Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση της ευρωζώνης, στην ακρίβεια τροφίμων, αφού ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα διατηρήθηκε στο 5,3% τον Απρίλιο, από 5,4% τον Μάρτιο.
Πάνω από την Ελλάδα είναι μόνο η Μάλτα, όπου ο πληθωρισμός τροφίμων είναι στο 5,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με 4,8% και ακολουθεί η Κροατία με 3,9%. Σε επίπεδο ευρωζώνης, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9% τον Απρίλιο.