ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024, με έξι θεματικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις -Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου το αναλυτικό πρόγραμμα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024, με έξι θεματικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις -Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου το αναλυτικό πρόγραμμα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού στη Βέροια, παρουσίασαν χθες Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 σε συνέντευξη Τύπου, στο Epavlis Cocktail Bar (πρ. «Κάστρο»), ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστας Ρίζος και  η καλλιτεχνική σύμβουλος Κατερίνα Γρηγοριάδου, παρουσία του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη αλλά και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνάς Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου.

Μια δύσκολη οικονομικά χρονιά χαρακτήρισε την φετινή ο κ. Βοργιαζίδης, αλλά, όπως είπε, ο Δήμος δεν κάνει πίσω, καθώς εκτιμά ότι ο πολιτισμός είναι απαραίτητος στη ζωή. Ενδεικτικά αναφέρθηκε και στις τρέχουσες συνεργασίες και συνδιοργανώσεις με φορείς, όπως η Μητρόπολη με τα Παύλεια, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών, ο Σύλλογος  για τα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου, κ.α.

Ο κ. Ρίζος, έκανε λόγο για ένα πλούσιο και σοβαρό πρόγραμμα και ευχαρίστησε Ιδιαιτέρως την κα Γρηγοριάδου για την σύνταξη του προγράμματος, όλο το προσωπικό της ΚΕΠΑ που, όπως είπε, εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων όλη τη χρονιά και κυρίως το καλοκαίρι με τις περισσότερες εκδηλώσεις και τα ΜΜΕ για την στήριξη.

Μια σύντομη αναφορά στην συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ σε επίπεδο συνδιοργανώσεων με σκοπό την στήριξη και των εκδηλώσεων και της κίνησης στην  αγορά, έκανε η πρόεδρος Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου. (Ο σύλλογος θα προσφέρει τα δώρα στους νικητές των παιχνιδιών στο 1o Family Festival).

Στη συνέχεια η κα Γρηγοριάδου παρουσίασε τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που ξεκινούν στις 18 Ιουνίου ( Εύηχη πόλη) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο

Έξι θεματικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο

Το πρόγραμμα του καλοκαιριού «Βέροια – Γιορτές πόλης» περιλαμβάνει έξι θεματικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, από την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας (με ελεύθερη είσοδο στα 5 από αυτά) με πολλή μουσική, θέατρο, σινεμά, ντοκιμαντέρ και δράσεις για παιδιά:

-Εύηχη Πόλη, για 16η χρονιά στη Βέροια, με 13 συναυλίες, 210 καλλιτέχνες και παράλληλες εκδηλώσεις, να «τρέχουν» ελεύθερα και χωρίς εισιτήριο, σε δρόμους, γειτονιές, πλατείες και μουσεία, από 18 έως και 21 Ιουνίου. Πατινάδες, καντάδες, μουσική δωματίου, Χρήστος Θηβαίος, Διδυμάνες του ΔΗΠΕΘΕ, Καλιοντζίδης και Μελετέας, Λιδάκης – Μαργιολά –Κοτονιάς, η Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ, οι Σκιαδαρέσες, οι  κούπες the band και  η da capo band,  Πάνος Βλάχος, Κωνσταντής Πιστιόλης και παράλληλες εκδηλώσεις, με εκθέσεις φωτογραφίας και εκπαιδευτικά εργαστήρια από την Εθνική Λυρική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ.

-Καλοκαίρι στο ανοιχτό θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη: Συναυλίες με Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό και εξαίρετους καλλιτέχνες σε τραγούδια της αγαπημένης Σμύρνης, Έλενα Παπαρίζου, Γιάννης Κότσιρας, Ιουλία Καραπατάκη και 13 θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

-Το κινητό Μουσικό Περίπτερο φιλοξενεί και φέτος μικρά μουσικά σχήματα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με 7 συναυλίες «ελευθέρας» και 22 μουσικούς, στα στέκια της πόλης: Λακιρντί, Βούκινο, Χρήστος Κούρτογλου, Swing Tales, Ελένη Μπουσμαλή, Velvet Trio και duo Γιώργος Φωκάς - Δημήτρης Τικτόπουλος, παίζουν ανάμεσα στον κόσμο, στους πεζόδρομους και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος...

-Κ.Ε.Π.Α: σαν ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά, από 1  έως 7 Αυγούστου. Επτά βραδιές με 7 αξιόλογες, σύγχρονες, βραβευμένες ταινίες με δωρεάν είσοδο στην ταράτσα του σινέ Στάρ: mafia mamma, Οπενχαϊμερ, Νapoleon, killers of the flower moon,  Ράφτης, Θεέ μου, τι σου κάναμε; και η  τελευταία παμπ 

-H ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, συνεργάζεται για τρίτη χρονιά με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πολιτιστικής αποκέντρωσης του θεσμού, μέσω της δράσης «προορισμός – ταξίδι» και φιλοξενεί οκτώ ελληνικά Ντοκιμαντέρ, στις 27,28,29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για τα ντοκιμαντέρ: «Αρμάνοι oι Βλάχοι» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καμάκα, «142 Χρόνια» σε σκηνοθεσία Στέλιου Κούλογλου, «Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες» σε σκηνοθεσία: Δημήτρη Ινδαρέ, «Λαϊκοί βάρδοι» σε σκηνοθεσία Θάνου Κουτσανδρέα, «Εκείνη τη Μέρα» σε σκηνοθεσία Στρατή Βογιατζή- Δημήτρη Κούρτη, «Λώξη» σε σκηνοθεσία Θανάση Καφετζή- Δημήτρη Ζάχου, «Οι Ελευσίνιοι» σε σκηνοθεσία Φίλιππου Κουτσάφτη και «Αδέσποτα κορμιά» σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου.

-1ο Veria family fest, 8 και 9 Σεπτεμβρίου: Ένα διήμερο φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια. Κυνήγι θησαυρού, πλανητάριο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοχορευτικά δρώμενα, πρώτες βοήθειες για παιδιά,  δημιουργικά εργαστήρια, face painting, messy play μαγειρική για παιδιά, παιδική μουσικολογία, αναβίωση  παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, live party , είναι κάποιες από τις δράσεις του Φεστιβάλ, στο πάρκο Αγίων Αναργύρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Βέροια, Γιορτές Πόλης ΙΙ Εύηχη Πόλη 2024

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

18 έως και 21 Ιουνίου
Με νέα ματιά, για νέα μάτια!


16η χρονιά Εύηχη πόλη, 16η χρονιά που η Βέροια καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια τετραήμερη γιορτή τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, 21 Ιουνίου! Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα μουσικό τετραήμερο στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας. 

13 συναυλίες, 210 καλλιτέχνες, 2 εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια και σεμινάρια, σε πλατείες και γωνιές που γίνονται λαϊκές,  poprock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας της Ηπείρου, του Πόντου και του μικρού μεγάλου κόσμου μας. Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική. Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι. Η Εύηχη πόλη μας ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το καλοκαίρι με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Διοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΟΚΑΝΑ, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, τον Π.Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας “Αντίθεσις”.

 

Είσοδος ελεύθερη!

---------------------------------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 18/6

ü  ώρα 12μ./ πλατεία Ωρολογίου -δρόμοι πόλης – αγορά – πλατεία Εληάς

Πατινάδα με την Φιλαρμονική

συνοδεία του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

 

Παίζουν

Δουμάνης Κωνσταντίνος: σαξόφωνο άλτο  

Κοντοτάσιος Γιώργος: κλαρίνο

Κυριακίδης Ξενοφών: τρομπόνι

Γιαννουλάκης Γιώργος: τρομπέτα

Ανανιάδης Χάρης : κρουστά

 

ü  ώρα 8.00μ.μ./ δρόμοι πόλης – αγορά

Για σας κελαηδούν τα πουλιά

Η Μικτή Χορωδία της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας σκορπά τριγύρω μας μελωδίες που μεθούν την καρδιά και τον νου με φιλιά και  έρωτα.

 

Συνοδεύουν

Σταματίνα Φώτη : βιολί

Ανανιάδης Χάρης: βιολί

Παπαδόπουλος Παναγιώτης:  ακορντεόν

 

Δήμητρα Ζησέκα: μαέστρος

 

ü  ώρα 8.30μ.μ. / Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Κεντρικό Μουσειακό Κτίριο, Αίθριο

Μικρή καλοκαιρινή μουσική

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ART VARIOUS

Tο μουσικό σύνολο Art Various σε μια συναυλία μουσικής δωματίου για μυημένους και μη. Με όχημα τη μουσική και προορισμό το όνειρο οι ρυθμοί εναλλάσσονται στην παλέτα των χρωμάτων της και προσκαλούν σε ένα ρομαντικό ταξίδι μέθεξης και χορού.

Συντελεστές

Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου – υψίφωνος

Ευαγγελία Κουζώφ – βιολί

Μαρία Χρίστοβα–  τσέλο

Θανάσης Γοβατζιδάκης – πιάνο

 

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

ü  ώρα 9.30μ.μ./ πλατεία Εληάς

Χρήστος Θηβαίος

 Σε παλιά και νέα τραγούδια του!

Μία διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του.

 

Μαζί του

Μάξιμος Δράκος: πιάνο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα

Γιώργος Κορρές: ήχος

 

Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΟΚΑΝΑ (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών)

 

Τετάρτη 19/6

ü  ώρα 8.00μ.μ./ Βυζαντινό μουσείο

ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι Διδυμάνες –preview

Η Δήμητρα Τρυπάνη και τα μέλη του εργαστηρίου, Διδυμάνες, μας δίνουν μία πρόγευση της μουσικής παράστασης, Οι Διδυμάνες, που θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στις 8 Ιουλίου στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Τα τραγούδια της παράστασης αποτελούν σύγχρονες πολυφωνικές επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών από την περιοχή της Μακεδονίας, της Κρήτης και των Επτανήσων.

Πολυφωνική επεξεργασία: Δήμητρα Τρυπάνη

Άννα Μαρία Ακριτίδου: τσέλο

Ανθή Κυρτσόγλου: βιολί

 

Τραγούδι: Άννα Μαρία Ακριτίδου, Φωτεινή Γεωργουδάκη, Αίθρα – Γεωργία Γραμματικού, Αναστάσιος Κετίκογλου, Ηλέκτρα Κόντογλου, Ανθή Κυρτσόγλου, Ζωή Μάντζου, Έφη Μούζη, Όλγα Παπαδοπούλου, Σάνυ Σερεμέτα, Καλλιόπη Σίμου, Μαρία Σίμου, Αλεξία Φωτιάδου, Ιωάννα Χρηστίδου και η Μάγδα Πένσου.

Συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

ü  ώρα 8.30μ.μ./ Βυζαντινό μουσείο

Macka Radif – Christos Kaliotzidis Trio

Η συναυλία περιλαμβάνει διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και νέες συνθέσεις του Χρήστου Καλιοντζίδη και του Θωμά Μελετέα. Μια συναυλία με ροή εναλλαγής ηχοτοπίων που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Παίζουν

Χρήστος Καλιοντζίδης: ποντιακή λύρα

Θωμάς Μελετέας: ούτι

Φοίβος Αποστολίδης: κρουστά

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

ü  ώρα 9.30μ.μ./ Πλατεία Ωρολογίου

Μανώλης Λιδάκης -Σαββέρια Μαργιολά – Θοδωρής Κοτονιάς

Τραγούδια παλιά, όπως: Το τελευταίο ποτηράκι, Εγώ με την αγάπη μάλωσα, Ούτε που ρώτησα, Χαλκίδα, Φύλλα αλκαλικά, Νιώσε με, Άστρα μην με μαλώνετε, Αρετούσα, Και καρτερώ, Για να σε συναντήσω αλλά και νέα «Κύριες…τα σέβη μου», ένα αφιέρωμα σε μεγάλα γυναικεία τραγούδια, έρχονται να φωτίσουν την καλοκαιρινή μας νύχτα.

 

Παίζουν οι μουσικοί

Νίκος Παπαναστασίου: πιάνο, ακορντεόν, ενορχηστρώσεις

Βαγγέλης Ζαρμπούτης: μπουζούκι

Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί

Μιχάλης Ατσάλης: κιθάρα

Νίκος Γύρας: κοντραμπάσο

Θανάσης Αρχανιώτης: τύμπανα

Κώστας Κυριακίδης: ηχοληψία

 

Πέμπτη 20/6

ü  ώρα 8.00μ.μ. /πλατεία Ωρολογίου

Φιλαρμονική Ορχήστρα ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Μαζί θα θυμηθούμε μερικές από τις λαμπρότερες στιγμές της εποχής του ελληνικού μας κινηματογράφου, μαζί με τραγούδια που χάραξαν ιστορία και είναι πάντα «γλυκά» στο άκουσμα …

 

Μέλη της Ορχήστρας

Τρομπέτες: Κώστας Μπατσίλας, Κατερίνα Γκίλινα, Θάνος Ρόμπης, Γιώργος Γιαννουλάκης, Αργύρης Ιωσηφίδης, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Σωκράτης Δεληγιώργης

Κλαρίνα: Δημήτρης Γκαλαίτσης, Βασιλική Μουσένα, Στέργιος Λλόρια, Ειρήνη Μητσιάκου, Ελισάβετ Πατρίκα, Σταμούλα Τσαλέρα, Στάθης Τσιφλίδης, Ανθούλα Φωτοκεχαγιά, Αγγελική Τσικερδάνου

Φλάουτα: Χρήστος Καλφόπουλος, Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Δέσποινα Κούλαλη

Σαξόφωνα άλτο: Θοδωρής Ζαμπάκας, Ησαΐα Μουσένα, Σταυριάννα Κοπαρίδου, Λία Κυριακοπούλου, Μαρία Μπαντόλα , Βάγια Στάθη, Σταυρούλα Στουγιάννου

Σαξόφωνα τενόρο: Κωνσταντίνος Δουμάνης, Γιώργος Κοντοτάσιος

        Αλτικόρνα: Παναγιώτης Τσιγιάννης

Τρομπόνια: Κώστας Τσικερδάνος, Μανώλης Τσικερδάνος, Ξενοφών Κυριακίδης

        Τούμπα: Γιώργος Κοπαρίδης

Κρουστά: Διαμαντής Γιαννουλάκης, Χάρης Ανανιάδης, Χρύσα Ανθούλα, Κωνσταντίνος Αντωνίου, Νικολέτα Αντωνοπούλου, Γεωργία Κόγια, Αθανάσιος Πατρίκας, Γρηγόρης Πολυζόπουλος, Γρηγόρης Στύκας

Κιθάρες: Βαγγέλης Τσίπης, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Σταύρος Κυρυμκύρογλου, Κόγιας Δημήτρης, Ρένια Μπινιόλα, Θωμαή Καραμήτσου, Δαμιανός Μπαρτζώκας, Σάββας Πασχαλίδης, Παύλος Κουλακιώτης, Γιώργος Λιόλιος, Γιάννης  Χατζόπουλος, Ανέστης Παλουκίδης, Ωρίων Τσιαμήτρος, Νίκος  Καρανάσιος, Θωμάς Λαίδης,  Αναστάσης Μπαλτζής, Κωνσταντίνος Δωρής, Φοίβος Ιακωβίδης

Τραγούδι: Αλέξανδρος Σολάκογλου, Μαρία Γιακουμάκου, Μάρα Κάμαλη
Κρουστά: Κωνσταντίνος Κωντοκοτσάκος,  Βαγγέλης Ταγκαλίδης, Αναστασία Μουρατίδου,
Χριστίνα Μπένου

Μπουζούκι: Κώστας  Θεοδωρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης,  Δημήτρης Μπαλτσής

 

Μαέστρος: Βαλάντης Κυριακίδης

 

ü  ώρα 9.00μ.μ./Πλατεία Αγίων Αναργύρων

Σκιαδαρέσες 2024

Οι Σκιαδαρέσες έρχονται στη Βέροια μαζί με τον Φάνη Ζαχόπουλο και τον Χάρη Παρασκευά.

 

Η ομάδα

Η Νίκη παίζει κιθάρα

Η Όλγα παίζει τσέλο, άρπα και όμποε, αλλά όχι σε αυτό το σχήμα

Ο Φάνης παίζει καλύτερη κιθάρα από την Νίκη. 

Στον ήχο ο Κώστας Χαϊκάλης

 

ü  ώρα 10.30μ.μ./ Μπαρμπούτα

Κούπες The Band

Οι Κούπες παίζουν ελληνόφωνο ροκ με παραδοσιακά στοιχεία. Απ’ τη μία το κλαρίνο και η γκάιντα να πρωταγωνιστούν και απ’ την άλλη οι ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με το μπάσο και τα τύμπανα να γκρουβάρουν σε ροκ ρυθμούς, σε παρακινούν να ακολουθήσεις αυτήν την μοναδική ενέργεια, παρέα με την υπέροχη φωνή της Φρειδερίκης.

 

Συντελεστές

Φρειδερίκη Ήργη - φωνή

Μπάμπης Στεφανίδης- κιθάρα - φωνή

Αχιλλέας Παρζίγκα  -κιθάρα - φωνητικά

Δημήτρης Πρωτόγερος -κλαρίνο - γκάιντα

Σάκης Σαράφας-μπάσο

Χρήστος Πολύζος - τύμπανα

 

Παρασκευή 21/6

ü  ώρα 8.00μ.μ. / Βυζαντινό μουσείο

Da capo

Οι Da capo, brass band από την Βέροια, θα παίξουν γνωστές επιτυχίες μεγάλων συνθετών της jazz & swing μουσικής, προσκαλώντας μας για χορό!

 

Μέλη συγκροτήματος

Αναστασία Διαλεκτοπούλου: flute

 Στέργιος Μπουρντένας: clarinetto

 Δημήτρης Κωστόπουλος: clarinetto

 Άννα Παπανίδου: sax-alto

 Λυδία Τσιούχα: sax-alto

 Δημήτρης Τσιγιάννης: trumpet

 Έλενα Βιγκάτο: trumpet

 Φωτεινή-Ελένη Καλφοπούλου: sax-tenore

 Αντώνης Βιγκάτο: horn in F

Μανώλης Τσικερδάνος: trombone

 Παναγιώτης Τσιγιάννης: trombone

 Σταύρος Ευθυμιάδης: baritone

 Γιώργος Αθανασιάδης: bass guitar

 Γιάννης Παπανίδης: drums

 

 Συνεργασία με τον Π.Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

ü  ώρα 9.00μ.μ./ Πλατεία Εληάς

Πάνος Βλάχος

Ο άγνωστος τραγουδοποιός παρουσιάζει τραγούδια του γνωστού ηθοποιού σε ένα αυτοσχέδιο light metal λαϊκοέντεχνοpop πάρτυ με underground στοιχεία ethnic απολιτίκ trip hop.

 

Συντελεστές

Βάϊος Πράπας : μουσική διεύθυνση, κιθάρες, τραγούδι

Αλέξανδρος Κούρος : τύμπανα

Αντωνία Τσολάκη : μπάσο

Φοίβος Μπόζας : σαξόφωνο

Χρήστος Σπηλιόπουλος : τρομπόνι

Κώστας Φόρτσας : πνευστά

Σκηνοθεσία – art Consept : Alkèt Panaguliáh

Χορογραφίες : Gennaro Gatusso

Σχεδιασμός σκηνικών : Luigi Angiàri

Νίκος Κωνσταντάκης, Γιώργος Τσατσούλης: ηχοληψία

Επιμέλεια προγράμματος : Gigi Barolo

 

ü  ώρα 10.30μ.μ./ Προμηθέας- Εβραίικα μνήματα

Κωνσταντής Πιστιόλης

Ο Κωνσταντής με την μπάντα του, συστήνει στο κοινό το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Ξενιτεμένα", ένα μουσικό έργο που εκκινεί από την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική και μέσω του πειραματισμού φτάνει στο τώρα.

 

Συντελεστές

Κωσταντής Πιστιόλης

Βαγγέλης Καζαντζής- ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Ριζόπουλος -κρουστά setup

Κώστας Τσαρούχης -κοντραμπάσο

Νίκος Χριστογιαννόπουλος -επιμέλεια ήχου 

 

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

--------------------------------

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ü  Τρίτη 18.6 έως και Παρασκευή 21.6/ Πλατεία Εληάς

ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ

Ο πειρασμός μεγάλος: Υπάρχει κάτι απόλυτα ακίνητο που περιμένει να φωτογραφηθεί; Μπορείς να μετατρέψεις τον επισκέπτη μιας έκθεσης σε ακροατή; Μπορείς, φωτογραφίζοντας έναν κιθαρίστα να οδηγηθείς στο μαγικό ταξίδι της εκτέλεσής του, να περάσεις απ’ το βλέμμα του στο συναίσθημα ή και στην ψυχή του ακόμη;

Η φωτογραφία μπορεί να αποτυπώσει αυτήν την αόρατη μελωδία, αυτό τον αμυδρό ήχο που υπάρχει πίσω από κάθε στιγμή. Μέσα από τις φωτογραφίες αυτής της έκθεσης, ο επισκέπτης καλείται να γίνει ακροατής των ηχητικών τοπίων που δημιουργούνται στο μυαλό του. Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ο επισκέπτης μετατρέπεται σε αυτόν που ακούει τη σιωπή, αυτόν που αισθάνεται τον αόρατο ρυθμό του κόσμου γύρω του.

 

Βέροια, Εύηχη Πόλη, Ιούνιος 2024.

Μια πόλη που φυλάκισε τους ήχους της μέσα στις φωτογραφίες μας.

 

Συμμετέχουν

Καραγαβριηλίδης Συμεών, Καραμήτρος Ιωάννης, Μαυροκεφαλίδου Ελένη, Ορφανίδου Μαρίνα, Στεφανόπουλος Αντώνης, Στυλπνοπούλου Άσπα, Tριανταφυλλίδου Νίκη.

 

Συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας “Αντίθεσις”

 

ü  Τετάρτη 19.6 έως και Παρασκευή 21.6/ Πλατεία Ωρολογίου

Η πόλη μέσα μας.

Μπορεί η μουσική να καθοδηγεί τα μάτια;

Επέλεξε ένα μουσικό κομμάτι, όποιο θες. Είτε γιατί το αγαπάς, είτε γιατί είναι το καταφύγιό σου, είτε γιατί σε ταξιδεύει, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Φόρεσε τα ακουστικά σου, βάλε το κομμάτι στο repeat και βγες στην πόλη. Την ίδια πόλη που περπατάς κάθε μέρα. Αλλά τώρα αλλιώς. Μια συνθήκη απομόνωσης να συνυπάρχει με μια συνθήκη καθημερινότητας. Και με μια κάμερα στο χέρι. Πού σε οδηγεί; Τι θα προκύψει από όλο αυτό;

Μαθητές του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου «Αμήχανοι» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας συμμετέχουν σε ένα Project - έρευνα και μας καταθέτουν τις εικόνες που προκύπτουν από τις προσωπικές τους «διαδρομές».

Μουσική, κάμερα, πάμε!

 

Επιμέλεια :Τάσος Θώμογλου

Συνεργασία με τις ομάδες φωτογραφίας  θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας «ΑΜΗΧΑΝΟΙ»

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τετάρτη 19.6 και Πέμπτη 20.6 / Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

ü  ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ -ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Εργαστήρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών σε ζητήματα  65+ και ΑμεΑ

Με “όχημα” την τέχνη του μουσικού θεάτρου, τη μουσική, το θέατρο και την κίνηση, αντλώντας και συνδυάζοντας υλικά́ και εργαλεία από́ τις παραπάνω τέχνες, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για ένα περισσότερο συμπεριληπτικό́ και προσβάσιμο τρόπο στον σχεδιασμό́, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ενήλικες 65+ και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), με μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στις κοινότητες και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας, ένταξης και αποδοχής.

Υλοποίηση δράσεων 65+: Κατερίνα Νταμάνη (εκπαιδευτικός μουσικής), Αντώνης Πριμηκύρης (εκπαιδευτικός θεάτρου)

Σχεδιασμός δράσεων 65+: Κική Κέρζελη, Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

 

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης:

Τετάρτη 19 Ιουνίου

16.00 - 18.00: Εργαστήριο 1

18.00 - 20.00: Εργαστήριο 2

Πέμπτη 20 Ιουνίου

16.00 - 18.00: Εργαστήριο 3

18.00 - 20.00: Εργαστήριο 4

 

Συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

 

 ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΑΛΣΟΣ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 

1.7, ώρα 9.30μ.μ.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους συνθέτες – ερμηνευτές του σήμερα, έρχεται αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει με ρυθμούς και μελωδίες την Βέροια την Δευτέρα 1 Ιουλίου στο θέατρο άλσους «Μελίνα Μερκούρη», με τραγούδια που αγαπήθηκαν εδώ και 2,5 δεκαετίες! 

Παραγωγή: Ιωάννης Τρουλλινός – LifeWorks Productions 

Γενική είσοδος: 16€

 

4.7, ώρα 9.30μ.μ.

Διάλεξε το Θάνατο σου Αγάπη μου

Το έργο «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» αποτελεί διασκευή του έργου

 «Το Διπλό Παιχνίδι» του  Ρ. Τομά. Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του 

πολυβραβευμένου συγγραφέα σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση

Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν 

θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, 

Πηνελόπη Αναστασοπούλου,  Γιώργο Γεροντιδάκη  και  Πάνο Σταθακόπουλο. 

Παραγωγή: ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ-ΤΑΓΑΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Ε

Είσοδος: 23€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 18€   

 

5.7, ώρα 8.30μ.μ.

Η Μάσα και ο Αρκούδος

Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα

Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα!  Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλιά της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους. Φορέστε τα γιορτινά σας και ετοιμαστείτε για πάρτυ! Η Μάσα και ο Αρκούδος μας καλωσορίζουν στην μεγάλη τους γιορτή!

Παραγωγή: Kolossaion Productions 

Είσοδος: 13€, Προπώληση : 12€

 

8.7, ώρα 9.00μ.μ.

Διδυμάνες

Το έργο εμπεριέχει επτά πρωτότυπες πολυφωνικές επεξεργασίες ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών. Τα τραγούδια που επιλέχθηκαν και τα οποία έχουν υποστεί πολλές επεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσουν ως νέος, σύγχρονος ήχος μέσα στο έργο, είναι κατά κύριο λόγο από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, αλλά και από τις περιοχές των Παξών και της Κρήτης. Το κοινό τους χαρακτηριστικό, πέραν του ότι προέρχονται από την ελληνική μουσική παράδοση, είναι η δυνατότητα που μου παρείχαν να δημιουργήσω πάνω στο μελωδικό καμβά τους ένα ηχόχρωμα και μια αίσθηση που να παραπέμπει σε χορικά αρχαίας τραγωδίας, εξού και η αποκλειστική χρήση φωνών και κρουστών στα περισσότερα απ’ αυτά.

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€, ΑμΕΑ, άνεργοι, άνω των 67, παιδιά κάτω των 18, φοιτητές: 8€

10.7, ώρα 9.00μ.μ.     

Ο εγωιστής γίγαντας  του Όσκαρ Ουάϊλντ

Μια παράσταση που απευθύνεται στον Γίγαντα που κρύβουμε μέσα μας και στον που κρύβουμε μέσα μας και στους Γίγαντες εκεί έξω. Σε όλους και όλες που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή και ο θυμός θόλωσε το μυαλό τους. Στον πανέμορφο κήπο του Γίγαντα, που ανθίζουν κάθε λογής λουλούδια, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, καθώς δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος. Όταν ο γίγαντας επιστρέφει, θυμώνει και διώχνει τα παιδιά, χτίζοντας έναν πελώριο τοίχο. Ερημιά και Χειμώνας θα επικρατήσει στον κήπο. Μέχρι που μια μέρα... η καρδιά του Γίγαντα θα πλημμυρίσει για πρώτη φορά από αγάπη και ο κήπος θα γεμίσει ξανά από χαρούμενα παιδιά.

Παραγωγή:  Μικρός Βορράς

Είσοδος:  προπώληση: 10€,  ταμείο: 12€

 

12.7, ώρα 9.30 μ.μ.

Σμύρνη μου αγαπημένη In Concert!

Γλυκερία – Παντελής Θαλασσινός – Ανδρέας Κατσιγιάννης και Εστουδιαντίνα – Θοδωρής Μέρμηγκας και Σοφία Μέρμηγκα

Μια συναυλία με αρώματα από την αγαπημένη μας Σμύρνη. Με πρωτότυπα τραγούδια του Ανδρέα Κατσιγιάννη αλλά και όλα τα πολυαγαπημένα παραδοσιακά. Μια συναυλία - ταξίδι στην αγαπημένη μας Σμύρνη.

Παραγωγή: WE PRODUCTION -ΠEPAKHΣ EYAΓΓEΛOΣ KAI ΣIA EE

Είσοδος: γενική: 20€, Φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 15€

 

13.7, ώρα 9.00 μ.μ.

Γλυκομιλιά

Ομάδες Λυκείου και Φοιτητών «Ορίζοντες» & «Πρώτη Πράξη»

Να μιλάς γλυκά και όμορφα, είναι παράδοση. Να μιλάς με πόνο και μαράζι, είναι παράδοση. Να τραγουδάς και να χορεύεις για όλο τον ντουνιά, είναι παράδοση. Να ανεβαίνεις στο Άλσος, με 45 νέους και νέες, πιασμένους χέρι-χέρι, σκασμένους από αγάπη για το θέατρο, είναι κι αυτό παράδοση! Και οι παραδόσεις δεν πρέπει να σπάνε! Στο θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, θα ευφράνουμε τις ψυχές μας και θα βουρκώσουμε τα μάτια μας. Κοπιάστε!

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Παραγωγή:  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ -ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Είσοδος: 5€

 

15.7, ώρα 9.00μ.μ.

Χιονάτη into the woods   

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. που ζωντανεύει επί σκηνής την ιστορία της αγαπημένης πριγκίπισσας των παιδιών, της Χιονάτης, με ευφάνταστες γιγάντιες μάσκες, ευρηματικά σκηνικά και περίτεχνα κουστούμια.

Παραγωγή: ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 

Είσοδος: 10€

 

 

16.7, ώρα 9.15μ.μ.

Μπαμπάδες με ρούμι   

Η θρυλική νεοελληνική κωμωδία  των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα Τα  τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

είσοδος: 20€, προπώληση: 18€ Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό ΑΜΕΑ, πολυτέκνων: 18€

 

17.7, ώρα 8.30μ.μ.

Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες The Show

Οι αγαπημένοι Μικροί Κύριοι και οι αγαπημένες Μικρές Κυρίες καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα talent show με εσάς κριτή! Όπως πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους δίνουν χρώμα αλλά και μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους. Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες συνεργάζονται, αλληλοϋποστηρίζονται και στέλνουν πάντα το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει». Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί, δίνει ο καθένας τη δική του πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα της ζωής και αποφασίζει  τελικά ποιος τα καταφέρνει καλύτερα στο τραγούδι!

Παραγωγή: Yuppitheater

Είσοδος: από 11€

 

19.7, ώρα 9.00μ.μ.

Σεσουάρ για δολοφόνους

Η διαδραστική δημοφιλής κωμωδία εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «Studio Antony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε φορά το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!  Ποιος είναι λοιπόν ο δολοφόνος της Αμαλίας Τσαλίκογλου; 

Παραγωγή: ΦΙΛΟΘΕΑΤΟΝ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Είσοδος: γενική 20€, φοιτητικό, ανέργων και άνω των 65: 17€, παιδικό 15€

 

25.7, ώρα 9.00μ.μ.

Άμλετ

Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός .Ένα κείμενο διαχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Με όχημα την μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, δίχως πραγματικές σχέσεις και φιλίες, ένας κόσμος σκοπιμοτήτων και ιδιοτέλειας. Σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τον  Αναστάση Ροϊλό στον ρόλο του Άμλετ.

Παραγωγή: ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ Ε.Ε

Είσοδος: 17€, 18€, 20€, 22€

 

19.8, ώρα 8.30μ.μ.

Scooby-Doo 

Ο Σκούμπυ και η παρέα του αποφασίζουν να περάσουν το απόγευμά τους στο Θέατρο αλλά τα πράγματα θα καταλήξουν εντελώς διαφορετικά. Η παράσταση αναβάλλεται και αυτό θα τους οδηγήσει στο να γνωρίσουν ανθρώπους και καταστάσεις που δεν είχαν στο πρόγραμμα τους. Ένα νέο μυστήριο ξεκινάει!

Παραγωγή: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Είσοδος: 8€

 

26.8, ώρα 9.30μ.μ.

Έλενα Παπαρίζου

Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η μοναδική Έλενα Παπαρίζου, η «Number on» diva της pop, θα δημιουργήσει το πιο όμορφο πάρτι για τους πιστούς θαυμαστές της, στις συναυλίες που θα δώσει σε όλη τη χώρα. Η δημοφιλής pop star, που με κάθε της εμφάνιση αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της, σταθερή στο ραντεβού της με το κοινό της, ετοιμάζει και για φέτος το καλοκαίρι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για ανεπανάληπτες μουσικές 

βραδιές

Παραγωγή: GALAXIAS LIVE PRODUCTIONS I.K.E

Γενική είσοδος:  20€

 

31.8, ώρα 9.30μ.μ.

Γιάννης Κότσιρας

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρού Του Νότου και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, έρχεται για μία μοναδική συναυλία στη Βέροια, στο Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 21:30.

Παραγωγή - Διοργάνωση: LETITGO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€

 

2.9 ώρα 9.00μ.μ.

Αμέτι Μουχαμέτι   

Έξι ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας, ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Έρωτες, περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις σε μια ρεαλιστική ιστορία με βασικό συστατικό της την παράδοσή μας σε όλα. 

Παραγωγή: GMAKRIS PRODUCTIONS ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ

Είσοδος: 18€, προπώληση 14€,φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, άνω των 65: 12€

 

4.9, ώρα 9.00μ.μ.

Μαρίκα με είπανε-Μαρίκα με βγάλανε

Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού 

Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Οδυσσέας Ιωάννου δημιουργούν ένα μουσικό όσο και θεατρικό έργο αφιερωμένο στις γυναίκες του Λαϊκού Τραγουδιού, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη. Περιέχει πρωτότυπα τραγούδια γραμμένα από τον Γιώργο Ανδρέου, αλλά και πολλά τραγούδια - ορόσημα από την πολύτιμη Ιστορία του Λαϊκού μας τραγουδιού.

Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδος – ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Είσοδος:  προπώληση μέσω ηλεκτρονικής αγοράς και ταμεία (έως και μια μέρα πριν την παράσταση): 15€, κανονικό εισιτήριο : 17 €, φοιτητικό/ μαθητικό, άνω των 65: 13€, δάσκαλοι & καθηγητές/ ομαδικό(20 άτομα): 11€, Άνεργοι (περιοδεία): 9€, ΑμεΑ & συνοδοί ΑμεΑ: 8€

 

13.9, ώρα 9.00μ.μ.

Ιουλία Καραπατάκη

Η χαμογελαστή και γεμάτη ενέργεια Ιουλία, μαζί με τη μπάντα της, μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις! Το πρόγραμμα που επιλέγει με σεβασμό και πολλή αγάπη δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα της. Θα ακούσουμε διασκευές, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια αλλά και κάποια δικά της.

Παραγωγή: ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΕΛΙΔΟΥ

 

ΒΕΡΟΙΑ Ι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ Ι 4ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2024

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Το κινητό μουσικό περίπτερο η κινητή σκηνή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί μικρά μουσικά σχήματα. Στήνεται μέσα στον κόσμο με σκοπό να προσφέρει την χαρά που η μουσική δίνει και να προβάλλει νέα μουσικά  ταλέντα. Θα το συναντήσουμε στους πεζόδρομους και αλλού…

 7 συναυλίες, 22 μουσικοί θα βρεθούν ξαφνικά στα στέκια μας Αύγουστο και Σεπτέμβριο με ώρα έναρξης 8.30μ.μ.!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

 

21 Αυγούστου

ΛΑΚΙΡΝΤΙ

Οι Λακιρντί είναι ένα τετραμελές λαϊκορεμπέτικο σχήμα που δημιουργήθηκε το 2020, με βάση του τη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από την Ηλέκτρα Καράλη στο τραγούδι, τον Παντελή Μπατή στο μπουζούκι και στο τραγούδι, τον Κωνσταντίνος Γκρανόπουλος στη κιθάρα και στο τραγούδι και τη Λένα Καραγιαννίδου στο ακορντεόν. Εκτός από το λαϊκό και το ρεμπέτικο ρεπερτόριο εισέρχονται και στη γκάμα του παραδοσιακού ιδιώματος. Μετράνε πλήθος συναυλιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και περιξ καθώς έχουν πάρει μέρος και σε διάφορα φεστιβάλ. Στα σκαριά, επίσης, είναι και κάποιες

μελλοντικές ηχογραφήσεις με δικές τους δημιουργίες 


Συντελεστές

Ηλέκτρα Καράλη – τραγούδι

Παντελής Μπατής – μπουζούκι, τραγούδι

Κωνσταντίνος Γκρανόπουλος  –

Λένα Καραγιαννίδου – ακορντεόν

 

https://www.youtube.com/watch?v=k0BD2MxGhvs
https://www.youtube.com/watch?v=E0vratu7FW4
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

23 Αυγούστου

ΒΟΥΚΙΝΟ

Οι Βούκινο είναι μια κομπανία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους ένωσε 5 χρόνια πριν και η φιλία τούς κράτησε μαζί μέχρι και σήμερα. Λαϊκοί και παραδοσιακοί ρυθμοί, ρεμπέτικες επιρροές αλλά και μια βαθιά αγάπη για την ραπ είναι η μουσική τους ταυτότητα, πάντα σε μια προσπάθεια να εκφραστούν ελεύθερα. Κατά τη διάρκεια της μουσικής τους διαδρομής, έχουν εμφανιστεί σε μικρά και μεγάλα μουσικά στέκια

 της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, καθώς και σε φεστιβάλ. 

Συντελεστές

Γιάννης Μπουζούκης - κιθάρα, φωνή

Λένα Καραγιαννίδου - ακορντεόν

Γεωργία Χασιώτη - φωνή

Βασίλης Καπιτανίδης - μπουζούκι , φωνή

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27 Αυγούστου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ

Ο Χρήστος Κούρτογλου ανεβαίνει στη σκηνή με επιλογές από την ποπ και μουσικοθεατρική σκηνή (Όμορφη Πτώση, Ας Γελάμε Συχνά, Part Of Your World, Η Μέρα Μίας Μαίρης, Όχι Πια Έρωτες κ.α) καθώς και με δικά του τραγούδια από τις πρόσφατες κυκλοφορίες του (Πάμε Να Φύγουμε, Λαβύρινθοι, Οι Τ(ρ)όποι Του Κόσμου κ.α). Με παρέα του κομμάτια και τις ιστορίες τους που προσφέρουν μία αντίθεση δράματος-χιούμορ προσπαθεί να μας συστηθεί δημιουργώντας ένα προσωπικό και τολμηρό κολάζ ήχων και συναισθημάτων. Στη σκηνή μαζί του ο μουσικός Αλέξης Στενάκης.


Συντελεστές

Χρήστος Κούρτογλου -

Αλέξης Στενάκης –

 

 https://www.youtube.com/channel/UCmvL66TxXoNy61zoDWlAC4Q

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30 Αυγούστου

SWING TALES 4 ΑΤΟΜΑ

Οι Swing Tales δημιουργήθηκαν το 2023 στη Θεσσαλονίκη με την Ελευθερία Μπαργιώτα στα φωνητικά, τον Δημήτρη Τσέλιο στο σαξόφωνο, τον Νίκο Τάρα στο πιάνο, τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο και τον Στέργιο Κόια στα τύμπανα.

Όλα τα μέλη της μπάντας είναι ενεργοί μουσικοί της πόλης με μεγάλη εμπειρία από live εμφανίσεις και παραστάσεις.

Η ιδέα της μπάντας ήταν να δημιουργηθεί μια σύσταση που να μπορεί να υποστηρίξει  μουσικά τις χορευτικές ομάδες που ασχολούνται με το Swing, το Lindy hop, το Charleston κ.α

Έκτοτε έχουν διοργανώσει πολλά events και parties με πλήθος από χορευτές και καλλιτέχνες που ασχολούνται με το Swing, έχουν συμμετάσχει στο Swinging Europe Network Annual Conference 2023 και έχουν έρθει αρκετές φορές σε σύμπραξη με τη σχολή χορού Swing Academy που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. 

Oι Swing Tales έμφανίζονται και ανεξάρτητα από τις χορευτικές ομάδες σε διάφορα bar και events πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τη μουσική.


Συντελεστές

Ελευθερία Μπαργιώτα – τραγούδι

Δημήτρης Τσέλιος - σαξόφωνο

Αγαμέμνονας Μάρδας – κοντραμπάσο

Στέργιο Κόια - τύμπανα

 

https://www.youtube.com/watch?v=sPAuN46fdes

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6 Σεπτεμβρίου

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ

Η Βεροιώτισσα Ελένη Μπουσμαλή, είναι μουσικός και τραγουδοποιός που ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ήδη συμπληρώσει δώδεκα χρόνια ζωντανών εμφανίσεων και έχοντας κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς της δίσκους, μαζί με τις επί χρόνια συνεργάτιδές της Σοφία Βουλγαρίδου (ακορντεόν) και Ντίνα Σαρατζή (τσέλο), προτείνουν στο μουσικό ακροατήριο ένα μελωδικό ταξίδι στο χωροχρόνο , με σύμμαχο τον δυναμισμό , το χιούμορ αλλά κυρίως την ευαισθησία, με τελικό προορισμό την ψυχική ανάταση και την επικοινωνία. 

Το μουσικό αποτύπωμα αυτής της διαδρομής ξεφεύγει από την πεπατημένη και έχει ως στόχο , όχι μόνο την αλληλεπίδραση και την ψυχαγωγία αλλά και το αυθόρμητο γιορτάσι στο οποίο πάντα καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι των παραστάσεών τους, πάνω αλλά και κάτω απ’ τη σκηνή Στα προγράμματά τους είναι εμφανείς οι μουσικές τους επιρροές, καθώς καταφέρνουν να παντρεύουν «εντέχνως» αγαπημένα – από το ευρύ κοινό- τραγούδια της λαϊκής μας κληρονομιάς με το σύγχρονο ελληνικό ποιοτικό τραγούδι.


Συντελεστές

Ελένη Μπουσμαλή -

Σοφία Βουλγαρίδου- ακορντεόν

Ντίνα Σαρατζή- τσέλο

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9 Σεπτεμβρίου

VELVET TRIO

Οι Velvet Trio είναι μια τριμελής μπάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από τη Νατάσα Παυλίδου στη φωνή, τον Τάσο Κορκόβελο στα πλήκτρα και τη Σοφία Μωυσιάδου στο σαξόφωνο. Δραστηριοποιούνται ως μπάντα στην τοπική σκηνή τα τελευταία 5 χρόνια, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.

Το ρεπερτόριο τους διαμορφώνεται από διάφορα μουσικά είδη, όπως jazz standards, σύγχρονη pop/soul και διασκευές κομματιών σε latin ύφος. Στη μεγάλη γκάμα κομματιών που διαθέτουν, θα ακούσετε κομμάτια των Amy Winehouse, Stevie

Wonder, Beatles, Sting, Aretha Franklin κ.α

Στις μουσικές τους επιλογές, συμπεριλαμβάνονται και διεθνή κομμάτια σε γλώσσες όπως ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.


Συντελεστές

Νατάσα Παυλίδου-τραγούδι

Τάσος Κορκόβελος - πλήκτρα

Σοφία Μωυσιάδου - σεξόφωνο

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11 Σεπτεμβρίου

Duo ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΚΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Τικτόπουλος και ο Γιώργος Φωκάς, το αγαπημένο μουσικό δίδυμο της Θεσσαλονίκης, έρχονται στην πόλη μας για μια και μοναδική εμφάνιση και ερμηνεύουν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα, προσφέροντας μας ένα acoustic live show γεμάτο θετική ενέργεια,

δυναμισμό και ανεβασμένη διάθεση.

Αυστηρά για απαιτητικούς ακροατές!


Συντελεστές

Γιώργος Φωκάς -

Δημήτρης Τικτόπουλος  -

 

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=U82ZDYijrw0

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


 ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024 ΙΙ Κ.Ε.Π.Α: σαν ΣΤΑΡ του θερινού σινεμά, 3ος χρόνος

7 βραδιές με βραβευμένες ταινίες με δωρεάν είσοδο!

 

Πέμπτη 1  έως και Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΣΤΑΡ της πόλης, διοργανώνουν 7 βραδιές θερινού σινεμά, με 7 αξιόλογες, σύγχρονες, βραβευμένες ταινίες της 7ης τέχνης, από την Πέμπτη 1 έως και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 20234.

Οι προβολές που είναι ελεύθερες για το κοινό με απαραίτητη όμως κάρτα εισόδου, θα ξεκινούν στις 9.00 μ.μ. στην ανθισμένη, δροσερή  ταράτσα του «Σταρ».

Για τις κάρτες ελευθέρας, αυστηρά προσωπικές, πληροφορίες, διάθεση στην γραμματεία της Κ.Ε.Π.Α., 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, στο τηλέφωνο 2331078100, από την Παρασκευή 13.7, ώρες 8.30π.μ. – 2.30μ.μ.

Πέμπτη 1 Αυγούστου

MAFIA MAMMA ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Ιταλία 2023

Είδος: Κωμωδία

Ηθοποιοί: Τόνι Κολέτ, Μόνικα Μπελούτσι, Αλεσάντρο Μπρεσανέλο, Εντουάρντο Σκαρπέτα, Τόμι Ρότζερ

Σκηνοθεσία: Κάθριν Χάρντγουικ

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη

Υπόθεση: Ο παππούς μιας Αμερικανίδας με ιταλικές ρίζες πεθαίνει και στο περιθώριο της κηδείας του στη Ρώμη μαθαίνει ότι ήταν και αρχιμαφιόζος που την έχει ήδη προορίσει στην θέση του. Υπερδόση Τόνι Κολέτ στην εγχώρια διανομή, για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη εβδομάδα, και δεν είναι πια διόλου αστείο.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=FD1YoZ35rHA

 

Παρασκευή 2 Αυγούστου

OPPENHEIMER (ΟΠΕΝΧΑΪΜΕΡ) Αγγλία & ΗΠΑ 2023

Είδος: Δράμα

Ηθοποιοί: Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Olivia Thirlby, Jack Quaid, Kenneth Branagh, Casey Affleck, Dane DeHaan, Gary Oldman

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Διακρίσεις: OSCAR Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης σκηνοθεσίας, Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου,  B’ Γυναικείου Ρόλου, Σχεδιασμού κοστουμιών, Καλύτερου ήχου, Πρωτότυπης μουσικής, Προσαρμοσμένου σεναρίου, Όσκαρ B’ Ανδρικού Ρόλου, Makeup and Hairstyling, Σχεδιασμού παραγωγής, Καλύτερου μοντάζ, Διεύθυνσης φωτογραφίας

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 12 ετών

Υπόθεση: Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=bK6ldnjE3Y0

 

 

Σάββατο 3 Αυγούστου

NAPOLEON Αγγλία & ΗΠΑ 2023

Είδος: Περιπέτεια- Δράσης

Ηθοποιοί: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles, Rupert Everett, Ludivine Sagnier, Mark Bonnar, Tahar Rahim, Ian McNeice, Catherine Walker, Paul Rhys, Matthew Needham, Youssef Kerkour, John Hollingworth, Scott Handy 

Σκηνοθεσία: Ridley Scott 

Διακρίσεις:  OSCAR Σχεδιασμού κοστουμιών, Σχεδιασμού παραγωγής, Visual Effects

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 15 ετών

Υπόθεση:  Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, τη Ζοζεφίν, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=OAZWXUkrjPc

 

Κυριακή 4 Αυγούστου

KILLERS OF THE FLOWER MOON (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) ΗΠΑ 2023

Είδος: Δράμα

Ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Brendan Fraser, John Lithgow, Jesse Plemons, Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd

Σκηνοθεσία: Martin Scorsese 

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 15 ετών

Υπόθεση: Στην Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα, το πετρέλαιο αποφέρει αμύθητα πλούτη στη φυλή των Όσεϊτζ, που γίνονται από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο μέσα σε μία στιγμή. Ο αμύθητος πλούτος των αυτόχθονων Αμερικανών προσελκύει παρείσακτους λευκούς που χειραγωγούν, εκβιάζουν και κλέβουν τις περιουσίες των Όσεϊτζ για να καταλήξουν σε δολοφονίες.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=26qI-edaK0o

Δευτέρα 5 Αυγούστου

ΡΑΦΤΗΣ Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, 2020

Είδος: Κωμωδία/Δράμα

Ηθοποιοί: Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλα Κουλίεβα, Στάθης Σταμουλακάτος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δάφνη Μιχοπούλου 

Σκηνοθεσία: Σόνια Λίζα Κέντερμαν 

Υπόθεση: Μια αργοπορημένη ενηλικίωση ενός εκκεντρικού και λίγο αλαφροΐσκιωτου Ράφτη που ζει απομονωμένος στο μικρόκοσμο του οικογενειακού ραφτάδικου. Στα πρόθυρα να τα χάσει όλα, παίρνει επιτέλους φόρα: με ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, επανεφεύρει τη ζωή και την τέχνη του. Αλλάζει τις νύφες στα Καμίνια και ερωτεύεται για πρώτη φορά στα 50.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=8IH2v_B6GXw

 

Τρίτη 6 Αυγούστου

ΘEE MOY, TI ΣOY KANAME; (Qu'est-ce qu'on a tous fait au bon Dieu?) Γαλλία 2014

(επετειακή προβολή 10ετών)

Είδος: Κωμωδία

Ηθοποιοί: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν

Υπόθεση: H Mαρί και ο Κλοντ Βερνέιγ είναι ένα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, που έχουν τέσσερις υπέροχες κόρες. Οι τρεις από αυτές, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, η Λορ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι! Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια... ο Σάρλ είναι από την Αφρική. Ξεκαρδιστικές σκηνές με τη Μαρί να έχει πέσει σε κατάθλιψη και τον Κλοντ να προσπαθεί να σαμποτάρει το γάμο.

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=Uwp6HozoVVk

 

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Η ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΠΑΜΠ (The Old Oak) Ην. Βασίλειο 2023

ΕίδοςΔράμα 

Ηθοποιοί: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson, Trevor Fox, Chris McGlade, Col Tait, Jordan Louis

Σκηνοθεσία: Ken Loach

Διακρίσεις: Υποψήφια για Bafta καλύτερης βρετανικής ταινίας, Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Κανών, Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη άνω των 12 ετών

Υπόθεση: Το «Old Oak» είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Ντέιβ Τέρνερ) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Έμπλα Μαρί). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη;

Official Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=YqO9s71lHLo

 

 

 BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ |25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Thessaloniki Documentary Festival

27,28,29, 30 Σεπτεμβρίου 2024

Αντωνιάδειος Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών

Είσοδος ελεύθερη!

 

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης οργανώνει προβολές σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας με τη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, κάνοντας διαθέσιμο ένα σημαντικό  μέρος του ελληνικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής αποκέντρωσης μεταφέρει το κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής σε πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων, σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και με τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Σε αυτό το πλαίσιο η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και φιλοξενεί τα παρακάτω Ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο:

 

Παρασκευή 27.9

8:00μ.μ.

Αρμάνοι oι Βλάχοι (52᾽)

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καμάκας

Ένα ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Καμάκα, το οποίο αναδεικνύει την προσφορά των Βλαχόφωνων Ελλήνων σε κομβικά σημεία της ελληνικής ιστορίας και έρχεται να απαντήσει σε ένα καίριο ερώτημα: Πώς γίνεται η λέξη «Βλάχος» να χρησιμοποιείται ως «βλάχος» και να είναι συνυφασμένη με τον άξεστο, τον χωριάτη, τον απολίτιστο...

Μουσική: Alkyone

Trailer: https://vimeo.com/915295699

 

9:00μ.μ.

142 Χρόνια (74')

Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου

Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται καταδικασμένοι χιλιάδες πρόσφυγες ως διακινητές. Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια για να σωθούν 3 αθώοι άνθρωποι. Ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε 142 χρόνια φυλάκισης και οι άλλοι δύο σε 50. Σε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, θα δικαιωθεί ο αγώνας τους για την ελευθερία;

Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=Fa6PfIHo0u4

 

 

Σάββατο 28.9

 

8:00μ.μ.

Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες (72᾽)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ινδαρές

Η υπόθεση εμπρησμού ενός πατρογονικού πύργου στο Λειβάρτζι Καλαβρύτων έρχεται στο φως μέσω κάποιων χειρογράφων. Ο έρωτας της Ελένης και του Λιμάζαγα, λίγο πριν από την Επανάσταση του 1821, και μια γονική κατάρα, στοιχειώνουν την ιστορία της οικογένειας και του χωριού. Το δημοτικό τραγούδι της Ελένης οδηγεί την αναψηλάφηση ενός παρελθόντος που μοιάζει με παραμύθι.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5N2d5FJrmQw

 

9:30μ.μ.

ΛΑΪΚΟΙ ΒΑΡΔΟΙ (109᾽)

Σκηνοθεσία: Θάνος Κουτσανδρέας 

Μέσα από την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Λαϊκοί βάρδοι, ο Πάνος Γεραμάνης παρουσιάζει τους σπουδαιότερους και συχνά ξεχασμένους ήρωες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Ένα παλίμψηστο της μουσικής λαϊκής μας παράδοσης, το οποίο συνοδεύεται από τις παιδικές του αναμνήσεις και τα πρώτα χρόνια της πορείας του στις εφημερίδες και στο ραδιόφωνο.

Trailer: https://www.filmfestival.gr/el/movie/movie/15536

 

Κυριακή 29.9

 

7:00μ.μ.

Εκείνη τη Μέρα (39´)

Σκηνοθεσία: Στρατής Βογιατζής, Δημήτρης Κούρτης

Στο ντοκιμαντέρ Εκείνη τη μέρα συνυφαίνονται η καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια το 2021 με την αναγέννηση και η συλλογική μνήμη του τόπου με τη δημιουργία μίας παράστασης μουσικού θεάτρου, όπως προέκυψε από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με κατοίκους της περιοχής. Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου.

Παραγωγή: Εθνική Λυρική Σκηνή 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PzUt61nXQ_o

 

8:00μ.μ.

Λώξη (87᾽)

Σκηνοθεσία: Θανάσης Καφετζής, Δημήτρης Ζάχος

Η Λωξάνδρα, ένα κορίτσι με σύνδρομο Down, καλείται να συμμετάσχει στη νέα παραγωγή στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η μητέρα της αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση, θεωρώντας ότι είναι για το καλό της κόρης της. Η Λωξάνδρα θα παλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Θα τα καταφέρει;

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zzt7RdN4RXI

 

 

Δευτέρα 30.9

 

7:00μ.μ.

Οι Ελευσίνιοι (108᾽)

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κουτσάφτης

Η δυναμική προσωπογραφία της Ελευσίνας υπό τύπον μωσαϊκού, θησαυρίζοντας και τοποθετώντας στο πλαίσιο μιας μεγάλης αφήγησης τις μικροϊστορίες των κατοίκων για τη ζωή και τη σχέση τους με την πόλη.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sxMX7L6TiQA

 

9:00μ.μ.

Αδέσποτα κορμιά (109᾽)

Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου

Η Ρόμπιν είναι έγκυος, αλλά δε θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα θέλει αλλά δεν μπορεί. H Κική θέλει απλώς να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όμως η άμβλωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ευθανασία αντίστοιχα δεν είναι νόμιμες στις χώρες τους. Τα Αδέσποτα κορμιά εξερευνούν τη σωματική αυτονομία σε μια Ευρώπη, όπου επιτρέπεται να ταξιδέψεις, να εργαστείς, να καταναλώσεις ελεύθερα αλλά όχι απαραίτητα να ζήσεις ή να πεθάνεις όπως επιθυμείς.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MMwhHhvMhTM

 

 

 ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2024 ΙΙ 1Ο VERIA FAMILY FEST 

Εκεί που η τέχνη συναντά την ψυχαγωγία!

 

Ένα διήμερο φεστιβάλ στην πόλη μας που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ολόκληρη την οικογένεια, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες! Σκοπός της διεξαγωγής του παιδικού φεστιβάλ είναι μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων να περάσει ουσιαστικά μηνύματα για την ασφάλεια τις τέχνες και τον πολιτισμό μας.

Κυνήγι θησαυρού, πλανητάριο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοχορευτικά δρώμενα, πρώτες βοήθειες για παιδιά,  δημιουργικά εργαστήρια, face painting, messy play μαγειρική για παιδιά, παιδική μουσικολογία, αναβίωση  παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, live party και πολλές άλλες. 

Διοργάνωση : Δήμος Βέροιας /Δημοτική Κοινότητα – ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας 

Με τη συνεργασία: ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη - Σύλλογος Ζαχαροπλαστών  Βέροιας – Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας  - ΕΠΑΛ Βέροιας - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός /Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας

 

πού; πάρκο Αγίων Αναργύρων

πότε; Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

 

Σάββατο 7.9.2024

10.00π.μ. 

Παιδιά ζαχαροπλάστες :Βουτάμε βουτυρένια μπισκότα στη σοκολάτα, τα στολίζουμε και τα απολαμβάνουμε!

Κινητή βιβλιοθήκη: Διάλεξε βιβλίο, κάθισε στις μαξιλάρες και διάβασε!

Εργαστήρι Κοσμήματος:  Άκουσε, πρόσεξε και κατασκεύασε το δικό σου πρωτότυπο κόσμημα και φόρεσέ το με χαρά!

Πρώτες βοήθειες για παιδιά : Μαζί θα μάθουμε και θα εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε δύσκολες στιγμές.

Θεατρικό παιχνίδι Θα τρέξουμε, θα ιδρώσουμε, θα παίξουμε και μπορεί να κάνουμε και παράσταση!

18.00 

Πλανητάριο: το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του –μια ειδική κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, που προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Μαζί θ’ ανακαλύψουμε το διάστημα!

18.30 

•Κουκλοθέατρο : “Ποιος θα σώσει τις εποχές;” της Σοφίας Παυλίδου με κούκλες και φωνές δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας σχολείου να υποδύονται την άνοιξη, το χειμώνα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο σε μια τρυφερή ιστορία.

•Μουσικοκινητική :Έλα να νιώσεις τη μουσική με τη κίνηση μέσω του παιχνιδιού. Άκουσε, τραγούδησε, φτιάξε ήχους με όργανα, εκφράσου!

19.30 

Κινητή βιβλιοθήκη: Διάλεξε βιβλίο, κάθισε στις μαξιλάρες και διάβασε! Θα σου διαβάσουμε κι εμείς…

 

20.30  

Ο Καραγκιόζης στη Συννεφούπολη!: Οι πρωταγωνιστές μας δύο δούλοι, που μετά από περιπλάνηση φτάνουν στην χώρα των πουλιών και όλοι μαζί προσπαθούν να χτίσουν στα σύννεφα έναν τόπο όμορφο και ειρηνικό. Μια διασκευή του έργου "ΟΡΝΙΘΕΣ", που διασταυρώνονται οι λαϊκοί ήρωες του θεάτρου σκιών με τα πρόσωπα της Αριστοφανικής κωμωδίας. Τώρα οι πρωταγωνιστές είναι ο Καρα-Πεισθέταιρος κι ο φίλος του ο Χατζη Ευελπίδης...

 

Κυριακή 8.9.2024

9.30  

Κυνήγι θησαυρού:  Εγγραφές και δημιουργία ομάδων 10.30 :  Ξεκινά το κυνήγι! Μαζί θα αναζητήσουμε τα σημάδια για να συλλέξουμε τις πληροφορίες που κρύβουν τους θησαυρούς της πόλης μας!

18.00 

Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Μαζί θα μάθουμε και θα εκπαιδευτούμε ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε δύσκολες στιγμές. 

Face painting:  να ζωγραφίσουμε τα προσωπάκια μας να νιώσουμε πίνακες για λίγο!

Messy Play : Έλα να παίξουμε το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει! Παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών, θα εξερευνήσουν υφές και υλικά σε ασφαλές περιβάλλον, με τον  τρόπο τους και στον χρόνο τους!

Survivor: Τα παιδιά θα παίξουμε παιχνίδια, πολλαπλών δραστηριοτήτων, με σκοπό χωρίς να τραυματιστούν, να νιώσουν ότι  συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι με νικητές.

19.30 

Κυνήγι Θησαυρού, Βραβεύσεις: Κυνήγησες τον θησαυρό κι απόλαυσες την διαδικασία; Είσαι νικητής! Συνέλλεξες όλους τους θησαυρούς; Σε περιμένει δώρο!

20.00

Bubble show: Μαζί με τους specialists στις μπουρμπουλήθρες και στις φούσκες θα απολαύσουμε ξεχωριστές ψευδαισθήσεις από τις πολύχρωμες μπουρμπουλήθρες διαφόρων μεγεθών.

Party λήξης: Το όμορφο ταξίδι μας στο  1Ο VERIA FAMILY FEST τελειώνει με ένα πάρτυ με τον dj Μίμη. Έλα να γιορτάσουμε χορεύοντας, τραγουδώντας μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και την ευχή να ξανανταμώσουμε στο  2Ο VERIA FAMILY FEST !

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024 : «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ» ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 στις 21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2024 : «ΔΙΔΥΜΑΝΕΣ»...

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με τη Δήμητρα...

Σάββατο 6 Ιουλίου: Η παράδοση γλεντάει στα Παλατίτσια

Σάββατο 6 Ιουλίου: Η παράδοση γλεντάει στα Παλατίτσια

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στις 9.00 μ.μ. η παράδοση γλεντάει...

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 5-7 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Νάουσας

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η...

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, η...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ από 4/7/24 – 10/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ από 4/7/24 – 10/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός Ημέρας προς τιμή των...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30 Ιουνίου 2024) το πρωί, ο ...

Λήξη επετειακών Λ΄  Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Λήξη επετειακών Λ΄ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου...

Το εσπέρας του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου, στο «Βήμα» του...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία  με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ για την Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη

Την Κυριακή 7 Ιουλίου: Συναυλία με τον ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ και το...

Το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ διοργανώνει,...

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την...

Με λαμπρότητα το πρωί του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου 2024,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...