Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Ιστορική νίκη και ευρωπαϊκός τίτλος για τους Πειραιώτες στο Conference League

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Ιστορική νίκη και ευρωπαϊκός τίτλος για τους Πειραιώτες στο Conference League

Ο Ολυμπιακός είναι τροπαιούχος στην Ευρώπη! Μετά από ένα παιχνίδι που “έσπασε καρδιές”, οι Πειραιώτες νίκησαν στην παράταση με 1-0 τη Φιορεντίνα στο μεγάλο τελικό του Conference League και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Conference League, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά στο δεύτερο μέρος της παράτασης, ο Ελ Κααμπί “χτύπησε” ξανά για τους Πειραιώτες και πέτυχε ένα γκολ “χρυσάφι”, που έγραψε ιστορία για την ελληνική ομάδα.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τελικό, αφού πέτυχε το γκολ που έκανε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή του Conference League.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον τελικό και είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 4′, με τον Ποντένσε να συγκλίνει ωραία προς την περιοχή και να σουτάρει με το δεξί πόδι για να αποκρούσει όμως με το ένα χέρι στη γωνία του, ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα.

Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού “ξύπνησε” τους παίκτες της Φιορεντίνα και το ματς πήρε καλό ρυθμό, με την ιταλική ομάδα να βρίσκει γρήγορα και το δρόμος προς τα δίχτυα. Στο 9′ ο Μιλένκοβιτς σκόραρε με προβολή μετά από σέντρα σε κόρνερ και σκόραρε για την ιταλική ομάδα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο βοηθός διαιτητή έδειξε οφσάιντ και το VAR επιβεβαίωσε την παράβαση, για να παραμείνει το 0-0 στο ματς.

Στη συνέχεια η Φιορεντίνα ήταν πιο “απειλητική” στον τελικό και είχε μία “πολιορκία” λίγων λεπτών, με τον Τζολάκη να είναι όμως σταθερός στην εστία του και τον Κάρμο να “κόβει” από την πλευρά του μία επικίνδυνη στιγμή για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός “απάντησε” με μία κεφαλιά του Ποντένσε μετά από κόρνερ του Φορτούνη, που μπλόκαρε ο Τερατσάνο και κάπως έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να παίρνουν όλο και λιγότερα ρίσκα. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε λοιπόν στο 69′, με τη Φιορεντίνα να βγάζει τον Κουαμέ απέναντι από τον Τζολάκη μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του με τη μία έστειλε άτσαλα την μπάλα άουτ.

Κοντά στο γκολ έφθασε κι ο Ολυμπιακός στο 80′, με τον Ιμπόρα να παίρνει ωραία την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ και να χάνει την ευκαιρία για τους Πειραιώτες.

Το ματς οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 96′, με τον Γιόβετιτς να κάνει ένα υπέροχο πλασέ από τα όρια της περιοχής, το οποίο απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας της Φιορενίνα, κρατώντας ξανά το μηδέν στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε όμως το καλύτερο για το φινάλε, με τον Ελ Κααμπί να βρίσκει για μία ακόμη φορά φέτος, το δρόμος προς τα δίχτυα. Στο 116ο λεπτό του αγώνα και μετά από σέντρα του Όρτα από αριστερά, ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για το 1-0 στο ματς.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στον αγώνα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του Conference League, με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για την Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη.

https://www.newsit.gr/athlitika/olympiakos-fiorentina-1-0-istoriki-niki-kai-eyropaikos-titlos-gia-tous-peiraiotes-sto-Conference-League/4096016/

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο  Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σ.Ε.Π.Ε. η ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε Ημαθίας

Στο 25ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου...

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ...

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βέροιας

Συνάντηση εκπροσώπων της Βέροιας 1960 με τον...

Ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού...

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας

Σχηματίστηκε ο πρώτος όμιλος της Γ' Εθνικής - Οι...

Ο πρώτος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την...

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η Βέροια

Τον Γιώργο Πρασσά και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε η...

Συνεχίζει δυναμικά τον προγραμματισμό ενόψει της νέας...

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Παραμένουν στο ΓΑΣ Κοπανού τα αδέρφια Ορμανίδη

Στον ΓΑΣ Κοπανού θα συνεχίσουν να αγωνίζονται τη νέα...

Στη Βέροια οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου

Στη Βέροια οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου

Με φιλικό εκτός έδρας συνεχίζονται οι δράσεις των...

Φιλικό των παλαιμάχων του Φιλίππου Μελίκης με τους επίλεκτους της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Φιλικό των παλαιμάχων του Φιλίππου Μελίκης με τους...

Φιλικό παιχνίδι με τους επίλεκτους της...

Βέροια: Ανανέωσε ο Κουτσούκης, επέστρεψε ο Τρούπκος!

Βέροια: Ανανέωσε ο Κουτσούκης, επέστρεψε ο Τρούπκος!

Οι δύο πρώτες προσθήκες στο ρόστερ της Βέροιας για τη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...