πιο χαμηλά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «σε ανύποπτο χρόνο έχω πει ότι αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά».

Οκ. Μητσοτάκης απέκλεισε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2027. 


Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, με ένα όριο 5 ετών για όλους τους ασφαλισμένους

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου...

Νέο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης...

Εξελέγη το νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα γενιά εκδοτών στο προσκήνιο

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα...

Το Σάββατο 29/6/24 έγινε στην Αθήνα η 27η Τακτική...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία  των βαθμολογιών και εκτιμήσεις για τις τάσεις των βάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία των...

 Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...