Περιοδεία στην Ημαθία ενόψει Ευρωεκλογών Στο σχολείο των ορεινών Ριζωμάτων εγκαινίασε ο Κ. Πιερρακάκης το Ψηφιακό Σχολείο -  Μηνύματα Μητσοτάκη από Βέροια προς πολλούς αποδέκτες  -Κάλεσμα συσπείρωσης για μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην Ημαθία ενόψει Ευρωεκλογών Στο σχολείο των ορεινών Ριζωμάτων εγκαινίασε ο Κ. Πιερρακάκης το Ψηφιακό Σχολείο - Μηνύματα Μητσοτάκη από Βέροια προς πολλούς αποδέκτες -Κάλεσμα συσπείρωσης για μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Διπλής κατεύθυνσης ήταν η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βέροια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Ημαθίας. Το πρωί της Παρασκευής 17 Μαΐου μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσίασαν το Ψηφιακό Σχολείο και για πρώτη φορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο και άλλες δράσεις, στο Γυμνάσιο – Λύκειο των ορεινών Ριζωμάτων του δήμου Βέροιας, σε μια συμβολική κίνηση, καθώς το ψηφιακό σχολείο αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο που διευκολύνει σχολεία και για μαθητές απομακρυσμένων περιοχών.

Από Σεπτέμβριο το Ψηφιακό Σχολείο

Στο υπουργικό κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο  αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης και η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ, τον αντιπεριφερειάρχη, Διευθυντές Εκπαίδευσης, περιφερειακούς συμβούλους, και στελέχη του κόμματος.  Τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς υποδέχθηκε στα Ριζώματα ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές του ορεινού σχολείου.

Όπως είπε ο υπουργός παιδείας το ψηφιακό φροντιστήριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου και μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.

Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

Δηλαδή θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτή η υβριδική λειτουργία θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων.

Θα λειτουργήσει το ψηφιακό βιβλίο πράξεων του συλλόγου διδασκόντων, θα γίνονται διαδραστικά μαθήματα και θα εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό υλικό με πίνακες και άλλα μέσα.

Η παρουσίαση του ψηφιακού φροντιστηρίου έγινε πρώτα σε μία τάξη μαθητών και στη συνέχεια ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλο και μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Εμείς θα συνεχίσουμε με τολμηρά βήματα το μεγάλο άλμα στην Παιδεία», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί 20.000 διαδραστικοί πίνακες σε σχολεία και θα φτάσουν τους 36.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μαθητές απομακρυσμένων περιοχών αλλά και όσων οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κλασικό φροντιστήριο και αυτό όπως είπε θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων.

Επισήμανε ότι ο στόχος είναι το Ψηφιακό Φροντιστήριο να γίνει ανταγωνιστικό προς το κλασικό φροντιστήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε πάνελ με δυο μαθητές, την διευθύντρια του σχολείου και μία γονέα. Εκεί ανέφερε ότι ο ίδιος πήρε για πρώτη φορά υπολογιστή στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου και επειδή δεν δέχονταν τις εργασίες του χειρόγραφες ήταν αναγκασμένος να τις δακτυλογραφήσεις τη γραφομηχανή μέχρι τότε.

Ταυτόχρονα επέστησε την προσοχή στις σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, όπως είναι το μπούλινγκ, και σημείωσε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο, καθώς είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

«Πρωταγωνιστής της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ο δάσκαλος και ο καθηγητής, το κυριότερο συστατικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι σχέσεις που αναπτύσσει ο εκπαιδευτικός με τον μαθητή. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό το οποίο ερχόμαστε να κάνουμε σήμερα είναι να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά τους», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης, τόνισε ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ανέφερε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για 25 έργα στο χώρο της Παιδείας και από αυτά 232.000.000 για το Ψηφιακό Σχολείο.

Στο κέντρο της Βέροιας

Αμέσως μετά τα Ριζώματα ο πρωθυπουργός έφτασε στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας, όπου μίλησε σε πολίτες που έσπευσαν να τον υποδεχτούν θερμά και να τον ακούσουν. Παρόντες μέλη και στελέχη της Ν.Δ. Ημαθίας αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές όπως οι Ωραιοζήλη - Μαρία Κουτσουπιά που είναι και Ημαθιώτισσα και ο Πύρρος Δήμας. Προηγουμένως τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Ημαθίας, Σταύρος Γιαναβαρτζής και τον προλόγισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε μεταξύ άλλων οτι:»Σύγχρονος πατριωτισμός είναι να ενισχύεις την οικονομία, να θωρακίζεις την κοινωνία, να κάνεις την Ελλάδα και τους Έλληνες περήφανους σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος πατριωτισμός και όχι λόγια του αέρα, αντιευρωπαϊκά συνθήματα, λαϊκισμός».

 Ομιλία Μητσοτάκη με πολλαπλά μηνύματα

Ηχηρά ήταν τα μηνύματα και οι προειδοποιήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, από την Βέροια, προς το εξωτερικό και εσωτερικό της χώρας, μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα (τον νου μας, τόνισε) αλλά και ενόψει των Ευρωεκλογών.

Απευθυνόμενος προς τα Σκόπια, ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος της χώρας αυτής προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν από την Ελλάδα αν δεν υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. «Αν πιστεύουν ότι κάποιοι μπορούν να την αμφισβητήσουν θα πρέπει αυτό να το γνωρίζουν καλά. Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως είχαμε πει -και δεν σας κορόιδεψα ποτέ – ότι άπαξ και ψηφιστεί δεν μπορεί να αλλάξει».

Βέλη στην αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για πόλωση, τοξικότητα και λεφτόδεντρα. «Υπάρχουν μία σειρά από κόμματα που θεωρούν πως η απάντηση στα προβλήματα της χώρας είναι η πόλωση, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα. Άκουσα ότι θέλουν να δαπανήσουν 11 δισ. ευρώ παραπάνω, κι εγώ θα το ήθελα αλλά δεν έχω τα χρήματα. Όταν αντιμετωπίζουμε την πολιτική σαν πόλεμος μόνο άσχημα πράγματα θα προκύψουν για τη χώρα.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Κάποιοι, και ειδικά εδώ στη βόρεια Ελλάδα, επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν και τον πατριωτισμό και την πίστη. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία, δεν παίζει κανείς με την πίστη, κανείς δεν μπορεί να εργαλειοποιεί τη θρησκεία- δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Γυρίστε την πλάτη σε όλους αυτούς που επιχειρούν την άθλια εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων της ελληνικής κοινωνίας, σε όσους προσπαθούν με άθλιο τρόπο να αξιοποιήσουν τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό υπογράμμισε: «Πείσαμε την Ευρώπη να στηρίξει μια πολιτική ασφαλούς φύλαξη των συνόρων. Γι’ αυτό φτιάχνουμε τον φράχτη στον Έβρο, για να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ώστε εμείς να καθορίζουμε ποιος μπαίνει στην επικράτεια και όχι ο κάθε άθλιος διακινητής. Η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

 «Η Ευρώπη ακούει τις προτάσεις της Ελλάδας»

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική εκλογική δύναμη που μιλάει για την Ευρώπη, έχοντας ως μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών: «Όχι αφηρημένη διαδικασία αφορά τον καθένα ξεχωριστά η ΝΔ είναι η μόνη που μιλάει για την Ευρώπη δεν έχουν άποψη, σχέδιο, θέσεις, κύρος, διαπραγματευτική δυνατότητα έχουν μια μόνιμη γκρίνια να είναι πιο αδύναμη θέλουν η ΝΔ» υπογράμμισε. «Η ΝΔ είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθώς ο εθνάρχης Μακεδόνας Κώστας Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη κόντρα στα κόμματα που φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπετε γύρω σας, στα έργα της περιφέρειας, στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου στις Αιγές. Αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 5 χρόνια για να στηρίξουμε μαζί με την Ευρώπη τις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση που δεν δοκίμασε μόνο τα νησιά αλλά και ολόκληρη την Μακεδονία τα κάναμε γιατί δουλέψαμε μαζί με την Ευρώπη. Τα καταφέραμε και γιατί η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος αλλά η Ευρώπη την ακούει. Η Ευρώπη ακούει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού», σημείωσε.

Μηνύματα στο εσωτερικό

«Η αντιπολίτευση από αριστερά και δεξιά έχει συνταχθεί σε ένα σκοπό. Να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Χωρίς καμία σοβαρή πρόταση για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. “Έχουμε από τα δεξιά μας υπερπατριώτες πολεμοχαρείς, που θεωρούν ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση πρέπει να κατηγορηθεί ως ενδοτική, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να πάει στην ΄Αγκυρα, να μιλήσει ανοιχτά στον Ερντογάν και να τον διορθώσει για τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας”, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος την πολιτική του διαλόγου με την Τουρκία και “καρφώνοντας” τον Κυριάκο Βελόπουλο. “Βεβαίως θέλουμε να συνομιλούμε. Δεν υποχωρούμε από κόκκινες γραμμές” είπε επίσης ο πρωθυπουργός. “Εχουμε ηρεμία στο Αιγαίο. Οι άλλοι ήρθαν στις θέσεις μας”, πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το «κλίμα της πόλωσης, της τοξικότητας και των απίστευτων ψεμάτων που διακινούνται σήμερα στο πολιτικό διάλογο» και σημείωσε: «Η τοξικότητα καταστρέφει τις σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες σε μία δημοκρατία. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική ούτε με fake news, ούτε με ασύστολα ψέματα ούτε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν μας αξίζουν αυτά, είμαστε μία υπεύθυνη και ώριμη δημοκρατία στην Ελλάδα του 2024. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι δεν είμαστε εχθροί».

Ταμείο Ανάκαμψης

«Η Νέα Δημοκρατία έχει το προνόμιο να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Θέλουμε να τη διατηρήσουμε αυτή τη θέση για να μπορούμε να επηρεάσουμε την επόμενη μέρα τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε το επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Ταμείο Ανάκαμψης λήγει το 2026. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα τι θα έρθει μετά. Έχουμε αναγνωρίσει όμως ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει σημαντικές επενδύσεις για να μπορέσει να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή να ανταγωνιστεί την Κίνα. Με τι κεφάλαια θα γίνουν αυτές οι σημαντικές επενδύσεις; Και ποια είναι η πολιτική δύναμη που θα πάει να διαπραγματευτεί προς όφελος των Ελλήνων τέτοιες σημαντικές πολιτικές;»

Ειδική αναφορά στους αγρότες

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στους αγρότες και τους  κτηνοτρόφους: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι είμαστε πια σε δύσκολες συνθήκες, με την κλιματική κρίση να είναι πια εδώ. Αυτό απαιτεί ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικής προστασίας αλλά και μία διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ΕΛΓΑ, ο νέος κανονισμός του έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση. Αλλά δεν θέλω να ξεχνάτε και μια πραγματικότητα: Μόνο στην Ημαθία, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν εκταμιευθεί παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις συνολικά για τους παραγωγούς μας.

Και όλα αυτά, δεν είναι μόνο ανταποδοτικά, διότι οι εισφορές που καταβάλλετε ως αγρότες στον ΕΛΓΑ δεν αρκούν για να καλύψουν όλες τις ζημιές. Εάν δεν είχαμε μία σοβαρή και συνεκτική δημοσιονομική πολιτική, αν δεν ήμασταν υπεύθυνοι, αν δεν είχαμε βγάλει τη χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας, δεν θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με 500 εκατομμύρια ακόμα επιπλέον στον ΕΛΓΑ για να μπορέσουμε να καλύψουμε τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σήμερα. Θα έχουμε, λοιπόν, συζητήσεις στην Ευρώπη. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η μεγαλύτερη ευελιξία, που ειδικά οι μικροί παραγωγοί διεκδικούν και την κερδίζουμε με τη διαπραγμάτευση την οποία θα κάνουμε. Ποιον θέλετε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα να κάνει αυτές τις διαπραγματεύσεις; Ποιους Υπουργούς; Ποιον Πρωθυπουργό; Ποιους ευρωβουλευτές; Γι’ αυτό θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».

Προσκλητήριο συσπείρωσης 

Να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας των μεταρρυθμίσεων της ΝΔ, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ζήτησε ο  πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στη Βέροια. «Βλέπω το βλέμμα σας το χαμόγελο και την αισιοδοξία για τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου…Είναι βαριά η ευθύνη που πέφτει στους ώμους μου και όλης της κυβέρνησης να ανταποκριθούμε σε αυτή την εμπιστοσύνη σας. Και έχουμε ξεκινήσει ήδη πολύ δυναμικά αυτή την τετραετία. Αλλά δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το δικαίωμα το βράδυ των ευρωεκλογών να αμφισβητήσει αυτή την ισχυρή νομιμοποίηση την οποία έχει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Διότι θα επιχειρήσουν να το κάνουν. Θα επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν ένα ενδεχομένως όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα ως ένδειξη κάποιας πολιτικής αλλαγής». Στο «στείλτε μήνυμα», το οποίο λένε, στην κυβέρνηση», απαντούμε: ναι, θα στείλετε μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Όσο για τις εθνικές εκλογές, θα κάνουν λίγο υπομονή. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Όπως σας έλεγα το 2020 ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το ‘23. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία μας και τότε θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό. Αυτά, είναι τα πραγματικά ζητούμενα αυτής της κάλπης των ευρωεκλογών: το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και το τι πολιτικοί συσχετισμοί θα διαμορφωθούν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή σας είναι τόσο σημαντική. Και θέλω να σας ζητήσω και εδώ, από τη Βέροια, ξέρω ότι πάντα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, έγνοιες, σας μίλησα για το θέμα της ακρίβειας και για το πώς το αντιμετωπίζουμε, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες με κάποιες επιλογές της κυβέρνησης, αφήστε στην άκρη τα μικρά και να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει δυνατή από αυτή την κάλπη, το εισπράττω όπου πηγαίνω. Η βάση μας συσπειρώνεται, οι πολίτες οι οποίοι συντάχθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία είναι πάλι εδώ για να μας στηρίξουν. Και έχει μεγάλη σημασία το αποτύπωμα αυτής της κάλπης. Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών, το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όταν θα ανοίξουν οι κάλπες και θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια, η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί που της αξίζει, εκεί που έχει εργαστεί για να είναι: πρώτη, ισχυρή, να παραμείνει το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη για να πρωταγωνιστήσουμε στην Ευρώπη της επόμενης μέρας».

Ο πρωθυπουργός μετά την Βέροια, επισκέφθηκε τη δομή των «Παιδιών της Άνοιξης» στην Πατρίδα Βέροιας και συνέχισε την περιοδεία του στη Νάουσα.

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις  για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς...

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για...

Τάσος Μπαρτζώκας:  Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση στους αγρότες για ζημιές  σε θερμοκήπια και φωτοβολταϊκά  από φυσικές καταστροφές

Τάσος Μπαρτζώκας: Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τάσου...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 3/7 του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας,...

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από  Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια

Θανάσιμος τραυματισμός 85χρονου από Τροχαίο στην...

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:05 περίπου, στην...

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο  Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  για Τετάρτη 3/7  και Πέμπτη 4/7

Δήμος Βέροιας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για...

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την  Ε.Μ.Υ. Δελτίο...

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα του Αρδευτικού Κλειδίου

Αεροψεκασμός, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου, σε ορυζώνες και...

Στα πλαίσια των ενεργειών εναέριας ακμαιοκτονίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Λαπατούρας σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024...

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...