Το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Lido» των ευεργετών της Βέροιας Αφών Κούσιου, που ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’40 με γαλακτοπωλείο που εξελίχθηκε την δεκαετία του ’60 σε ζαχαροπλαστείο είχε ως βασικό «όπλο» μια παγωτομηχανή που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να παράγει το μοναδικό παγωτό του «Lido».Ο Νίκος Κουτόβας που δούλευε ως ζαχαροπλάστης επί δεκαετίες ανέλαβε την επιχείρηση και στην συνέχεια τα παιδιά του Γιώργος και Πέτρος, που πήραν την σκυτάλη και συνεχίζουν να παρασκευάζουν με τις ίδιες παραδοσιακές συνταγές τα γλυκά του «Lido», αλλά και το παγωτό που παράγεται με την ίδια παραδοσιακή μηχανή. Το θέμα μάλιστα παρουσίασε την προηγούμενη Δευτέρα η εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, με τους αδερφούς Κουτόβα να υποδέχονται το τηλεοπτικό συνεργείο στο εργαστήριο του ιστορικού ζαχαροπλαστείου.
Γιώργο και Πέτρο συνεχίστε την γλυκιά και δροσερή παράδοση του Lido προς τέρψη όλων μας!